Elkapott pillanatok

Az Idők Tengere kiegészítővel megannyi Momentummal rendelkező kalandozó, és egyéb lap robbant be a kártya életébe, és mindannyian elég különbözőek.
A Momentum lényegében azt képezi le, hogy az adott kalandozó kihasználja a kialakuló harc egyik első kulcspillanatát és helyzeti előnyhöz jut. Ez persze rengeteg mindent jelképezhet a szerepjáték világában. Lássuk milyen lehetőségek merültek feleddig!

I. Villámgyors harcos: A Momentum legegyszerűbben úgy képzelhető el, hogy a szemben álló felek közül az egyik sokkal gyorsabban mozog a másiknál, így ő üt először. Az Idők tengerében ilyen a Rakhar harcos és Rianaldo Scaddano.

II. Akrobatikus harcművészet: A harcművészek elég kézenfekvőnek tűntek, mikor háttereket kerestünk a Momentumhoz. Kimagasló fizikai adottságaik, könnyedségük, mozgékony stílusuk mind adottak a harci előnyhöz. Ilyen lapok a kiegészítőben a Derah-Gat szekta és a Jama-Hó ószei, de ultra lapis jelent már meg ilyen témában: a Badgan. Ezeken felül a Félreugrást is ilyenkalandozók művelik a legjobban.

III. Támadás az árnyakból: Mi adna nagyobb harci előnyt, mint a hátbatámadás? Sok esetben a harc el sem kezdődik, és a kíméletlen gyilkos már győzelmet is aratott. Az Ennin bizony ilyen eszközökkel éri el a kívánt hatást…

IV. Beépült ellenség: Még kellemetlenebb meglepetés az ellenfélnek, ha saját soraiból éri a végzetes támadás. Kémek, alvó ügynökök és hazaárulók sajátja az ilyen jellegű Momentum. Az Idők Tengerében a Feketerendi vérszobrász testesíti meg ezt a vonalat.

V: Váratlan csapás: Akkor is nagyot néz az ellenfél, ha valami váratlan történik a csatatéren, és amíg ő nem tudja összerakni a dolgokat, addig a Momentum birtokosa lecsaphat. Ilyen váratlan esemény például, ha megjelenik a semmiből egy tűzlény (Futótűz),vagy ha váratlanul több ellenfél bukkan fel, mint amennyivel számoltak (Csapaterősítés).

VI. Magas szintű időmágia: Természetesen a világmindenség törvényeivel babrálók is elérhetik a Momentumhoz szükséges helyzeti előnyt.
A kiegészítőben ehhez hasonló Kaszmael egyik választható ajándéka, de ki tudja mit tartogat még a Momentum és az Időmágia között kibontakozó kapcsolat számára a jövő…

Mint azt láthatjuk rengeteg lehetőség van még az egyes kategóriákon belül is, és az Idők Tengerével bizony nem ér véget a Momentum pályafutása.
Ha esetleg van még ötletetek ahhoz, hogy mit reprezentálhat a Momentum, akkor nehabozzatok megosztani a cikk alatti komment szekcióban!

– Liborion –