Az örök ellentét

A mai cikkben két jó barát beszélgetését olvashatjuk, akik mégsem tudnak megegyezni, mert míg Melvin a kártyákat hangulatát a részletek összerakása után, a képességmezőt értékelve rakja össze, addig, Vorthos a regények, a nevek megszállotja. Lássuk egy átlagos keddi találkozásukat:

M: – Csá Vorthos!
V: – Üdvözöllek Melvin!
M: – Mit csinálsz?
V: – Egy klasszikus regényt olvasok elfes témában. Érdekes, hogy mennyire kiforratlan, de megvan a maga varázsa. A főhős karaktere nagyon jól ki van dolgozva, és érezhető benne az évszázados bölcsesség meg az elfek világfájdalma. Te hol jártál?
M: – Pakolgattam a Huvargoltáros K6 deckemet. Megihletett, hogy az X-ik dobásra X valamit csinál. Az ihletet felhasználva írtam egy excellt ami kiszámolja mennyi esélyem van a Káoszelementállal 6-ot sebezni. Amúgy mi a kedvenced az új kiegből?
V: – Én a Kilencek kinyilatkozását szeretem. Végre összegyűjthetem vele a kedvenc nevesített Jelhordozóimat…
M: – …Nekem is tetszik, mert sok helyen megjelenik a szövegében a 9-es szám…
V: – …És ez engem a regényekre emlékeztet.
M: – Nem éppen. De feltűnt rajta, hogy az útja is annyi és a titokzatos kilencek megismeréséhez kedvet kaptam utána, és utánajártam, hogy miért is kilencen vannak.
V: – És eljutottál Jakirtéhez?
M: – Nem éppen. De várj csak. Jakirte az valami kyrféle, és a kyrek szeretik a számmisztikát.
V: – Ez igaz, de a lapnak ehhez semmi köze. Inkább Eligor, Tier, és a régi nagyok.
M: – A számmisztika pedig igen érdekes. Erre lehet, hogy építek egy paklit.
V: – Én inkább a régi regényes álomcsapatot próbálom meg összehozni.
M: – Én most éppen az új mitikus varázstárgyar nézegettem.
V: – A Pergő idő homokórájára gondolsz?
M: – Igen, valami homok van benne. Akkor is jó megoldani, ha belefordulsz, mert gyors hatás. Játszik az idővel az összes képessége. És nagyon tápos mert beállt játéknál is stabilgyőzelmi kondit ad. Akkor is ha csak egy van. A képességekhez meg végülis illik az a homokórás háttér.
V: – Úgy érted a háttérhez a képesség…
M: – Úgy értettem, ahogy mondtam. Amúgy tervezgettem mostanában egy lapot, amit nevezni akarok ultra pályázaton. Építmény.1 DP. Kijön 12 fizikumra. Már úgy, hogy ha a kalleroknak megvan a 12 fizóösszesen. Azt tudná, hogy ha meghal egy kaller, vagy feláldozzák, akkor kerülrá egy jelző, amit küldioldáskor, építmény foglaláskor, vagy ostromkor használhatsz MP-helyett. Mit szólsz?
V: – Jó, de mi a neve?
M: – Öööö, nemtom még. Felőlem lehetne akár ork salátabár is. Valami vicces. név. A geos orkkal tök érdekes lehetőségeket adna.
V: – Az Grok Brag-Naur, és nem szeretem azt a kalandozót, mert nem tudom melyik regényben szerepel, ha szerepel egyáltalán. Ráadásul mindig gaugokat áldoznak a képességének, holott az orkok soha nem ölnék meg a saját gyermekeiket. Persze lehet úgy is felfogni, hogy felnőnek, és miközben a gyengék elhullanak az erősebből erős felnőtt ork lesz, és Grok neveli őket közben.
M: – Najó, de elkalandoztál. A lap nevéhez mit szólsz?
V: – Ja igen. Nem lesz jó. Az orkok nem tudják megemészteni a salátát, mert ragadozó ősöktől származnak, ráadásul nincs olyan Yneven, hogy salátabár…
M: – Hát de ez csak poén. Nyilván nem is saláta van ott, hanem a halottak húsa.
V: – Szerintem ne ilyen poén neveket keress!
M: – Akkor mi legyen?
V: – Mondjuk Tha’Ushur oltára. Ha már úgyis Grok Brag-Naurhoz akarod kötni.
M: – Hú! Ezt légyszi írd fel, mert nem fogom megjegyezni!
V: – Rendben.
M: – Esetleg mondhatnál valami mechanikát ami jellemző a Thauizékra. Úgy a képesség finomításánál felhasználhatnám ezt is.
V: – Hát az áldozás talán ilyen, de szerintem nem ez a lényeg. Amúgy a regény olvasásakor bennem is megfogalmazódott egy lapterv. Messzejáró. Sirenari elf harcos. A neve gyakorlatilag a Deinn közös nyelven. Lenne Mesterfokú Nyomolvasása és Vadonismerete, illetve Mesterlövészete, vagy Lopózása alapfokon, de ezek közül még nem tudtam választani…
M: – Ez barátja a Nardaelnek?
V: – Miért?
M: – Mert a Vadonismeret II az kommunikál a Nardaellel, és nekem azt az üzenetet közvetíti, hogy rezeg köztük a levegő. Amúgy mit tudna?
V: – Hát 7 manőverpontért lenne negyedik alapszintű. Azért drágább a mostanában divatosaknál, mert ez egy olyan tapasztalt harcos, hogy csak ilyen drágán lehet megszerezni. Cserébe nagyon hasznos képességei lesznek. Az egyik, hogy Sirenar helyszínű küldetéseket 1 MP-vel olcsóbban old. A másik, hogy +2 alapszintet kapha harcol mellette Siryao.
M: – Már úgy érted, hogy csak harcban kap +2 szintet.
V: – Nem. Rosszul fogalmaztam. Ha játékosa irányít Siryaot.
M: – De ez az elf nem valami régi használhatatlan fejvadász?
V: – A regényben együtt dolgozik velük, úgyhogy ez kell rá.
M: – Hát, ahogy érzed, de ez a lap semmire nem lesz jó.
V: – Dehogynem. Én játszanék vele és elit elf kommandót raknék össze velük.
M: – Minden versenyen regények alapján rakod össze a paklikat és utolsó vagy.
V: – De legalább jót játszok. Nem úgy, mint te a lelketlen, történet nélküli paklikkal.
M: – Az enyém is hangulatos, de neked túl kocka. Szerintem az én tervemből ultra lesz. A tiedből pedig nem.
V: – Meglátjuk. Szerintem sokan szeretik a könyvekhez jobban kötődőképességeket.
M: – Na léptem. Köv versenyen találkozunk!
V: – Rendben. Jó utat!

Vajon melyik játékosnak volt igaza a laptervezést illetően? Vorthosnak, aki a regénynek rendelte alá teljes mértékben a laptervét? Melvinnek, aki a számmisztika megszállottja? Esetleg mindkettőjüknek egy kicsit. A választ a következő hetekben tudhatjátok meg a Titkok könyvtárából.
(A szereplők kitaláltak. Bármilyen hasonlóság valós személyekkel csak a véletlen műve lehet.)

 – Liborion –