Egy jelkép hatalma

Ynev már emberemlékezet óta a lobogók bűvöletében él. Gondoljunk csak a vörös és fekete lobogók korszakok óta tartó viadalára! A két szín népek sorsát döntötte el a zászlóháborúk során, és ifjak milliói ontották vérüket a nevükben.

Inspiráció

Vannak azonban kisebb mágikus hatalommal rendelkező, ám hasonlóan nagy eszmei értékű lobogók, melyek népek hitvallását testesítik meg.

Az egész világon mindenkit, akibe csak egy kis hazaszeretet is szorult inspirál ha meglátja hazájának, népének, uradalmának lobogóját, amint az délcegen táncola szélben.

Heraldika

Az ilyen zászlókban ott van ki tudja hány évszázad vagy évezred történelme. Sok gyermekes családapák felejtik el minden aggodalmukat és rontanak neki félelem nélkül az ellenfélnek, ha megpillantják büszkeségük jelképét.

Ha egy ilyen zászlót még mágikus rúnákkal is teleszőnek, ráadásul még egy híres hőshöz is kötődnek, akkor igazi fegyvertényként használható a megfelelő hadsereg előtt lobogtatva.

Ilyen a ma bemutatásra kerülő lapunk, mellyel választott fajunkat juttathatjuk hatalmas előnyhöz a harctéren és a hátországban egyaránt:

1 MP Hős hadvezér lobogója
Hadakat inspiráló legendás zászló
ID: Végleges  AT: Varázstárgy F: Sor  Sebzés:N
Típus: Hadszer, Zászló, Áldott
Jelenbe kerülésekor meg kell nevezni egy kalandozó fajt.
[állandó képesség] Irányítójának a választott fajú kalandozói rendelkeznekMOMENTUM-mal. (Kézben, Múltban, Mélységben, Jövőben lévők is.)

Mint azt láthatjuk a zászló egyetlen kulcsszó köré épül. Viszonylag egyszerű képessége első ránézésre egy hatékony harci táp, ám ha jobban belegondolunk rengeteg más momentumhoz köthető lappal is érdekes és erős kombinációkat alkot.

Egyetemesség

Ez a zászló nem csak a Sorban lévő, de a Kézben, és Jövőben lévő kalandozóknak is garantálja a Momentumot. Ennek a felfedezését ezúttal nagyrészt a játékosokra hagynám, de lássunk egy kommentár nélküli példapaklit is, ami esetleg beindíthatja a fantáziátokat:

Krad-szentély
Athalay csarnok
Argureni bálterem

4 Lélekkötő
4 Maida Saluquas csábító
4 Acélszarvú sarlatán
3 Szarvtorony beavatottja
3 Hűségesek szólítója
2 Dorani időmágus
4 Hős hadvezér lobogója
4 Csapaterősítés
4 Felszerelkezés
4 Kígyóvarázs
3 Tornádó
4 Hadiszerencse
4 Égi hajók kora
2 Csuklyás idegen
4 Világítótorony
3 Athalay csarnok
4 Átlépés a férgjáraton

 – Liborion –