Amund ellen halálfű

A hazatért locsolóknak egy kis plusz mára!

P.sz. 3692, Adron kvartjának első hava (Áldozat)
Kashar al Ajur (Igazak Pihenője) ostroma
Részletek John J. Sherwood: Al-Ajur veszedelme című művéből

“- Csak tudnám, miért porral lődöznek kövek helyett – hüledezett mellette a predoci, mire a harmadik szalah megvonta a vállát:
– Fene tudja. Biztos a templomaikat takarítják.
Homokbombák csapódtak a falba, mintha csak erre akartak volna felelni, s árkok nyíltak a földben, a talapzatnál azonban elakadtak.
Pimasz szerencse, vagy isteni gondviselés, egyre ment: kezdték elhinni, hogy megtalálták az egyetlen helyet az Ibarában, amely ideig-óráig állta az amundok rohamát.”

2 MP Porvető
Amund háborús ostromgépezet
ID: végleges AT: Tárgy F: harc S:-
Hadszer
MANIFESZTUM-mal rendelkező kalandozó 2 MP-vel kevesebbért idézheti le.

“A fal elesett.
A lar-dori épp az egyik, bástyának alig mondható kiszögellésen állt, amikor egy porlövedék becsapódott,
és akkora lyukat robbantott a vályogba, hogy egy egész hadtest átmasírozhatott volna rajta.”

[állandó képességegyszeri képesség] A képesség építmény bevétel manőver során aktivizálható, ha viselője a csapatban van. Fel kell áldozni. Ekkor az építmény megsemmisül.

“Nagyot csattant a világ, mintha apja százszoros erejével ütötték volna pofon. Ordítva emelkedett a levegőbe, testét forróság borította el.
Végighengeredett a domboldalon, a napfény tűzte a szemét, mintha ezer légy repült volna bele.
Lábdobogást hallott maga mellől, és a saját, vagy valaki más zihálását.
– Felcser! – üvöltötte a szalah. Aztán becsapódott egy újabb porlövedék.”

[(harc előkészítés)] Az akadályozó csapat minden tagja sebződik 1 szintet.

A ti lelki szemeitek előtt is megjelent a rablóhadjáratra induló hapetünk, aki egy mélysivatagi meneth-szel a kezében, Amhe-Ramun akaratából immár két rinnával tolatja a porvetőt az oázis felé?
Rendben, rendben! Nem egy győzelmi opció, de jó móka és persze azt az apróságot se feledjük, hogy nem csak Építmény bevételénél van akadályozó csapat.

Az Azúr Hold Birodalmának taktikája kezd körvonalazódni, de mit tehet Calemon, Predoc szülötte az esti sivatagban azon kívül, hogy közepes pajzsát a feje fölé tartva tarpanján trappol az első oázis felé?

Nézzük csak! Szerencsére akad nálam a Fű útjáról elhíresült ajzószerből, úgyhogy kenek egy keveset a homlokomra és máris fegyvert kovácsolok a testemből.
Segítségével már a harc elején végzek a homokevővel és hadirabszolgáival, hisz kétszeres kenettől nem leszek rosszabbul a folytatásban, de a harcnak már úgyis vége.

1 MP Haláltánc heve
“Al Bahra-Kahrem hatása alatt”
ID: Pillanat AT: Támadás F: Harc S: 2
HARCOS
Közelharci támadás (Vágás)
Ha leidézője ember/ork, akkor nem fordul el, és a következő harci körben nem fordul éber helyzetbe.

Kimerültem botorkálok be a fák közé, de egy alak bontakozik ki az árnyak közül, arcán kék rajzolatok. Azt hittem végem, de szövetségesre leltem eme fosztogatóban.
Sebeimet nyalogatva épp csak egy kortyot iszok, de már újabb rinnák rohannak ostromra rítuspapjuk és az Egységet hírdető neferjük utasítására.
Szerencsére újdonsült fayuma bajtársam harcrakész és én sem vagyok járatlan a sivatagi harcmodorban. Így mikor ő végez a megdelejezett dzsadokkal én már a papokra emelem pengémet.

1MP Sakáltaktika
ID: Manőver AT: Cselezés F: Harc
Játékosának Sorban lévő célpont kalandozója a csapatba kerül tetszőleges pozícióban. Játékosának kalandozói a manőverből sérülten térnek vissza a Sorba.

Reméljük az éjjel további részére már fellélegezhetünk és elvihetjük az Igazak Pihenőjénél hősi tettet vállaló dzsenn kalligráfus hírét, mely tán új lendületet adhat az ellenállásnak!

Ki is ez a híresség, aki 20 éven át másolta Abu el Kitah nagy művét?

 

Jó mulatást a locsolóbálon! 😉