Égig érő torony

Azon gondolkoztam, hogyan lehet minél többet kihozni a két új mitikus küldetésből. Beugrott, hogy egyszer játszottam egy olyan pakli ellen, ami mindkettőt erőből használta. Előbb hegyi csatát nyert, majd managócot merített, két manőverből két őserős kalandozóval 1 torony és 4 mp boldog gazdája lett.

Erős-erős, vigyük ezt tovább!
Mi a jobb, az őserő, vagy az Athalay? Az utóbbi, mert az valóban ingyen van, előbbinek megkötést ad, hogy milyen kalandozókból válogathatok.

Persze itt máris van 3 fontos irány: kerengőzött kincskereső: Liliath, Onry, Harrg, Tier-Nan, Maestro illetve a kincses horda. És persze az őserős kalandozók.
A kincskeresőkből csak az abszolút felsőházat veszem: tehát kincskeresés legalább 3 és érdemes kerengőzni, az amund földalatti város és a vízköpő miatt. Én most ezt favorizálom, hogy ne kelljen minden kincskeresőt egyenként kigolyózni.

Miért jó mindez? Azért, mert a csuklyás – nagator duó simán kirak 1-1 hegyi csatát és kincs-tornyot. Ha ezek megvannak, 5 tornyunk van. Hegyicsata megnyerése után 1 mp-ért építünk 1 fényesség csarnokát – 6 tornyunk van. Elmegyünk a mágiagóchoz, kapunk 6 mp-t. Ostrom ellen puszta mennyiségi alapon is védve vagyunk, de shaka’torr, concordia is bátran jöhet, döbbenetes mp-fölény kezd kirajzolódni. Elsőre kézenfekvő, hogy Liliath, vagy Onry viszi a prímet. Ők ugyanis kerengőzve őserősek, neves dzsennek is, a mágiagócot simán kiaknázzák, ez vaskos előny, nem kell athalay sem.

A két küldetést persze nyilván aquirok, sárkányok is megoldják. Náluk nem igazán merülhet fel a kincskeresés, cserébe a küldetés biztosan ingyenes. itt a 4. szintűek a reálisak, ők oldják a mágiagócot. Törzsi úrnő és ediomad szószólója a két befutó, ennél a változatnál előfordulhat, hogy első körben az mp miatt mégis mágiaócot oldunk / expedíciózunk (ha lehet), és utána állunk neki a toronyépítésnek. Itt a harciasság is komolyabb, odvihar, fullasztás, minden játszik, beavatás csarnokával olcsósítunk, a blokkoló hatékonyságot a már ismerős valóságtorzító, famulus, bebörtönzés trió negligálja. Ha az első hegyicsatát megnyertük, körönként fog telleni egy-egy plusz kalandozóra, nagyobb hatalomszóra, szép lassan bedaráljuk ellenfelünket. A termelt manával pedig akár zoggot (rituálét / ereklye képességet) is pukkanthatunk, bár a hegyicsata expedíciózása sokkal olcsóbb és látványosabb terrort produkál.

Ha mégis a kerengős nevesekkel indulunk neki, a vízköpőt javaslom kezdőtoronynak, így fix a két kaller a hegyi manőverhez, utána visszaállhat toronnyá, hogy a mágiagócon mp-t generáljon. A küldetés megoldásához 1 db alapszint jelző szükséges még, ez nem lehet akadály.

Feldobom opciónak Fraient, aki bármilyen elffel oldja az 5 DP-st, és egyedül simán a kicsit. Nekik ugye kell athalay, de hozhatunk új korok hírnökével hősök + felfedezések kora párost is, az is erős első nekifutásra. Itt az a hátrány, hogy elfordulunk, kell éberbeforgás, de nem lesz hozzá mana. Ha Mallior + apostol kombót hozunk Fraien mellé, akkor 2 éberbe forgás fixen van, az elég lehet. Fraienhez elfér a szellők leánya + Quirrtha apród páros is, így nehezebben vagyunk leüthetők.

A két küldetést nyilván pricomturral is oldhatjuk, de őt a hadba hívásra jobbnak érzem, ebbe a múlt heti vesézés után nem mennék bele.

Sárkányékkal sem lesz nehéz dolgunk, a kezdő kézdobatás után kb. mindenbe nehéz beállni. Náluk a második kalandozó a késleltető tényező. Általánosan elmondható, hogy a feledés csarnok – szárnyas vigyázó kezdést teljesen kivédeni nem lehet, ÚH-n sem, ahol nincs kirekesztés, nincs emír lánya – csak jelentős mp-befizetéssel – Ediomad sötétje.

És zárásként felvetném még az égnek éneklőt.
Az ok egyszerű. A hegyicsatát 2 kalandozó oldja. Tehát, hogy Liliath, Onry, (Fraien), bármilyen 6/4-es, vagy pedig egy 3/2-es mellé vagyunk kénytelenek kitenni az újabb kallert, szimplán mp-fölény kérdése.
Az égnek éneklő nem másodkalandozó. Ő helyettesíti a fent taglalt nagyokat és mellé jön valaki. Olyan valaki, aki növeli a szintjét. Lehetőleg igehirdető. Sokan sokszor játszották őket a megjelenésük óta, a teremtés kora új dimenziókat nyit számukra. Az égig érő hegyeket az alapszintjelzővel simán oldják, a managóccal lesz probléma, mert a második küldetéshez se hatalomszó, se neves, se őserő nincs a tervben egyenlőre. Felfedezések korát és Ghell Torozont ajánlok. Így elég egyet kitenni, a torony-hegyből körönként kinyerjük az 5-6 mp-t, kettes csapatszintünk pedig kb. mindig lesz. Ami fontos, hogy a mágiagócot úgyis csak 2. körtől akarjuk-tudjuk megoldani (amund város / vízköpő + hegyicsata az első körös feladat), nem kell minden első szándékból a kezünkbe. Az augusztusi ultrával stabilizáljuk a koncepciót, kincs-tornyainkat, mágiagócunkat senki nem oldhatja el, amíg Titkos legendáriumunkat le nem ostromolják.

A paklit kevés dolog állítja falhoz, de az erős akadálylapok, és az Opálhajós sorból sebzése igen kellemetlen. Ezért Tyrannoval, Torozonnal, valamint manacsapda elpusztítással, illetve megvesztegetéssel mindenképpen játsszunk. A manacsapda az el Dzsiah – ősvíz páros, a megvesztegetés a manőverindítás és a plusz sebzés ellen véd elég hatékonyan. Nyilván más paklik kalandozó képességeit, eseménylapjait és varázslatait ugyanilyen jól leszedik. Szerintem kb. meg is vagyunk.

Athalay csarnok
Krad szentély
Titkos Legendárium

3 égnek éneklő
3 gazdagság igehirdetője
3 csata az égig érő hegyekért
3 managóc kiaknázása
3 manacsapda elpusztítása
3 pengeszárnyú vízköpő
3 fényesség csarnoka
3 teremtés kora
3 tyranno tombolása
3 maszkok ünnepe
3 megvesztegetés
2 szellemkiáltás
3 figyelemelterelés
3 Ghell Torozon
3 csuklyás idegen

Végezetül, egy adalék, mit tehetünk a hegyicsata ellen – ha az ellenfél hozza ki (remélem, eredeti az ötlet): gnóm ritkaságkereskedő és Tyssa L’imenel könnye páros még a manőver során is visszadugja a küldetést a pakliba: megoldani nem tudjuk – jó, de az ellenfél sem… Szerintem lehet meccset fordítani ezzel a 2 mp-s (manővert) megszakító mutatvánnyal. Ellenfél elindul erőből, stb. jó, OK. De nincs toronylopás, és pihenőben ballag haza. Vagy elodáztuk így a játék végét, vagy jöhet az ellencsapásunk, kitesszük mi az oldhatatlan küldetéseket – ebből augusztustól sláger lesz az ultra soron érkező torony miatt – és megyünk.

MDani