Erioni éjszakák – Hangulati felvezető

A világ közepe

Ki ne hallott volna a Erionról, a Városok Városáról?

Ahol a Fogadónegyed tavernáiban felhajtók kutatnak hozzád hasonló rátermett kalandozók után, az utcán pedig élő kalandorlegendák járnak. Ahol az Örömnegyed bordélyaiban világszép kurtizánokkal áldozhatsz a szerelem oltárán, miközben afrodiziákumokkal bódulhatsz mákonyos álomba. Ahol a Szórakozónegyed játéktermeiben Ynev összes szerencsejátékát kipróbálhatod, és ki tudja, talán belőled válik egy szívdobbanás alatt dúsgazdag ember válhat. Ahol a Kereskedőnegyed piacaira a négy égtáj minden zugából vándorolnak a kalmárok, és jó pénzért bármit beszerezhetsz. Ahol a Palotanegyedben a teremtett világ számtalan csodáján ámuldozhatsz, mint a Főnixek parkja és a legendás Godorai Függőkert.

Leszáll az éj

De csissssh… van Erionnak egy másik arca is.

Ahol az elővigyázatos kereskedő inkább testőrt fogad, az átutazó jobban teszi, ha megfizeti a jóhírű fogadók árát, a sötét sikátorokat pedig napszállta után messzire kerülik még a kalandozók is. Mert az éjszakai utcán bandák csapnak össze az alvilági uralomért, a gyanútlanokra tolvajok és rablók leselkednek, a városőrség pedig gyakorta néz félre. Már persze ha az utcára mernek merészkedni sötétedés után, vagy nem épp ők szedik a sápot. Ha pedig nem fizeted meg a védelmi pénzt, vagy nincsenek befolyásos pártfogóid, csak a derekadra kötött acél jelent biztonságot.

Itt az informátor történetének jobb utána járni, nehogy egy emberáldozó szekta tanyájára vezessen. Itt a kifőzdékben a rézgarasért kapható ragu még csak hírből sem látott marhahúst. Itt szerencsésnek mondhatod magad, ha az olcsó utcalány csak az erszényedtől szabadít meg, a szikrafűnek hazudott ajzószer pedig másnap csak fejfájást okoz. Itt a kártyaleosztást sem csak a szerencse befolyásolja, és csak az együgyűek hiszik, hogy az aréna porondján mindig a jobb kardforgató marad talpon.

Pedig ez a város is Erion. A Bűn Városa.

Pénzt vagy életet

Erionban bármi és bárki megkapható, és mindennek meg van az ára.

Szerelemnek, mákonynak, értesülésnek… az életednek. Ha pedig kifogysz a csengő aranyakból, gyakran vérrel kell fizetned érte. A sajátoddal, vagy másokéval. A város bankárjai bár készséggel kisegítenek, de ha a pénzbehajtójuk kopogtat, a számlát kamatostól hajtja be. Vagy szívességet kérhet tőled egy tehetős kufár, akinek a kelleténél eggyel több riválisa van. De az utolsó garasaidat felrakhatod a piros hetesre is, a játékbarlangok mélyén egész pénzhalmok cserélnek gazdát. Ha pedig kifelé menet a kidobó markába nyomsz egyet a megszerzett érmékből, talán még haza is jutsz épségben.

Arany barátom, arany. Itt minden az aranyról szól!

Urald a várost

A Csontrágók neve csak mondd valamit? No… hát őket tavaly az utolsó szálig kiirtották. Elpuhultak, ha engem kérdezel.

Az éjszakának most új urai vannak, és jobb ha nyitva tartod a füled, hogy épp kicsodák. Ne a szajré szétosztásakor derüljön ki, hogy ki-ki más oldalt szolgál. Ahány kerület, annyi befolyás, szövevényes útvesztő az egész. Kis-ibara dzsadjai ki nem állhatják a kendős gorvikiakat, de mindkét fél kérdés nélkül döf hátba egy szukét, ha lehetősége van rá. Mégis inkább gyűljön meg velük a bajom, mint valami őrült szektával! Jegyezd meg, ha rivális banda területén jársz, jobban teszed, ha elkerülöd az ismeretlen sikátorokat. Bordélyból azt válaszd, aminek ismered a madámját, a Minal kaszinó pedig lehet, hogy drága, de ott legalább nem mindig a ház nyer.

Erion csak rád vár

No, komám, eleget hallottál? Akkor egy arany lesz, meg a két pint, amit legurítottam… Hogy még többet szeretnél megtudni? Ám legyen… Lásd, ilyen spiclit nem találsz még egyet! Bármi kell, itt holnap is megtalálsz, de most mennem kell. Eridj te is, látom már alig várod, hogy belekóstolhass, mit tartogatnak számodra az Erioni éjszakák.