Az ébredés

– Forduljunk vissza, Kapitány! Rettenetes híre van ennek a vidéknek…

Rettegés


Azt beszélik, csak minden hatodik hajó tér haza innen. Félő, hogy ha áthaladunk a szoroson soha többé nem látjuk szülőföldünk partjait. Ősi rémek alusszák álmukat a szirtek barlangjaiban és a hullámok alatt. Én mondom: az imént láttam egy hatalmas árnyékot végigsuhanni a hajótest alatt a vízben. Nem lesz ennek jó vége. Érzem a csontjaimban.

Az emberek rettegnek. Legtöbbjüket már  gyermekkorukban is ennek a vidéknek a rémtörténeteivel riogatták az apáik. Lázadást kockáztatunk uram. Már azt rebesgetik, hogy a matróz, aki tegnap éjjel részegen a vízbe esett és halálát lelte nem is a lőrének köszönheti a balsorsát. Az első tiszt esküdözik, hogy látott egy csápot, ami a szerencsétlen bokájára tekeredett és a mélybe rántotta.

Fordítsuk meg a hajót kapitány! Még nem késő.
 – Badarság! – Legyintett Ramando Sichetti, miközben lelki szemei előtt már látta a hatalmas halmokban álló kincseket, amiket legújabb vakmerő kalandja során szerezni fog.

Ébredés

Ez alatt mélyen, a tenger habjai alatt, ahová már nem ér el napfény, kinyílt egy hatalmas sárga szem…

2 MP Ősök ébredése ID: Végleges
Típus: Csapás
ŐSERŐ
[egyszeri képesség] Aktivizálásának feltétele egy aquir/sárkány bestia akadálylap feláldozása. Célpont csatolt akadálylap megsemmisül.

[állandó képesség] Amikor az ellenfél Harc manővernél kezdeményező csapatot állít ki, akkor az adott sorelhagyás fázisban irányítója aktivizálhat 1 csatolt aquir/sárkány bestiát, mely megtámadja a csapatot.

Soha ne becsüld alá a legendákat! Minden mítosz mögött rejtőzik némi igazság, és néha ez az igazság felülmúl minden képzeletet.

Vadászat

Ha csillagok állása feldúsítja a manahálót, akkor bizonyos rejtett helyeken ősi teremtmények szakítják félbe többezer éves álmukat, hogy vadászni induljanak. Ilyenkor retteghet mindenki, aki él és mozog. Legyen akár hatalmas szörny, vagy egyszerű halandó. Az éhes őssárkányok és aquirfajzatok nem kegyelmeznek senkinek.

A lap remek védelmet nyújt harc manőverek ellen, emellett folyamatosan elősegíti saját manővereinket, hiszen könnyű szerrel megtisztíthatja a terepet a nemkívánatos akadályoktól.

Semlegesítése a legtöbb ellenlappal egy rémálom, hiszen MP-értéke 2, de mindig 0-ért fog pástot érni.
Az ellenfél gladiátoros vagy Sichetti paklijának nagy vérveszteség lesz megszabadulni tőle, de mindig készülnie kell majd rá. Akkor sem feltétlenül haszontalan, ha az ellenfélnél sem harc manőver, sem akadálylap nincs, hiszen ingyen kipörgethető.

Az Ősök ébredése kiegészítő természetesen tele van olyan lapokkal, amik remekül passzolnak az Ősök ébredése laphoz, de hogy ezek mit tudnak majd, az már egymásik történet…

Jövőváltók kerengője
Északi kapu
Krad-szentély

4 Nagy Vordak
2 Hrassan
4 Csontsárkány
4 Pengególem
4 Hegyisárkány
4 Alvunosi rőtsárkány
4 Sárkány driáq
4 Hadiszerencse
4 Kiválasztott akarata
4 Ősök ébredése
4 Bukott bálvány bűvölete
4 Tolvajszem
2 Pengevért
2 Hisíquor
2 Yazbael
4 Harc oltára
4 Kalapácslendítés

 – Liborion –