Évzáró – Menni vagy nem menni: az itt a kérdés.

A válaszban pedig hadd segítsek nektek egy picit: MENNI!

Nos az évzáró verseny kiírásában már láthattátok, hogy mennyi mindennel készülnek a játékosok számára a szervezők.

Próbáljuk meg gyorsan összeszedni, hogy pontosan mikre is lehet számítani:

– Őrtálló Nagyok Követe

– Elsivatagosodás

– Örökkön Égő Tűz szentélye

– Lángok asszonya

– Az ellenállás palotája

– Arhatarmaqershaloshateru

– Minimum 2 csomag Kékarcú Kiteljesedése

– Letéti díjazás 2 csomag a jövőre megjelenő kiegészítőből

 

Mint minden hobbinál természetesen a Magus kártyánál sem elhanyagolhatók az anyagiak.

Megpróbálom nektek nagyjából belőni, hogy forintosítva mit is jelent az évzárón való nevezés.

Nos a verseny előtt kifizetünk 4000 ft-ot, majd a verseny végére az alábbiakkal bővül a készletünk:

  • ranglista helyezéstől függően (de min. 1 db) Őrtálló Nagyok Követe, melynek ára relatív könnyen kiszámolható, de nézzük, hogy áll össze a matek: megközelítőleg 200 példány fog osztásra kerülni. Mivel egy kőkemény légterelőről beszélünk, ezért várhatóan mindenki szeretne belőle 4 példányt a magáénak tudni. A számokból következik, hogy erre nagyjából 50 játékosnak lesz lehetősége, ami az árát igen csak meg fogja emelni. Véleményem szerint 6-7000Ft/db áron fog mozogni a piacon.
  • téli ultra: Elsivatagosodás. Ez az a lap, ami az amund kontrollokat visszahozhatja a metába. (Azt, hogy ez miért is érdekes egy következő cikkben boncolgatnám) Annyi biztos, ha szeretnénk egy masszív 60 lapos amund kontrollt, ez a kártya minimum 3 de inkább 4 példányban kell, hogy szerepeljen benne. Árban nagyjából 1000-1500Ft-ra taksálom ezt a lapot (ami az idő előre haladtával vélhetően csökkenni fog, kérdés ki mennyit szeretne várni a [leendő cikk spoiler: Garran/Rancidias veréssel]).
  • Lángok asszonya és az Örökkön égő Tűz szentélye: Nos a hölgyet nem kell már bemutatni, a tűzvarázslós paklik nagy hiányzója volt még egy kalandozó. (kb 1000-1500Ft) A szentély pedig szerintem senki számára nem kérdés, hogy a téma kihagyhatatlan lapja, ami olyan problémákat fog megoldani, amik eddig rendre jelentkeztek tűzvarázslóinknál. A legnagyobb kérdés az lesz, hogy hány példánnyal is játszunk. (kb 1000-1500Ft).
  • Az ellenállás palotája: ez a lap bár nem passzol minden pakliba, ahol ki tudjuk tenni, ott használni is fogjuk. Amundok, Amt-nar, Lesath és minden, ami eseménylap. Ellenük egy multifunkciós kártya. (kb. 1000Ft)
  • Arhatarmaqershaloshateru: A kimondhatatlan nevű. A záró után már lesz belőle annyi példány, hogy paklit építhessenek rá a játékosok. Iszonyat kontrollt tud művelni a megfelelő számú Azim Anakbuttal és aquir akadálylapokkal kiegészítve. (kb 2500Ft)
  • a versenyen elért helyezés után járó csomagok (min. 2): természetesen függ a bontástól is, de ha egy-egy mítik esetleg haditanács beakad, máris megtérült a nevezési költségünk.
  • Letéti díjazás: Nos erről egyelőre nehéz lenne bármi konkrétumot írni, ez majd a bontott után lesz mérhető, de lássuk be, 2 ingyen kiegészítő a megjelenés napján jóval többet tud érni a kedvezményes 8-900Ft-os kiegárnál.

 

Nos végezetül summázzuk össze a fentieket (a számításokat a legpesszimistább összegekkel végeztem):

4000 = 6000+1000+1000+1000+1000+2500+900+900+900+900

Akárhogy is nézzük nem igazán jön ki a matek, de ez az az eset amikor ez minket legkevésbé sem zavar, ugyanis jobbik végén vagyunk a mérlegnek.

Ezek után nincs más hátra, mint felkészülni a várható metára és összetenni azt a dekket ami minden várható akadályon át tud majd lépni, minden ellen lesz valami trükk a tarsolyában. A közeljövő egyik cikkében ezzel fogok foglalkozni.

 

Toda