Az Erioni éjszakák grafikái 1. rész

Sziasztok!

Ahogy tavaly, úgy idén is engem ért az a megtiszteltetés, hogy a kiegészítő grafikai világának kialakítását felügyelhettem. Már korábban is voltak törekvéseink arra, hogy az összetartozó lapokat képességeiken túl a grafikák is összekössék, de az Erioni éjszakákban ezt a sokszorosára növeltük. Gondolom sokatoknak feltűnt már egy-egy alak vendégszereplése egy másik kártyán, de most két cikkben vegyük sorra az összes ilyen „easter egg”-et. Aki esetleg magától szeretné megtalálni a kapcsolódási pontokat, az előbb alaposan nézze át a kiegészítő lapjait. Utána térjen vissza, hogy ellenőrizhesse, mindent megtalált-e. A többiekkel pedig vágjunk bele!

Korrupt városőrök – Kijárási tilalom – Razzia – Spicli kifaggatása – Szikrafű terjesztése

Az Erionban lakók által jól ismert városőröknél gyakran nehéz eldönteni, pontosan kit is szolgálnakkit is szolgálnak.  Az utazónegyedben szívesen néznek félre a szikrafű terítésészikrafű terítéséről, ha ők is megkapják a részüket. A szórakozónegyedben egy kevés arany fejében razziárazziáznak a konkurens fogadóban. Az örömnegyedben kijárási tilalmatkijárási tilalmat rendelnek el, hogy kevesebben kereshessék fel a hölgyek társaságát. A szegénynegyedből elfogott spiclibőlspicliből pedig a kihallgató szoba magányában nem éppen legális módszerekkel szerzik meg a szükséges információkat.

Szoknyapecér – Szaglászás a tavernában  Bordély

Ha épp nem a hölgyeknek csapja a szelet, a SzoknyapecérSzoknyapecér szívesen segít SemvenSemvennek vagy a MadámMadámnak megszerezni a legfrissebb pletykákat. Természetesen gyakori vendég a BordélyBordélyban, így nem meglepő, hogy egy onnan való hölgy társaságában láthatjuk.

Örömlány – Szoknyapecér – Romlásszekta terjesztése – Madám – Wicca

Sosem lehet tudni, hogy valójában kit takar egy sokat sejtető vörös ruha. Még az olyan tapasztalt nőcsábászok, mint a SzoknyapecérSzoknyapecér is könnyen bedőlhet egy orwellánus boszorkányorwellánus boszorkány trükkjeinek. Főleg olyannak, aki éjszakánként egy wiccawicca és a város egyik legnépszerűbb MadámMadámjának társaságában tölti idejét, egy kristályokkal megvilágított, sötét pincében. Ki tudja, mire készülhetnek, és milyen sötét praktikákat vetnek be a romlásszekta terjesztéséromlásszekta terjesztésére?

Sápszedő – Rakomány megcsapolása – Védelmi pénz beszedése

Ha a kereskedőnegyedben üzletelsz, és nem fizeted meg a helyi hatalmasságok külön adóját, úgy számíthatsz rá, hogy meglátogat a SápszedőSápszedő. Akár a kikötőbenkikötőben rakodod ki az árud, akár egy üzletben értékesíted azt, jobb ha nem állsz ellent a boszorkánymesternek. Ha nem szurkolod le a védelmi pénztvédelmi pénzt, nem finomkodik az eszközökkel.

Arénajáték elcsalása – Küzdőporond – Illúziófegyverzet

A Rivini Aréna viadalai nem csak a gladiátorok küzdelméről szólnak. A látványos fokozására nem egyszer illuzionistákat is alkalmaz a játékmesterek céhe. Ha biztosra akarsz menni, és nagy tételben fogadsz az arénában, érdemes őket is megkörnyékezned. Egy-két ügyes szemfényvesztő trükk, a mágikus fénnyel izzó fegyverzet könnyedén megzavarhatja az ellenfelet, aki így lélekben hamarabb veszíti el a küzdelmet, minthogy az elkezdődött volna.

Rivális banda terület – Leszámolás a riválisokkal – Sárkányálom

A kereskedőnegyedben állandó a harc az Imeko-torony szukéi és a Kővár gorviki famíliája között. Nem tanácsos a másik területére tévedni, mert egy éjszaka fojtóhurokkal, slan csillaggal vagy egy Imano harcos sárkányálom diszciplínájával vehetnek elégtételt a sérelmekért.

Szabotőr – Postakocsi kirablása

A szabotőr a legváratlanabb pillanatokban tud felbukkanni. Ha a Shamiti Kőház Kobrái kinézték maguknak a rakományod, akkor őt fogják küldeni, hogy egy késpengével győzzön meg az áru békés átadásáról.

Verőember – Koszfészek feldúlása

A kiöregedett veremharcos szereti a rendet: főállásban verőemberként tessékeli ki a kocsmából a randalírozó vagy fizetésképtelen vendégeket, mellékállásban pedig a szegénynegyedben lévő koszfészeknél segít be a „nagytakarításba”, kedvenc harci kutyája társaságában.

Kockazsonglőr – Játékbarlang feldúlása

Az ember azt hinné, hogy az Ezüst Holdban, ebben a jól menő, hírneves kaszinóban maximum a pénze van veszélyben. De Erionban sohasem lehetsz biztos semmiben, és ha balszerencsédre pont azon az éjszakán térsz be játszani, amikor egy rabló banda is jó ötletnek tartja kifosztani a kaszinót a tétjeiden kívül az életed is elúszhat. Külön felhívnám a figyelmet, a póker asztalról szétszóródó kártyalapokra. Egy későbbi kártyás figuránál még találkozhattunk velük!

Ha szeretnétek még több rejtett utalást megtalálni, tartsatok velem a következő cikkben is!

Bodnár Balázs