Apokalipszis

Én lettem a halál, a világok pusztítója.”

– Julius Robert Oppenheimer / Bhagavad-gíta –

Távol a világtól

A hideg szél a hajó vitorláiba kapott és könnyedén, mégis sebesen sodorta a célja felé. A csata zaja messziről morajlott csupán. Onnan lentről apró pontnak, halvány csillagocskának tűnhetett csupán a hajó, mely egyre közelebb jutott ahhoz, hogy örökre átformálja az ismert világ minden szegletét.

A színjáték odalent tökéletesen működött. A szövetség seregeit gyakorlatilag tönkreverte a szolgák és élő épületek iszonyatos városa. A város, mely közben lassan kilehelte a lelkét. Ez utóbbi persze nem zavarta a hajó orrában álló teremtményt. A szolgák létezésének csupán ennyi volt a célja. Elterelni a szövetség figyelmét és felmorzsolni az erőiket bármi áron, miközben ő háborítatlanul legyőzi őket.

A jövő árnyai

Nem hibázhatott. Csak a mai éjszaka néhány pillanata volt megfelelő szörnyű tervének megvalósítására. Senki nem tudhatta milyen elmés csellel fogja véghez vinni tettét. Még rangbéli fajtársai is örök kínok közé száműznék, ha tudnák mire készül pontosan, de ha sikerrel jár, akkor térden fognak csúszni előtte.

Hazugságok, hadicselek, csapdák és csatlósok hada segítette, hogy eljusson idáig. A levegő egyre kevésbé lett alkalmas az élet fenntartására, de a holdból áradó energia elég volt, hogy ne veszítse el az eszméletét.

Senki nem láthatta előre mi fog történni. Nem tudták, hogy lejárt az idejük. Mostantól csak az ő törvényei élnek, csak az ő világa létezik. Minden káoszba és halálba borul, és hatalmas ellenfelei helyén szánalmas utódfajok fogják egymás torkát marni a régi dicső világ romjain, miközben ő fog majd mindent irányítani az árnyak sötétjéből.

A vég

Egy pillanatra elbizonytalanodott. mi lesz, ha nem jönnek be a számításai? Megteheti ezt egyáltalán? Még visszafordulhatna…

Ekkor azonban megpillantotta az iszonyatos sebességgel közeledő rettenetes fénycsóvát az égen. Kételyeit egy csapásra megsemmisítette a végtelen hatalom részegítő ígérete. Ádáz mosollyal nézte, ahogyan pusztító tünemény elhaladni készült a hold mellett.

De nem engedte. Hatalmában állt, hogy parancsoljon neki, és meg is tette. Mennydörgő hangon szólította meg a Kévét. A hatalmas robbanás iszonyatos sebességgel lökte vissza a hajót a talaj felé. Jókora darabok szakadtak ki belőle, de a mágikus védelmet biztosító kövek megtették a hatásukat.

Szédülve nézte az egyre közeledő földet. A hajó darabjai lángra kaptak az elképesztő sebességtől, de a lény mégis mosolygott. Bár sok energiát veszített, az ilyen egyszerű lángok és a zuhanás nem árthattak neki és tudta, hogy ha becsapódik, és regenerálódnia kell akkor sincs mitől tartania.

Odalent már senki nem árthat neki. Eljött a világ vége, s most új világ születik a hamvakból. Az ő sötét világa…

14 MP Opálhajós H/VH/Harcos/Varázsló Pszi, Hatalomszó, Formák: Összes
Ősaquir, az Ezüsthold elpusztítója Asztrológia II, Hajózás II, Veszélyérzék II
F:12 A:12 M:12 7.szint Halál jellem
TITKOS NYELV
[állandó képesség] Irányítójának kalandozói 1-gyel kevesebb szintet sebződnek minden sebzésforrásból. Az ellenfelek kalandozói 1-gyel több szintet sebződnek minden sebzésforrásból. Hatalomszótól további +1 szintet sebződnek.
[2egyszeri képesség] Harc manőverbe kezdhet. Ha sikeres, akkor irányítója azonnal megnyeri a játékot. Ez a képesség nem aktivizálható a játék első 3 fordulójában.

Fondorlatos tervek

Az iszonyatos ősaquir, akit már mindenki régóta vár, hogy tiszteletét tegye akártya világában. Az Opálhajós elképesztő hatalma mellett mérhetetlen bölcsességének és kegyetlen módszereinek is köszönhet világrengető sikereit.

Minden részletre kitérő, szövevényes tervei segítségével egyszerre erősíti fel áldozható alattvalóit és saját magát, miközben kellemetlen ellenfeleit sebezhetőbbé teszi. Hihetetlen erejű hatalomszavai a többi ősaquirnál is veszedelmesebbé teszik. Ilyen rettenetes erő birtokában nem csoda, hogy egy egész égitestet képes volt megsemmisíteni.

A világ sorsa

Hatalmával nem csupán akciólapok, de bármilyen hatás sebzését képes növelni, és csökkenteni. A sok apró sebzéssel operáló pakliknak esélyük sincs ellene, ő viszont maximálisan képes kihasználni ezeket.

Félelmetes fegyverré változhat mellette bármely szolgafaj, bestia, vagy csapda. Ezekre az “eszközökre” bizony nagy szüksége is lesz, amíg előkészíti sötét tervét. Ki kell várnia a megfelelő pillanatot, hogy igájába hajthassa az egész világot, és ezt az ellenlábasai minden eszközzel megpróbálják majd megakadályozni.

Ha az Opálhajóst nem hagyják cserben kíméletlen módszerei és rideg intelligenciája, akkor ellenségei már aligha tudják megállítani, mikor hajóra száll.

Példapakli:

Critai tábla
Északi kapu
Domvik-szentély

4 Opálhajós
4 Halálra szánt ramiecor
4 Félresöprés
4 Pengesikoly
4 Korty az Ifjúság forrásából
3 Elfojtott emlékek
4 Slan csillag
4 Enyészet
4 Kalapácslendítés
3 Rukh madár
4 Óriáspók hálója
4 Manacsapda elpusztítása
4 Hadiszerencse
4 Kiválasztott akarata
4 Ófa gyökere
2 Ifjúság forrása

– Liborion –

És ne feledjétek, Április 26-án Ősök ébredése bontott paklis verseny, ahol játék közben is megismerkedhetsz az új lapokkal!