A toroni alvilág szennye

A Kárhozat Szilánkjaiban debütál a csatlósok új generációja, láthattuk már Papok, illetve Harcosok segítőit. Most pedig nézzük, mivel pakolhatjuk meg Varázshasználóinkat:

3 MPSatorr bérvajákosVARÁZSHASZNÁLÓ/BoszorkánymesterPszi

Toroni obsor, halálraítélt szökevényHajózás, Méregkeverés, Orvtámadás

F:3 A:6 M:62.szintűHalál jellem

Kárhozat szilánkjaiGrafikus: ZubálySorszám: 3330

VARÁZSHASZNÁLÓ csatlós

[állandó képesség] Nem érvényesül rá a frontemberi büntető módosító (2x).

Menjünk sorban. A satorr-szekták sajátos toroni képződmények, rövid életű bűnöző-csoportokat neveznek így, akik laza érdekszövetségekbe tömörülve próbálnak túlélni. Ha van a tagjaik között valaki, aki bármilyen csekély mágikus potenciállal rendelkezik, nem haboznak képességeiket pénzzé tenni. Feltéve, hogy van olyan elvetemült megbízó, aki ilyen alantas eszközökhöz folyamodik (tipikusan az ágyútöltelék szerepe jut nekik).

Ezzel el is érkeztünk a következő idegen szóhoz: az obsor kifejezés jelentése sötétség, ami a toroni kasztrendszer legalsó szintjét jelöli. A rabszolgák, bűnözők és az udvari orkok tartoznak ide, semmilyen joggal nem rendelkeznek, náluk lejjebb már csak az állatok és egyéb ember-alatti fajok találhatóak (orkok, elfek, törpék, stb.). Mivel a satorr-szektákat a birodalom üldözi (nem beszélve a valódi tolvaj és egyéb klánokról), tagjaik gyakran közönséges rabszolgának álcázzák magukat, ami azért elég sokat elárul. Hangulat, háttér kipipálva, bár engem már lekenyerezett az az egyszerű tény, hogy a srác toroni.

Mielőtt elkezdeném a boncolgatást, hozzá kell tenni, hogy a lappal nem játszottam, így nyilván csak elméleti okoskodások következnek, az idő és a tesztelők majd megcáfolnak.

Elsőre a Csatamágus bot ugrik be, mint alternatíva. De az 1 Mp, foghatja a kezünket, cserébe ad + sebzést, így nem tudom eldönteni melyik a jobb (esetleg a kettő együtt). Ami még a csatlós mellett szól, hogy egy felszereléssel ellentétben viszonylag nehéz leszedni, legalábbis a jelenlegi lapokkal (na jó, az új csapda azért odabök). A mérleg másik serpenyőjében figyel a mortel, a Tilalom Rúna és az Útonállók…

Az Adron akaratot nehéz überelni, ha kis kalandozókkal, vagy 1 Mp-s varázslatokkal játszunk, de ezek fölött már optimálisabbnak tűnik a bérvajákosunk.

Elsőre belegondolva nem sok olyan pakli jutott eszembe, ami ettől a laptól hatalmas erőre kapna. Aztán további agyfunkciók beindításával arra jutottam, hogy ez alap pontosan azt oldja meg, ami miatt hanyagolni szoktam a varázslókat, vagy csak a legújabbakat veszem elő, akire nincs frontemberi. Remélhetőleg egy halom régi lapot előkotorhatunk majd a mappa mélyéről a lapnak köszönhetően.

3/2-es varázshasználóként szintén unikum, ezért esélyes lehet ilyen felhasználása is. Egy jó kis Hadiállapotos toroni küldetés horda bármikor összeállhat, akár mérgezős vonalat (ugye emlékszünk Mord Plaagion karakterére), akár az orvtámadást nézzük (Tharr-szerkók).

Vérszerződéssel olyan (csere)pakliba lehet még jó, ami többféle csatlós képességét is ki tudja aknázni, talán papokhoz, nekem ilyenre normális ötletem hirtelen nincs.

Érdemes viszont elgondolkodni az első generációs csatlósokra épülő talán legerősebb koncepció újrahangolásán is. Ez szerintem a daroveeni kft alapú megszak felhúzod a Jövőd” pakli. Az újabb csatlósokhoz nyilván többkasztú kalandozók dukálnak: egy 4/5ös Alvó lángot harcban sem kell féltenünk, de mondjuk egy Shindarral és Rón kirurgussal körített Bűvölő sarlatán vérgyűjtése is vicces lehet. A joker itt természetesen az Ordani ügynök lesz, de mivel 4 Khogar mellett már alapból van 16 csatlósunk, talán nem is érdemes ennyire elbonyolítani a dolgot.

Ami számomra még pozitív, hogy sem a daroveenit, sem a Shindart nem pumpálja tovább közvetlenül (hacsak nem lesz egy Ezermester zsebkönyv nevű ereklye, aminek viselője összes kasztú lesz :D). Habár még nem ismerjük a nyilvánvaló Szerencsevadász és Harcművész csatlóst, eddig nekem az is szimpatikus az újakban, hogy kevésbé dolgoznak egymás alá, mint mondjuk a zauder-őrző-szefer hármas, így többféle pakliban találkozhatunk majd velük.

Szerző: anon