Az utolsó test tulajdonságai és a manifesztációs sebesség

Az első


Bizony. Ez az első alkalom, hogy lapbemutató kerül ki a kezeim közül. Ennek megfelelően igyekeztem a lehető legizgalmasabbra megírni ezt a néhány sort. Nem szerettem volna túlvállalni magam, de amikor a kezem ügyébe került a lapbemutatók menetrendje határozottan tudtam, hogy ha valamiről, akkor erről a két lapról biztosan szeretnék majd írni nektek. Lenne persze ezer más dolog, amivel tudnék foglalkozni, listát nem írok, de talán már nem olyan nagy titok, hogy készül az új lapkereső is, amiről majd hamarosan érkezik tőlem egy újabb írás.

Manifesztációs sebesség

Amhe-Ramunt talán nem kell bemutatni senkinek, de hogy ne beszéljünk el egymás mellett itt egy rövid összefoglaló: Tudjátok ő az az amund isten, aki rendszeresen megpróbálja meglátogatni az elsődleges anyagi síkot, aztán általában jön pár olyan forma, aki ezt nem nézi jó szemmel és egy univerzális balhé alatt visszatessékelik méltóbb helyére a még mindig lázadó kamaszkorát élő entitást. Mivel az első próbálkozás nem jött be, másodjára már apró darabokban csempészte magát Ynevre. Egészen pontosan huszonhárom testbe. Nem kapkodta ám el a dolgot. Mindössze 6000 évre volt szüksége ehhez a mutatványhoz. Akik jók matekból ki is tudják számítani Amhe-Ramun manifesztációs sebességét (vman) egy egyszerű osztással. Íme:


Ez alapján jól látszik, hogy a manifesztáció sebességének a mértékegysége év/test (year/body). Referenciaérték nélkül nehéz bármit is mondani róla, de érzésre a körülbelül 260,87 év/test-es manifesztációs sebesség azért nem semmi.
Nem szabad elmennünk a 23-as szám mellett sem, mert egészen különleges dolgok kapcsolódnak hozzá. Egyrészt prím szám, másrészt az egészséges embereknek pont 23 pár kromoszómájuk van és a latin ábécé is ennyi alapbetűből áll. Egyre jobban érzitek talán ti is, hogy mindez nem lehet véletlen.

Testek

Valójában egyik lap neve sem meglepetés, hiszen míg a Manifesztáció a kiegészítő témájának egy olyan pillére, ami nem maradhat kártya nélkül, addig az Utolsó Test név szerint is felmerült már az Amhe-Démon képessége kapcsán:

[ismételhető képesség] Harc manőverbe kezd. Ha sikeres, irányítója sorába egy sérült Amhe-Démon kerül. A képesség aktivizálásának feltétele, az Utolsó Test nevű kalandozó irányítása.

Ez alapján egészen világos, hogy az utolsó test a kártya frontján is komoly erősítést jelent az Amhe-Démonoknak (ők ugye a többi test). Ennél azért jóval többet ígér a főnök és a fenti képesség nélkül is komoly erősítést jelent Amhe Ramun többi alkatrészének.

Lapok

A bemutató két mitikus lapja közül azzal kezdem, ami számomra a kiegészítő legizgalmasabb darabja. Elfogultan is tudom, hogy ez a lap elsőre enyhén szólva is megdöbbentő értékekkel rendelkezik. De nem is csigázlak tovább titeket. Fanfár és dobpergés, itt érkezik Amhe-Ramun utolsó Amhe-démona. De várj! Mi az, hogy 2. szint? 6-os fizikum? Ez ugye valami vicc?


4 Mp Az utolsó test
Mélysivatagi amund, Amhe-Ramun utolsó Amhe-démona
PAP/Pap
2 szint, Halál jellem, Halál, Lélek szféra
Asztrológia II , Démonológia II, Vallás III
F: 6, A: 3, M: 4


De várj! Mi az, hogy 2. szint? 6-os fizikum? Ez ugye valami vicc?


MANIFESZTUM
[állandó képesség] Irányítója amhe-démonjainak alapszintje és alapképességei annyival nőnek, ahány MANIFESZTUM-mal rendelkező kalandozót irányít játékosa.
[állandó képességegyszeri képesség] Harci körökben aktivizálható. Irányítója a csatolás helyétől függetlenül aktivizálhatja egy amund démon akadálylapját, mely megtámadja az ellenséges csapatot.
[egyszeri képesség] Irányítója feláldozhatja X éber ember kalandozóját. Ekkor egy amund kalandozót X MP-vel kevesebbért idézhet le.


Persze a részletekben bújik meg az ördög. Már az első képessége után ismét jön a matek, hogy akkor mennyi az annyi. Ha minden jól megy és jól jönnek a lapok könnyen lehet, hogy az első kör végén ő bizony már 4. alapszintű és minden alapképessége 2-vel magasabb (Nem szabad elfelejteni, hogy maga Az utolsó test is rendelkezik MANIFESZTUMMAL, illetve Amhe-Ramun hívőnek is tekinthetjük, még ha a hívő szó nincs is rajta a lapon).  Ha tovább olvassuk a képességeit elég hamar szembetűnik, hogy milyen sokoldalú is ez a lap: harcba hív/küld morcos amund démonokat és amundrajongó rinnákat áldozva még szaporítani is tudja sorunkban a Taba el Ibara ősi népét. Egyvalami azonban elkerülte a figyelmünket: Vallás III. Kihez máshoz is illene a játék első III. fokú képzettsége (szerk. Lyennaráról elegánsan megfeledkeztem), mint egy istenhez?

Ha már az isteneknél tartunk, álljon itt egy Amhe-Ramunhoz méltó eseménylap is:


0 Mp Manifesztáció
Végleges
Isteni adomány, Korforduló
[23egyszeri képesség] Játékosa a forduló végén kap 23 DP-t. A képesség aktivizálásának MP-igénye annyival csökken, ahány MANIFESZTUM-mal rendelkező lapot irányít játékosa. A képesség aktivizálásának MP-igénye másképp nem módosítható.


Ingyen van, de alapból nem is csinál semmit. A játék elején az asztalra rakva felér egy komolyabb figyelmeztetéssel: előbb vagy utóbb elsöpörlek. Elszaporodott Amhe-Démonokkal akár 10 körüli értékre is le lehet vinni a képesség MP költségét, ami már valódi fenyegetést jelenthet az ellen számára. Persze ez nem a második fordulóban fog bekövetkezni, de ha 6000 évet tudott várni, akkor mit számít az a néhány forduló Amhe Ramunnak?

— Dr. Szabó Tamás