A kiegészítő új mechanikái – Befolyás

Talán a hangulatkeltő írásból is érezhető volt, hogy ez a kiegészítő más lesz, mint a többi. Sötétebb. Komorabb. Ezúttal nem valamilyen bölcs uralkodó vagy gáncstalan hős szerepébe bújhatsz, hanem egy alvilági bandavezért személyesíthetsz meg. A célod minél több érdekeltségre szert tenni Erion különböző negyedeiben, hogy tiéd legyen a városrész felett a befolyás. Minél több kerületben veti meg a lábát a bandád, annál nagyobb hatalomra teszel szert. Ennek jelképezésére pedig bevezetünk egy kulcsszót, ami szoros kapcsolatban áll a város negyedeivel és az ott teljesíthető küldetésekkel.

Az éjszaka valódi urai

Ha úgy gondolod, hogy a rablás és fosztogatás a legkifizetődőbb szakma, a kezed alatt besurranók és zsebtolvajok dolgoznak majd. Ha a szerencsejátékfüggő balekokat szeretnéd megkopasztani, hamiskártyásaidat kell bejuttatnod a kaszinók játéktermeibe, vagy el kell érned, hogy a te embered legyen a gladiátorviadal bajnoka. Sápot húzni a kereskedőnegyed áruforgalmából, manipulálni a bankházak ügyleteit szintén kifizetődő elfoglaltság. Ahogy az is, ha sikerül rátenni a kezed az illegális áfium- és ajzószer-kereskedelem érverésére. De ha nem akarsz naphosszat mákonyfüggőkkel és szikrafűkufárokkal foglalkozni, futtathatsz utcalányokat az Örömnegyed bordélyaiban is, ahol a szoknyapecérek csengő aranyain túl egészen magas körök hálószobatitkait is kifürkészheted.

Enyém a város!

Ha elég sok kapcsolatra tettél szert, idővel annyira megszilárdíthatod a hatalmad egy kerületben, hogy az egész negyed az uralmad alá kerül. Minden ott folyó kétes ügyelet nálad fut össze, a városőrség inkább félrenéz, minthogy a te embereid akaszkodjon össze, mert az utcákat és sikátorokat a te felügyelőid ellenőrzik. A szabadúszók pedig jobban teszik, ha percentet fizetnek a bevételeik után, mert mindenki tudja, nem a hercegé a valódi befolyás a negyed felett. Ilyenkor ideje elgondolkozni a terjeszkedésen, hiszen egy újabb városrész meghódítása további lehetőségeket rejt.

Új kulcsszó – BEFOLYÁS

Sok lapon szerepel majd, a kulcsszó után pedig mindig egy helyszín áll. Befolyásra úgy tehetsz szert, ha megoldasz egy ilyen helyszínhez tartozó küldetést. Tehát például a „BEFOLYÁS Szegénynegyed” akkor teljesül, ha irányítasz legalább egy olyan megoldott küldetést, aminek a színesítőjében szerepel, hogy „Szegénynegyed”. Ha több ilyen küldetésed is van, az nem ad nagyobb előnyt, de egyszerre lehet befolyásod több negyedben is. Ahogy az is előfordulhat, hogy mindkét játékosnak van befolyása ugyanazon a területen.

Ha megszerezted egy kerület befolyását, több dolgot engedhetsz meg magadnak, nagyobb a mozgástered. A bandád tagjai is eredményesebben űzhetik a tevékenységüket: új képességhez férnek hozzá, vagy a meglévőket tudják hatékonyabban használni. Míg a Menekülés Rualanból kiegészítőben a harmadik Elátkozott vidékbeli küldetés megoldása volt a kulcs, addig az Erioni éjszakákban minden negyedhez a elsőt lesz a legfontosabb teljesíteni.

 

gyakori ritkaságú <strong>Besurranó</strong>Besurranó 4 MP
Szegénynegyedbeli nő, a Család által megtűrt betörő
SZERENCSEVADÁSZ/Tolvaj
2. szintű Halál jellem
Lopózás, Orvtámadás, Rejtőzés
Fizikum: 7 Asztrál: 6 Mentál: 6
ELVADULT
BEFOLYÁS Szegénynegyed:
[állandó képesség] Fordulónként egyszer pihenő
helyzetben is csapatba választható.

egyedi ritkaságú <strong>Kockazsonglőr</strong>Kockazsonglőr 3 MP
Szórakozónegyedbeli kártyazsonglőr
SZERENCSEVADÁSZ/Tolvaj
2. szintű Káosz jellem
Álöltözet, Etikett, Lélektan
Fizikum: 7 Asztrál: 7 Mentál: 7
Jelenbe kerülésekor fizikum, asztrál és mentál
próbadobást tesz. Amennyi sikeres, irányítója annyi
lapot nézhet meg egy Jövő tetejéről, amiket tetszőleges
sorrendben visszatesz a pakli tetejére/aljára.
BEFOLYÁS Szórakozónegyed:
[állandó képesség] Fordulónként egyszer irányítója egy kockájával újra dobhat.