Beavatás

A terem szokatlanul hűvös volt a kinti forrósághoz képest. A furcsa hangok és fények túlvilágivá tették az egész eseményt.

Az Ének

Gorg törzsének legrangosabb tagjaival együtt nyert belépést a furcsa, rejtett épületbe. Az orkok vallásos révületben álltak az idegen szagok és hangok kavalkádjában. Az aquir nyelvű ének csupán az úrnő torkából tört elő, mégis úgy tűnt, mintha egyszerre száz hang szólalna meg. Ez egyrészt a terem kiépítésének volt köszönhető. A kupola belseje megsokszorozta a visszhangokat. A természetfeletti hangzás azonban nagyrészt annak volt köszönhető, hogy a dal mágikus erőkkel volt átitatva.

Bár a litániának nem a farkasfiak voltak a célpontjai és szándékosan nem ártó szavakból épült fel, mégis nyomasztóan hatott rájuk. Egyszerre volt gyönyörű és iszonytató.

A dal által új tagja lett felavatva az úrnő családjának. Bár az új” szó nem a leghelyénvalóbb, hiszen a jövevény az úrnő testvérhúga volt születésétől fogva. Nem kötődtek azonban eddig egymáshoz családként. Az elmúlt másfél évszázadot egymás elleni áskálódással töltötték, ám a szükség és fajuk rohamosan csökkenő létszáma újra egy családba kényszerítette őket.

A Jövevény

A fiatalabb aquir nő alázata jeleként leereszkedett nővére előtt. Ő tapasztalatlanabb volt és nem rendelkezett azokkal az erőforrásokkal, amelyekkel az idősebbik, az ork hadseregről nem is beszélve. Az említett hadseregnek csupán a töredéke jelent meg a csarnokban, hogy biztosítsák és hirdessék királynőjük felsőbbségét, mégis teljesen megtöltötték a termet.

Gorg jobban szemügyre vette az ifjabb úrnő arcvonásait. Szinte gyermeknek tűnta másik mellett. Az ork mégis tudta, hogy idősebb, mint a törzsének összes tagja együttvéve.

Az aquirokat hirtelen egy fénynyaláb ölelte körül, az ének élessé és kifejezetten bántóvá vált, majd hirtelen csönd lett és sötét.

A Változás

Az orkok szeme pillanatokon belül hozzászokott a sötétséghez. Megbizonyosodhattak róla, hogy minden a terveknek megfelelően alakult. Az úrnő új energiákkal ruházta fel a testvérét, és ez a változás az első pillantás után nyilvánvalóvá vált.
Az aquir nő külseje változatlan maradt, de mozgása és arca magabiztosabb volt, kisugárzása pedig nyomasztóbb, fojtogatóbb, mint annak előtte. A beavatás megtörtént.

Beavatás csarnoka  Fal: 2
AKADÁLYOK 2
Nyílt lap
[2egyszeri képesség] Célpont kalandozóra kerül 1 Alapszint-jelző. Harci körök lépésben is aktivizálható.
[állandó képességharci képesség] Irányítójának legalább 2 alapszint-jelzővel rendelkező kalandozói 1-gyel kevesebb MP-ért idézhetnek le akciólapot, és aktivizálhatják képességüket. (Sorban tartózkodó kalandozó harc fázisú képességére is érvényesül.)

Ez az új egyedi toronyszint az új generációs Alapszint-jelzős paklik gerince lesz. Az első képessége első ránézésre nem tűnik erősnek, de rengeteg olyan helyzet adódhat, mikor megmenti az irhánkat. Harcokat lehet vele megfordítani. Nem csak egyszerűen a plusz csapatszint miatt. Sokkal inkább a második képességa lényeg. Ha ugyanis 2 MP elköltésével megoldjuk, hogy egy kalandozónkon 2 jelző legyen, akkor azzal ezután rengeteg MP-t spórolhatunk meg, pláne 1 MP-s képességek és akciólapok használatakor.

Tárna
Bástya
Beavatás csarnoka

4 Dóg
4 Tooma pörölye
4 Gaáb shúrölő
4 Lass tárnamester
4 Törpe építőmester
2 Hűségesek szólítója
3 Bástya
3 Beavatás csarnoka
2 Korty az ifjúság forrásából
4 Fejszecsapás
4 Lelkesítés
4 Szellemkiáltás
2 Tornádó
4 Befejező vágás
4 Égi hajók kora
4 Hadiszerencse
4 Hadüzenet

 – Liborion -“