Ez történt Lellén

Egy kicsit elmaradt a nyárzáró összegzés a lellei hepajokról, ezt most sürgősen pótoljuk (pontosabban már ősszel megírtam, de egy idővihar eltüntette és csak most bukkant elő ismét). Jöjjön egy kis visszatekintés általában erről a nagy hagyományokkal rendelkező eseménysorozatról”, aztán pár tavalyi érdekességről. Ezeken a meccseken a fílinget is díjazzuk a hangulatpontok intézményével, de az eredményes játéknak is megvan a jutalma: a győztes Cobin kardját viheti haza. Tavalyelőttel kezdve a leghangulatosabb játékost “megkártyásítjuk” nem-hivatalos emléklapon. A fílingkirály előző évben Sikter Csabi lett “veretlenül”, ennek eredményét magatok is láthatjátok. Kardot eddig 4 ember vihetett haza: Vadászi Zoltán, Tihanyi Roland, Tőkési tyuk Gergő és Jávorcsik Norbi, aki ráadásul két egymást követő évben is nyert.

A tavalyi nyári játékok öt versenyből álltak, ezekről pár szót.

1. zsuga: június – hagyományos

12-en jöttünk össze, 7 horda és 5 nagyhősös dekk. Dobogósok sorrendben: Cobin – Vulia/forgószél, Kalenics Máté – szettmentes nemneves ostrom, Ligeti Petya – anyasámán. A kvesztet (oldj 2 különböző 5 DPs küldit) Kovács Zsolt oldotta meg Ocuiquorrékkal, a leghangulatosabbak Tihanyi Roland Holdfény Erragalos paklija és az anyasámánék lettek.

2. zsuga: július – esélykiegyenlítő 60/1

Erről a jeles alkalomról nem sok információ áll rendelkezésünkre sajnos, ami biztos, hogy 9-en jöttünk össze, és Noran nyerte hatalmas játékkal. A kveszt a hagyományoknak megfelelő kihívásokat támasztott: rakj le 2+ MPs lapokat 5 típusból ingyér, ezt Jávorcsik Norbi oldotta meg sikeresen.

3. zsuga: július – hagyományos regionális nagyverseny

23-an jöttünk össze, ezt úgy tűnik, nem nagyon tudjuk überelni: tavalyelőtt szintén 23-an, tavaly pedig 24en voltunk. A legjobb 8 játékos és dekkje: 1. Noran dobató-sárkány szett, 2. Berke Bálint Királynő ereklyeszett, 3. Baráth Peti pergető 100+, 4. Kajdon András kiskyr horda, 5. Szána Szabi HJV 12, 6. Tislér Anrdás Gyászhozó-Opálhajós, 7. Tóth Dániel kisaquir DP, 8. Jávorcsik Norbi lázlátó.

A kvesztet (oldj meg legalább két küldetést nevesített kalandozó nevével) ismét csak Norbi teljesítette lázlátós paklijával: amikor az ellenfélnek már nem volt kalandozója a büyük kétszer feldúlta a Huuli méregkertet. A leghangulatosabb dekkek Tihanyi Roland momentumos harcművészei, valamint Kalenics Máté és Móré Dani pricomturai lettek. Egy apró érdekesség, hogy két Opálhajós pakli is volt, de kis túlzással összesen nem kaptak annyi hangulatpontot, mint az itt debütáló dobatós-sárkányos förtelem. Ezt én egész egyszerűen nem értem, de ezen kis minta azt mutatja, hogy a Hajós nem igazán nyerte el a játékosok tetszését (emlékeztetőül: az még tavaly őszi vélemény…).

4. zsuga: július – palkicserélős gy-á

10-en maradtunk vasárnapra, itt nagyhősös pakli a formátum miatt nem nagyon volt… Két pakli volt, aki veretlenül végzett: Kalenics Máté kisostrom és Noran Hassidisei. A kvesztet (10+ seb egy harcban) Szána Szabi és Tihanyi Roland oldotta meg, fogalmam sincs kinek-milyen paklijával… Ezt a formátumot mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kicsit lassabb tempójú játékra vágyik (bár a környezet gy-án sem egy habostorta).

5. zsuga: augusztus – hagyományos

Itt egy extra újítást próbáltunk ki: nemhivatalos kérésként javasoltuk a szett és a sárkány mellőzését. Ennek az eredménye a nyár legjobb hagyi versenye lett (szerintem). 10-en jöttünk össze, 3 horda, 7 nagyhősös dekk. Dobogósok sorrendben: Kun Laci – pergető, Tislér András – kiskyr, Ligeti Petya – Alex. A kvesztet (nyerj úgy, ami nincs a szabályban) négyen is oldották:

Szántó Csabi Tartomány jelzők, Sikter Csabi Császár kegye, Jávorcsik Norbi dobatás Eniroh Saholemmel és Tislér András kyrjei ellen is feladta valaki…

Az idei nyár legeredményesebbje Cobin lett, de úgyis annyi fegyvere van, hogy erről lemondott, így Kalenics Mátéval holtversenyben két kard kerül kiosztásra. A hangulatpontokat Tihanyi Roland zsákolta be hibátlan játékkal. Grat mindenkinek!

Zárásként néhány szám: 3 hónap alatt 5 versenyen 166 meccset toltunk le. 9 helyszínről érkeztek játékosok, ebből 5 még aktív, a legmesszebbről jövő zsugafüggő 303 kilométerről érkezett, 4-en tudtak jó dobással ingyen nevezni.

Köszönet mindenkinek, aki eljött hozzánk egy (vagy több) jót zsugázni és mindazoknak, akik segítettek, hogy a 2014es játékok is minél élvezetesebbek legyenek.

Emlékidézésként pár kép a júniusról: https://plus.google.com/photos/…/

És idén?

Idén sem maradunk balatoni zsuga nélkül, júniustól indul a 2015ös idény, addig is most vasárnap laza pettingként egy duplaversenyt tartunk… Gyertek el kipróbálni az új lapokat hagyományos, vagy paklicserélős gy-á meccseken.

anon.