Az Erioni éjszakák grafikái 2. rész

Sziasztok!

Ahogy tavaly, úgy idén is engem ért az a megtiszteltetés, hogy a kiegészítő grafikai világának kialakítását felügyelhettem. Már korábban is voltak törekvéseink arra, hogy az összetartozó lapokat képességeiken túl a grafikák is összekössék, de az Erioni éjszakákban ezt a sokszorosára növeltük. Gondolom sokatoknak feltűnt már egy-egy alak vendégszereplése egy másik kártyán, de most két cikkben vegyük sorra az összes ilyen „easter egg”-et. Aki esetleg magától szeretné megtalálni a kapcsolódási pontokat, az előbb alaposan nézze át a kiegészítő lapjait. Utána térjen vissza, hogy ellenőrizhesse, mindent megtalált-e. A többiekkel pedig folytassuk az előző cikkben megkezdett bemutató!

Senko Ryuu – Szuke testőrnő

Az Imano testőrnőImano testőrnő megjelenik Senko RyuuSenko Ryuu háta mögött, bár itt már másik, a teremhez jobban illő páncélzatban, míg az Imako torony új ura a testőrnő képének hátterében utazik egy gyaloghintón.

Doria Racchini – Guberáló

Nem nehéz elképzelni, mi maradhatott Doria bosszúhadjárata után, viszont ami egyeseknek füstölgő romhalmaz, az másoknak kész aranybánya…

Holdfényember – Azed  Kacagó – Jannara – Noodle Bin K’Arouf  Rotunda

Haygar Brish, a Halandók színtársulatának vezetője, a HoldfényemberHoldfényember jelmezében ugyanazon a színpadon készül fellépni, amelyen épp AzedAzed is szerepel, csak a függöny ellentétes oldalán állnak. Az előadást a RotundaRotunda díszpáholyából NoodleNoodle és bájos kísérője követik figyelemmel. A színpad feletti gerendákon a KacagóKacagó várja, hogy lecsaphasson szerelme, JannaraJannara parancsára.

Vyan Lefydd – Bragg om Meikher – Vérontó anya gyermeke

Vyan LefyddVyan Lefydd és BraggBragg egészen addig békésen sörözgettek a kocsmába, amíg a karzaton meg nem jelentek Mallior őrült elfjei, hogy vérfürdőt rendezzenek a tavernában (aki többet szeretne olvasni a Halandókról, arról a kalandozó csapatról, ahol Tier nan Gorduin is kezdte a pályafutását, az megteheti ezt Wayne Chapman: Jutalomjáték című novellájában.)

Rivini Aréna – Aleph – Játémesterek céhe

Miután odakintről megcsodáltuk a sok százezer férőhelyes Rivini ArénáRivini Arénát, belépve és a küzdőtérre tekintve AlephAleph üdvözli a nézőközönséget, míg a fejünket balra fordítva a játékmesterek céhéjátékmesterek céhének tagjait láthatjuk.

Hamiskártyás – Minal Kaszinó – Kidobóember

A hamiskártyáshamiskártyás jól ismert figurája Erion éjszakai életének. Bárhol és bárkivel leül játszani, gyakran nyer, de néha azért lebukik a trükkjeivel… Ilyenkor a becsületén kívül néha mást is elveszít. Egy hiányzó gyűrűs ujj, egy megvágott fül, friss sebhelyek az arcon… Megesik, hogy egy kisebb fogadóban vagy játékbarlangban, máskor a Minal KaszinóMinal Kaszinóban forgatja a lapokat. Van, hogy hintóval megy haza, van hogy a kidobókkidobók hajítják az utcára… De nem aggódik, hiszen jól tudja: a szerencse forgandó. A lapon Kecseméti Zsolt került “megkártyásításra” a 2015-ös Év Játékosa cím elnyeréséért. Ha valaki a budapesti Sárkánytűz emeletén jár, ismerős ablakra bukkanhat.

És végül egy találós kérdés: összesen hány darab macska tűnik fel az Erioni éjszakák kiegészítő lapjain? (a nagymacskák, mint a tigris vagy a leopárd is számítanak :P)

Bodnár Balázs