Badarságok könyvtára

A következő jóslatokat egy gyanús szagú pergamenből jegyzeteltük ki Varius mester gyűjteményéből. A jóslat szerzője valószínűleg alaposan felöntött a garatra, mivel irománya nyilvánvaló sületlenségek halmaza.
Mindenesetre elérkezettnek láttuk az időt, hogy eme derűs napon megosszuk olvasóinkkal, hogy ők is velünk mosolyoghassák meg a pergamen bölcsességeit”.

1. jóslat: Az új kártyacsomag
A következő kiegészítő, mely a “Cickányok rettegjetek!” címet kapta nem tavasszal, hanem 2014 Január 32.-edikén kerül bemutatásra. A versenyen minden nevező egy csomag kakukkfüvet kap ajándékba.
Az új kiegészítőben a mitikus lapokat közkívánatra minden esetben Arius Bincaida fogja felváltani. A vadiúj lapokon 6 nép egymás elleni csatározása bontakozik majd ki: Az erdőpillék és a majomkenyérfák ádáz harca mellett átélhetjük a trollok és vízipókok világháborúját, valamint az egyszarvúak és pici pónik versengését a kislányok kedvenc karácsonyi ajándéka lista első helyéért.

2. jóslat: Ultrák
Az ultrák háza táján jelentős változásokat hoz majd a 2014-es év. A szuperultralapok jövőre már mind más univerzumokból érkeznek Ynevre, így például a Cickányok rettegjetek! bontott paklis versenyen osztott SZUE lap a régóta várt Michael Jackson lesz, Őt pedig Jar-jar Binks követi majd a sorban.
A 2014-es új ultrák közül sokat köszönhetünk Vér István nevű játékosunk termékeny fantáziájának. Ilyenek lesznek például a Feneketlen korsó, a Rubint topánka és a Kráni csatacsirke.

3. jóslat: Új kulcsszavak
Természetesen új kulcsszavakat és jelzőket is tartogat számunkra a jövő. Egyik személyes kedvencem a “Téli rezsi”, aminek hatása, hogy minden kalandozónkat újra ki kell fizetnünk forduló elején, különben halálra fagynak.
Az új jelzők közül a legjelentősebb a “Véralkohol-jelző” lesz, ami szinte teljesen megegyezik a Gyengeség-jelzővel. A különbség csupán annyi, hogy a Véralkohol-jelző nem ölheti meg a kalandozót, aki megkapta, de a következő forduló elején sérült helyzetbe forgatja, ha túl sok van rajta.

4. jóslat: Fajok
A 2014-es év sok meglepetést tartogat a kártya legnépszerűbb kalandozó fajai számára. Az elfek mostantól a télapónak dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy a jövőben kiadott elfek röhejes piros-zöld ruhát fognak viselni, és képességeik játék készítéshez és énekléshez fognak kapcsolódni.
A törpék jövőre a Véralkohol-jelzők bűvkörébe kerülnek, valamint az igazán magas szintű, ősz szakállú példányok mikulásnak adhatják ki magukat és parancsokat osztogathatnak szerencsétlen elfeknek.
A goblinokat fogja az egyik legnagyobb horderejű változás érinteni. Teljesen átgondoltuk a fajt, így szabályba foglaljuk, hogy 2014-től minden goblin Titkos nyelven rendelkezik hatalomszóval, Momentumot kap, és alapszintjük MP-értéktől függetlenül 7 lesz.
Természetesen mindenki kedvenc faját, az Adachnoát sem hagyhatjuk ki a jóból. Éppen ezért a következő kiegészítőben 17 olyan egyedi lap fog megjelenni, amiket csak adachnoa fajpakliban lesz érdemes használni.

Boldog Új Évet!

– Liborion – (gonosz ikertestvére)