Épp időben…

Gyűljetek körém kölykök!

Eljött az esti történet ideje!

Mindenki itt van? Nagyon helyes! Lássuk csak…

Még biztosan nem meséltem elégszer, hogyan vált Harkam bátyátok a törzsünk negyedik harcos-nemzetségének fejévé. Ugyehogy nem?

Nna, akkor elkezdem. Szóval legalább öt, de az is lehet hogy több hideg évszakkal ezelőtt még Harkam apja, a vén Urkhunmuúr vezette a negyedik harcos-nemzetséget. Nagyon öreg volt már, és keserű volt az ő élete,mert azt gondolta soha nem fog csatában elhullani, és akkor a fiai elfelejtik a nevét, bármekkora hős is volt.

Szerencsére nem lett igaza, mert a gaz törpenépek gyáván csapdába csalták őt és felderítőit egy vasbányáért folytatott ádáz csatában. A törpék menekülést színleltek, és közben valamilyen felfoghatatlan furfanggal összekovácsolt szerkezettel ráomlasztották az egyik vájatot a hős orkokra.

Urkhunmuúr és Harkam persze nagyon leleményesek voltak és hátul maradtak, mivel jól ismerték az álnok csákányforgatók trükkjeit. Így csupán az egyszerű portyázókat temette maga alá a leomló mennyezet, így viszont a törpék hirtelen helyzeti és számbeli fölényre tettek szert. Közrefogták a harcosokat és sorban legyűrték őket, köztük a nemzetségfőt is.

Harkam maroknyi legénnyel az oldalán kész volt az utolsó leheletéig harcolni, de ő győzni akart, és dicsőséget hozni a törzsnek. Így hát odavetette magát atyja holttestéhez és megfosztotta hírhedt Pengevértjétől,hogy magára öltse. Ne nézzetek ilyen elhűlten! Az öreg sem akarta volna másként. Ha kellett volna az összes porcikáját sem sajnálta volna a legszebb fia győzelméért. Azt mesélik még holtában is büszkén mosolygott.

Az a vértezet, bizony mondom nektek a héroszok jóakaratát hordozza magában. Megsokszorozza a harci kedvet, és hathatós védelemmel ruház fel mindenféle evilági és másvilági lények ellen. De ami a legfontosabb, a törpék hatalmas-erejű varázsfegyverei ellen is. Harkam épp időben bújt a varázslatos páncélba, ami úgy ölelte körül, mintha csak rá szabták volna, holott az örege sokkalta vállasabb volt nála.

Ami eztán következett, azt a törpék azóta is csak suttogva merik a szájukra venni. Az újdonsült nemzetségfő megvadult, és hősiessége magával ragadta az egész csapatot. Olthatatlan harci kedvvel aprították az ellenséget, míg azoknak hírmondójuk sem maradt. Harkam és harcosai megsebesültek ugyan, de hát ez mindenkivel megesik. Kiheverték. Az egész tárna a legyőzött törpék vérében úszott, és immár a miénk volt. Nem vették vissza azóta sem. Harkam pedig még mindig a legvitézebb harcos, aki Ughjorbagan kegyelméből a negyedik harcos-nemzetség feje, és azóta is magán hordja a Pengevértet. Azt mondják, még álmában sem veszi le magáról.

Most pedig tünés aludni!

1 MP Pengevért
Nemzetségfő öröksége
ID: Végleges AT: Varázstárgy F: Sor Sebzés: Nincs
Típus: Páncél
állandó képesség Gyors hatásként leidézhető, és azonnal csatolható irányítójának egyik kalandozójához.
Védőküszöb: 7. (SFÉ:1.)
[állandó képesség] A Pengevért megkapja viselőjének összes harci jellel rendelkező aktivizálást igénylő képességét a csatolás idejére.

A páncél készítői meg akarták védeni annak viselőjét minden olyan túlvilági hatástól, ami ellen addig tehetetlenek voltak. Mindennél hatékonyabb védelmet alkottak, ami megvédheti a hősöket olyan csapásoktól, mint a Véreső, vagy olyan rémektől, mint az orvul támadó Sytix. Elváshatnak rajta az ellenfél pengéi, amik végeznének tulajdonosával, de épp időben védelmet nyújt a csodavért.

Ezen felül különleges képessége, hogy megduplázza a kalandozók harci kedvét. (Egy kalandozónak egy képességből egyszerre csak egy lehet, de ugyanolyan képességből használhat még egyet ha azt felszerelése adja). Nézzük, milyen képességek mellé lehet érdemes használni a Pengevértet:

A Stratéga négyszer állíthat fel új hadrendet.

Arbo kétszer támad bestiaként.

A Dzsenn mesterharcos háromszor üthet egymás után.

Errina Racchini mindét képességét kétszer használhatja.

Gorban Lyalmur kétszer tud 5öt sebezni pusztító csapással 1MP-ért.

A Holdkos varázsló akár két kalandozóval is végezhet. A másodikkal meglepetésből.

Jahrn-On Kryel kétszer termel MP-t

Regalini kétszer semlegesíti az őt érő támadásokat. Ezen felül vértet kap és a Della akaratát még meg sem említettük.

Sánta Gardar igazi leszámolást rendezhet 2 paraelemmel.

A Vámpír tízszer béníthatja meg ellenfelét.

A Véreskezű fosztogató kétszer támad.

Példapakli:

Critai tábla

Való torony

Krad szentély

3 Harrg

3 Onry kapitány

3 Véreskezű fosztogató

3 Ritkaságtár megalapítása

3 Harci düh (Braka terve)

3 Félresöprés

3 Pengevért

3 Örök éberség medálja

3 Pusztító csapás

3 Hargash-Um karma

2 Felcsercsarab

2 Lépés a critai táblán

2 Égi fény

2 Égi vadász

2 Ghell Torozon