Beszámoló a júniusi lellei zsugáról

10 zsugás gyűlt össze a júniusi lellei kártyapartin, a Közel- és Távol-nyugati concitatorok egyaránt elküldték bajnokaikat. Pécs és Szigetvár mellett a dombóvári ébredő erő csapott össze egymással és a hazaiakkal. A paklik többségében az új lapok is feltűntek már, ennek ellenére egy öregebb rockerarc lett a győztes. Az első négy játékos és paklijaik:

1. Sikter Csabi – Eligor + Opálhajós
2. Zsolt – Domvik gyógyítgató
3. Tislér András – Falánk ork horda
4. Farkas Csabi – Falánk zauder kontroll

Volt ezen kívül Dartonita filé, gyíklény-horda, 2 dobató kontroll (pontosabbat nem tudok, mert szerencsére elkerültük egymást), Allrin ropi-brigádja és gaug-gyár. A programot Antoh papjaival sajnálatos módon nem egyeztettük előre, így a strand helyett Cobinéknál csapattuk, ezúton is köszönet a helyszínért!

A nyugati régióban idén Tiltott Tekercs formátumot játszunk Hagyományos lapkészlettel. Az igazán gyökér lapok többsége már kihullott (lásd http://mkszigetvar.pe.hu/), ebben a fordulóban pedig érzékeny búcsút vehettünk az alábbi gyöngyszemektől: Kiközösítés stigmája, Tükörútvesztő, Feledés lehelete, Harci düh, Kézrátétel, Kitérés, Vámpír csókja, Alborne akarata, Arguren hanyatlása, Árnyékháború, Domvik akarata, Hadiszerencse, Haditervek, Megelevenedő sötétség, Mestertolvaj, Orwella akarata, A Hit Védelmezője, Falánk, Falkaanya, Halálhozó bömbölő, Hanyatlás hírnőke, Hramgaug, Kék herceg, Negyedik arc zarándoka, Opálhajós, Rón kirurgus, Tha””””Ushur őrzője, Vércsetotem sámán, Zauder, Jogos örörkség megkaparintása, Kilencek kinyilatkoztatása, Querdapár befogása, Alidari ágyas, Athalay csarnok. A Jogos és a Harci düh miatt elmorzsoltam pár könnycseppet.

Néhány epikus pillanat a versenyről:

  • 16 gaug eltévedve az útvesztőben
  • Allrin megkínálja Eligort 7 (úgy értem 7!) darab lövéssel. Az ezután izomból letett Hajós fagyasztja az óelf ajkára a vigyort…
  • két dobató kontroll egyszerre égeti el a másik Jövőjét
  • egy adag gaug Fajháborút nyer, de az ellenfél nem adja fel. Akkor Vadon, Tedomar megindul, legalul pedig egy roppant kínos meglepetés…
  • jön Eligor, de nem tud ellenállni egy virágszál csábításának. Jön az Opálos keménycsávó 14-ért, majd megkapja ugyanezt…

Szerénységem Cobin Pária főnök + DTT kombóját fejlesztette tovább, nem az itt leírt formában, de most valahogy így játszanám. Az alap nem túl bonyolult, Északival kidobunk 3 különböző kallert, közte a páriát + a Városnak azt az egyet, amit megkapunk. Töprengővel megy a Mélybe a pária, hadd hízzanak a besték. Utána minél több gaugot kell leizzadni, majd jöhet az ostrom vagy a B terv.

Néhány ősöreg mókalap természetesen kihagyhatatlan. A Vérbosszú leporolása mindig jól jön, néhány további szintpumpa után már nem is éri meg kinyírni a gaugokat, mert 2-3-4-szer annyi lesz belőlük. Ha esetleg nem lenne elég a tíz-egynéhány ostrom, akkor egy 17 éves reboot után mehetnek újra.

Néhány ütés elég is a rengeteg beépített hent mellé. Gondot okozhat egy Özönvíz, de egy Igere romok is lazán behorpasztja az egész dekket, de mindent nem lehet. Íme egy mítik-mentes, pénztárcabarát változat, néhány további lap beszerzése után sokkal durvábbra lehet húzni, a zombihorda pedig nyöszörögve csoszog vissza a Nekropoliszba erőt gyűjteni.

Északi, Déli, Kincses, Márványszentély

3 Falkaanya
2 Pária nemzetségfő
1 Tedomar
1 Vasharapó
1 Hurag
2 Acélmaszkos
1 Elveszett portyázó
3 Ag Garach fiai
3 Koponyaszövetség
3 Bőséges zsákmány
3 Vérbosszú
3 Falkataktika
3 Gyanútlan felderítők
3 Vadon
2 Morgena pártfogás
2 Vámpírúrnő
3 Sötét kultusz
3 Féktelen csapás
2 Rejtett város
2 DTT

A következő lellei csörte a júliusi régiós nagyverseny lesz, gyertek el minél többen, fergeteges zsugaparti lesz!

anon.