A nyár közeleg

Lassan itt a nyár, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerülnek a lellei nyári játékok. Az idei szezonban öt versenyt fogunk tartani, ezeken a versenyeken a hivatalos ranglista mellett egy saját, házi ranglistát is fogunk vezetni.

Ötödik nyári játékok!

Minden verseny úgy fog zajlani, mint egy hagyományos versenyen a formátumnak megfelelően. Annyi különbség lesz, hogy az augusztusi verseny végén összesítjük az eddigi pontszámokat, és a győztes megkapja a Balatonlelle Bajnoka kupát, ami a változatosság kedvéért egy Kard lesz.

Az öt versenyből a legjobb négy fog beleszámítani a házi ranglistába. Tehát, az a játékos, aki csak négy versenyen tud megjelenni, az sem fog veszteni semmit azzal, hogy kihagy egy versenyt. A verseny másik sajátossága az úgy nevezett hangulatpontok. A hangulatpontokat a játékosnak kell adnia ellenfél paklijáról (1-3 pont). Többen kérdezték milyen elvek alapján, lehet egyediség, ötletesség, hangulat, élmény. Én mindig azt szoktam javasolni, hogy döntse el mindenki maga. Amit semmiképpen sem: Pl. Ne azért adjunk valakinek 3 pontot, mert az ellenfél is annyit adott (ezért szoktuk azt, hogy mindenki a szervezőnek jelentse ezt le, így nem lesz sértődés sem). Illetve annak sincs értelme, hogy valakinek azért adjunk 1 pontot, mert kikaptunk, ez a rész nem erről szól, hanem arról, hogy annak ellenére, hogy verseny lesz, mindenki törekedjen kicsit a játék, és az élvezet felől megközelíteni ezt a pár alkalmat. Ezek a hangulatpontok egy külön helyen lesznek tárolva, máshova nem kerülnek fel, és aki augusztus végére legtöbbet összegyűjtötte, (szintén a legjobb 4 verseny számít) az a játékos a következő évben Nem hivatalos emléklapként meg fog jelenni a nyugati régióban! Tavaly Sikter Csaba nyert, így a nyár folyamán ő lesz az egyik régiós lap (a grafikát Rene készítette).

Tavalyi évhez hasonlóan idén is úgy terveztük, hogy akik legalább 100-km távolságból jönnek, azok dobhatnak egy hatoldalú kockával, 1-es dobás esetén a nevezése ingyenes azon a versenyen. Szeretnénk, hogy ne csak Pestről, délről, de keletről is érkezzenek játékosok, így akik több mint 200-km távolságból jönnek azoknak 1-2es dobás esetén is ingyenes a nevezés, illetve ez a szám, minden 100km után nő. Ennyivel tudjuk támogatni a távolról érkező játékosokat, remélem a nyári versenyekhez híven sokan fognak jönni.

Akkor lássunk kis összefoglalót miért is érdemes eljönni hozzánk játszani:

Minden alkalommal közvetlenül a Balaton-parton játszunk,nem sötét füstős helyen, hanem kint a szabadban a fák alatt, általában minden forduló után van pár perc a csobbanásra.

A hivatalos ultrák mellett megszerezheted a nyugati régióban osztott nem hivatalos emléklapokat is.

Felettébb jó hangulat, és baráti társaság vár.

Ha legalább négy versenyen részt veszel, nagy esélyed van megnyerni a kardot.

Ha legalább négy versenyen részt veszel, akkor esélyes vagy, hogy megjelenj Nem hivatalos emléklapon!

Ha legalább 100 km távolságból jössz, és bízol a szerencsédben, akkor esélyes, hogy ingyen is nevezel.

Az első verseny június 15-én lesz Balatonlellén a Balaton-parton a Szirom közből nyíló strandon,

Kezdésreggel 10:00 kor

Találkozó:9:30tól a Spar parkolójában, Közel a vasútállomáshoz

Formátum: hagyományos,

Nevezés:1500Ft, Ezért játékosonként 2db ŐÉ kiegészítőt fogunk felbontani, majd ebből választanak a játékosok a helyezésük sorrendjében. Illetve az adott havi Ultraritka lap. Ezen felül minden játékos kap egy csak itt osztott nemhivatalos régiós lapot, ami az új kiegészítőhöz illeszkedve azegyik ősfaj egy jeles képviselője lesz.

A nyári szezon időpontjai:

Június15, Hagyományos

Július18 Esélykiegyenlítő 60/1

Július19 Regionális, Hagyományos

Július20 Speciális formátum

Augusztus Hagyományos

Kedvcsinálónak pár régi emlék:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&amp:v=ifCJI-1gAIM

http://www.youtube.com/watch?v=yKMmT5FbK-4

http://www.youtube.com/watchv=Lg_fPNGRg3Y&amp:list=FLmahAAiy622LfHR9wb0lxmA

Reméljük,minél többen eljöttök, hogy idén is játszunk olyan jókat, amiket érdemeselmesélni.

A szervezők