A tégla.

Az elmúlt hetekben sok kérdést kaptam az Idők Tengere egyik legérdekesebb lapja: a Feketerendi vérszobrász történetével kapcsolatban. Az egyik ilyen kérdés: Hogy lehet az, hogy nem bukik le a renden belül.
Nos erre a válasz egyszerű: Könnyen megeshet vele, hogy lebukik, de csak miután már rajta hagyta keze nyomát a környezetén…

Gonzales élete nagy művén dolgozott. Egész éjjel Rayvanhuur Katekizmusát bújta ihletért, miközben azon imádkozott, hogy a holttesteket senki ne találja meg amíg fel nem készül lelkileg a szobor” megalkotására.
Tudta, hogy a napjai meg vannak számlálva, és a rend paplovagjai már közel járnak ahhoz, hogy felfedjék az utolsó megmaradt Dea Macula fanatikus kilétét.
Az első hibát akkor követték el mikor túl sok időt töltöttek el azzal a szerelmespárral. De a testükből született mű és az emberek arcára kiülő döbbenet mindenért kárpótolta őket.
Társai már rég egy dögkút mélyén pihentek, vérük Ranagol kőoltárán száradt. Áldotta elővigyázatosságukat, amiért mind külön időpontban épültek be a Feketerendbe, és azon belül sem mutatkoztak egymás bizalmasainak a lovagok szeme előtt. Így marad ideje a végső művet elkészíteni, és megérte ebben a rohadó világban léteznie, ha ily nagyszerű módon dicsőítheti angyalát és rajta keresztül magát a Kosfejest.

Éjfél felé közeledett az idő, és Gonzales tudta, hogy győzött. Az utolsó simításokat végezte groteszk művén. Átcsoportosított néhány belső szervet, ejtett még egy-két elegáns metszést, megerősítette a vérrel festett kosfej vonalait a háttérként szolgáló templomfalon, és végre elkészült.
Áhítattal lépdelt hátra és félhangosan mormolta magában az idézetet, mely a szobrot ihlette:

“S ti mind dicső sarjak elaggott őseitek csontjain keresztül tegyétek urunk elé élteteket, hisz a változás titeket az ő vérükből emelt fel, s többé hasznuk nincs Ranagol földjén, ha gyengévé lettek.”

A szörnyű mű híven tükrözte Rayvanhuur szavait: A kosfej elé egy öregember megcsonkított, és oszlásnak indult holtteste volt kifeszítve. Szíve helyén hatalmas üreg tátongott, melyből egy néhány napos csecsemő teteme tört elő jobb öklét az ég felé emelve.
A szerencsétlen áldozatok tagjainak kifeszítésére a rend egyik nagy becsben tartott átkozott lobogójának cafatait használta fel.
Az őrült szobrászt meghatotta a látvány, és arra gondolt mennyi haszna volt az ő tehetségéből a rendnek, és most mégis hálátlanul fel fogják koncolni. De hát ez Ranagol rendje. Megtette a dolgát és útja végére ért.

Lassan hátat fordított a műnek, mintha álomból ébredne. Körülötte egyre szűkebbre szorult a rend paplovagjainak gyűrűje. Észre sem vette mikor érkeztek. Egyikük levette jellegzetes sisakját és undorodva kiköpött oldalra.
Gonzales átszellemült mosollyal tárta szét karjait egykori testvérei előtt, akik gyűlölettel telve meredtek alvadt vértől mocskos arcába, miközben támadó imákat mormoltak, és felviláglottak az éjszaka sötétjében Ranagol vörös jelképei.
Csak azt sajnálta, hogy az ő teste soha nem fog ilyen grandiózus műremekként szolgálni…

Most pedig lássuk a hangulathoz illő dekket:

Nemesi iskola
Végvár
Északi kapu

4 Dequator Marses
4 Feketerendi vérszobrász
4 Feketerendi paplovag
4 Ahan’Nata-Khan sequator
4 Déli kapu
4 Káosz-Huwargh oltára
4 Mugaffe kereskedőház
4 Slan csillag
4 Leszakadt ég zászlaja
4 Fakó krysallus
4 Hamis próféta jogara
4 Könnyűlovas kopja
4 Könnytelen öreg
4 Nehéz harci mén
4 Shaka’thorr

Mint az látható alapvetően a Shadoni Felföldről összegyűjtött sötét varázstárgyak segítségével ostromolnak a feketerendi atyafiak, de előszeretettel alkalmazzák jól bevált lovagi fegyvertárukat és néhány egzotikus fegyvert, amit általuk alantasnak tartott dzsadoktól szereznek be kedvező áron. A cél ugyebár szentesíti az eszközt…
Ha a játék elején elénk toppan az agyafúrt szobrász, akkor végvárunk segítségével mindenféle ellenállás nélkül lebonthatja ellenfelünk legalsó szintjét. Megjelenésével persze együtt járnak szörnyű oltárai, melyeket saját kezűleg épít meg elherdálva ezzel a rend valamely értékes tárgyát.
Ha lelepleződik, rendtársai kegyetlenül feláldozzák, legyen bármilyen hasznos. Persze a kártyának is vannak korlátai, és ebben a pakliban nem tudjuk leképezni (egyelőre), hogy Ranagol oltárán vérzik el kedvenc fanatikusunk miután már nem veszik hasznát, de a kráni ősaquir legalább úgy örül a lelkének, mint a Kosfejes úr…
A pakli eszeveszett sebességgel képes ledarálni az ellenfelet fél áron érkező kalandozókkal és sok ingyenes felszereléssel. A Tamarik persze túljárhatnak a sötét lovagok eszén, de mindenképpen érdemes lehet kipróbálni ezt az új generációs Feketerend dekket, amit most a hangulatra hegyeztem ki, de ettől függetlenül még esélyes lehet akár versenygyőzelemre is.

– Liborion -“