Anya csak egy van

Ghazgának kedves nap volt ez a mai.
Újabb 10 lány született és csak két anya halt bele a vajúdásba. Az újszülöttek mind egészségesek voltak. Ha minden jól alakul akár négyen is megérhetik a felnőttkort a mai alomból.

A vén sámánnő már tapasztalt volt az ivadékok gondozásában és felnevelésében. Legalább 20 élő gyermeke volt és persze a törzs nagy része úgy tekintett rá, mint a saját anyjára. Előrehaladott kora miatt már kezdte nehezebben viselni a terhességeket, de mégiscsak látott már legalább negyven nyarat. Az ilyen hosszú idő alaposan próbára teszi a harccal és éhezéssel töltött szervezetet Gro-Ugon pusztaságában. A legtöbb törzs érettebb tagjai is csodálhatják, hogy a matriarcha ilyen jó bőrben van ennyi évesen.

Komótosan nekikezdett napi rutinjának. Ellenőrizte a keze alatt cseperedő sámánjelölt leányokat. Jósolt néhány harcosnak, feláldozott egy satnya rabszolgát, levezényelt három névadó szertartást, megetetette és megfejte a viperákat, ugyanezt megismételte a wargokkal, majd belekezdett a délutáni révülésbe.
Látomásai alatt igyekezett sorra venni minden leányát. Kiválasztotta melyikükre a legbüszkébb és Ghazga áldását kérte rá.

Ahogy közeledett az éjszaka unottan végignézett egy tömegverekedést, aztán maga köré gyűjtötte a gyerekeket, hogy véres csatákról és dicső halálról meséljen nekik. Korán ágyba ment, nem bírta már olyan jól a dorbézolást mint régen. Ma pihentette a gyomrát. A napi méregadagját sem vette be, amivel ellenállást fejlesztett mindenféle gonosz szerek ellen.

A különösen nyugodt nap után jól megérdemelt szunnyadása közben a jövő csatáiról álmodott, amikor kedvenc gyermekeivel körülvéve szörnyű mészárlástvisznek véghez a Kard testvériség maradékának egyik szálláshelyén.
Álmában a törzs hatalmas volt, és egyre csak nőtt. Pont, mint a valóságban. Hiszen Ghazgának kedves nap volt ez a mai.

6 MP Holdimádó anyasámán HARCOS/PAP/Harcos/Pap Szférák: Halál, Természet
Gro-ugoni ork nő, Ghazga-hívő  Idomítás, Méregkeverés, Pusztítás
F:8 A:6 M:6 2.szintű Káosz jellem
Jelenbe kerülésekor játékosa nyílttá teszi Jövő paklijának következő lapját. Ezt addig ismétli, amíg egy legfeljebb 4-es MP-értékű ork kalandozóhoz nem ér. Ekkor azt leidézi ingyen, a maradékot pedig belekeveri a Jövő paklijába. Az így leidézett kalandozó ezután kap 1 Alapszint-jelzőt.

Megbízható módszert keresel ork horda kiépítésére? Nem akarsz jelző kalandozókat használni? Fordulj bizalommal az anyasámánhoz.
Amellett, hogy gazdaságosan juttat hozzá egy másik kis kalandozóhoz, még egy plusz szinttel is megajándékozza újdonsült porontyát, hiszen a leghatékonyabb anyának a legerősebbek az ivadékai.
Harcban sem utolsó. Magas fizikumával és ikerkasztjával félelmetes ellenfél válhat belőle, pláne ha törzsét veszély fenyegeti.
Az anyasámán az egyik legjobb eszköz ork törzsszövetségek kiépítésére, ráadásul goblin szolgái is hajlamosak segédkezni a szülésben és az utódok őrzésében ha úgy hozza a sors.
A régi idők orkjai mellett az Ősök ébredése is rengeteg lehetséges ifjonccal egészíti ki az anyasámán neves könyvét.
Anyák napjára virágokból a mérgezőeket szereti, édesség helyett pedig a kivágott szív dukál…

Krad szentély
Tamari járatai
Végvár

4 Holdimádó anyasámán
1 Birak Gal Gashad
4 Fekete ork portyázó
4 Holdimádó portyázónő
6 Vércsetotem sámán
4 Acélszrvú sarlatán
4 Félresöprés
4 Slan csillag
4 Dobótőr
4 Végső csapás
4 Tiltott tekercs
4 Égi hajók kora
4 Égi fény
4 Bátorságpróba
4 Hadüzenet
1 Harci düh

 – Liborion –