Az egek meghódítása

Szinte minden fantasy világban fontos szerepet tölt be a repülés. Nincs ez máshogy Yneven sem. Hatalmas előnnyel indul az egyszerű halandókkal szemben az,aki uralni tudja a levegőt.
REPÜLÉS kulcsszó viszont nem létezik a kártyában. Helyette van néhány kreatív, és változatos megoldás a repülés megjelenítésére, leképezésére. Nézzünk meg néhány ilyen lapot és képességet!

Sárkányháton

Satralis egyik legtitokzatosabb helye Anuria. Innen származnak a legendás sárkánylovasok, akik már évekkel ezelőtt is megmozgatták a kártya tervezőinek fantáziáját. A Sötét Együttállásban a sárkánylovas kalandozó hű hátasával gazdagodott a lapkészlet.
A sárkány tulajdonosa akárkit célozhat hadrendtől függetlenül így valósítva mega csatatér feletti repkedés képességét.

Mutáció

Rualan elvadult vidéke bővelkedik a groteszk és torz teremtményekben. Ezek közül az egyik legfélelmetesebb a zöld bőrű mutáns ork.
Ezek az elfszabásúak nem csupán erősebbek, de vadabbak is hétköznapi fajtársaiknál. Ezeken kívül sokkal aggasztóbb tény, hogy hatalmas bőrlebenyes szárnyaik is nőttek, melyek bármelyik toronyszintünket kiszolgáltatják nekik, hacsak nem ütköznek akadályokba.

A keselyű árnyékában

Sok kalandozó elköveti azt a hibát, hogy egy baljós szurdokban, vagy egyéb nyílt terepen nem néz felfelé elég gyakran. Az alattomosan a magasból és hátulról támadó óriásmadarak és korcssárkányok bizony sok szerencsétlent ragadtak el Ynev kietlen tájain.
Ezek közül az egyik legmegátalkodottabb vadállat a Rukh, amely különösen szeret magányos áldozatokra lecsapni meglepetésből.

Vitorlát fel!

A repülés Yneven ismert legelegánsabb formája az égi hajó. Az elképesztő varázserő hajtotta másodkori szerkezetek a kártya világában korlátlan méretű csapatok szállítására képesek, ingyenessé teszik manővereinket (hiszen könnyedén jutunk el bárhova repülve), és beépített fegyverzetükkel gyilkos támadásokat háríthatunk el.
A hetedkorra sajnos nagyon megritkultak ezek a csodás bárkák, ám aki elég munkát fektet bele, az akár meg is hódíthatja a felhőket.

Vajon milyen eszközökkel lehet még elérni az egek magasát a kártyában? Ötleteket és észrevételeket szívesen fogadok a kommentekben.

– Liborion –