A májusi lellei dupláról

1. verseny: Hagyományos

Elég régen játszottam már versenyen, így olyan paklit kerestem, ami kellően fílinges és egy halom új lapot ki tudok próbálni vele. Gyíkokkal régen is jó volt játszani, vadonjáró barátunk képessége önmagában vicces, a képét imádom: ebből tutira dekk lesz. Meg persze kölcsön tudtam kérni a körítést is, a MEGELEVENEDŐ a legszimpatikusabb kulcsszó, blabla… Nem egy kombó halom, mégis egyet fizet, kettőt kap akcióban kapunk beépített akadályszedést, sorelhagyós vagy harci hentet, és akkor még nem volt szó mexak plusz szintekről. Magas szintekkel az ostrom-dallam alap, de elvi megfontolásokból a szett helyett Elátkozott vidékes küldikre raktam.

1. meccs: Erőnyerés. Volt időm gy-á dekket és kaját csinálni… 1/1.

2. meccs: Kovács Zsolt Domvik lovagok. Amikor ez első védelmező bedobta a token lovagot már sejtettem, hogy vérzik a torka a dekknek, aztán amint a Hétarcú is melléjük állt már biztos voltam benne. (Snilbölcs? Bek@phatja…) Még kiépülés előtt nagy nehezen eloldottam 2 küldit, Útonállókat eleve nem volt értelme a tokenre dobni a vért miatt, egy pteroptát azért rácsaptam, de hiába harapott nagyot, ingyen lekortyolta a 4 sebet… Harmadik kör tájékán 3 lovag, 2 védelmező és 1 kirurgus nézett szembe 3 kisebb gyíkkal: all-int kellett mondanom. Mákkal sikerült is behúzni a bölccsel + a sok mexak akadállyal (meg azzal, hogy nem húzott ütést). 2/2.

3. meccs: Kezsó Ős-szólító. Ez lényegében sima bukó volt, olyan apró örömökkel, mint Várossal kikeresni egy rossz fiút, miután letett egy rossz lányt. Volt még egy kulcs harc, amiben jó lettem volna a sok ütéssel, ha a nővér nem forgat be mindenkit harc előtt… 3/2.

4. meccs: Tóth Dani végtelen Grok-Brag Naur. Ez még az előzőnél is gyorsabban ment… Itt a kulcs az 1 db alapszint-pumpa korszak, illetve a manacsapda hiánya volt. A +1 szintek miatt sosem tudtam volna eleget ütni az orkokon, így nem volt értelme költeni. Imádom ezt a dekket, de inkább a másik oldalról 🙂 4/2.

5. meccs: Csató druszám zombigyárral. Na, ez megint egy isteni pakli volt, nagyon átjött… Ébredő holtak + parancsolójuk kultuszt alapít, nyami. Itt sem lett volna gond egy rendületlennel (nem jött), de a kimatekolásnál benéztem a Falka bosszúját (manacsapda, manacsapda…), szinttel lenyomott. 5/2.

9 kiegből 1 mitik volt (Zagnol), az első négy helyezett:
1. kezsó – Ősök, 2. Tóth Dani – Groki, 3. Csató Peti zombik, 4. Szána Szabi boszik. De volt még ork kultuszos, anat-akhan, Vulia-forgószél.

Az kiderült, hogy nem igazán nekem való ez a bestiázós történet, ha legközelebb ilyenhez támad kedvem, maradok annál az orknál, aki ezt sokkal komolyabban veszi. Eleve kétkedve tekintettem erre a megelevendő történetre is, hiszen egy átlagos küldi be is omlasztja az egész konceptet. Persze ott van Veichassur, aki 2 lapból virítja a végtelen levakarhatatlan akadály-filét, engem még mindig nem győzött meg egy zöldkieg, amikor egy lefejezést is lazán túlél egy kaller. Majd kiderül.

Íme a pakli, ostromra magától értetődően erősebb, ebbe Manacsapda és Fajháborúk kora kellene valami helyett.

Snil idomár küldi-dekk

Térképszoba
GilronVáros, 2 Harcoltár
BIGy

3 Snil vadonjáró
3 Snil-doh
2 Snil-veh
2 Snil bölcs

3 Rendületlen roham
1 Ínmetszés

3 Nardael
1 Csuklyás

1 Ódon fétis
3 Menekülés a Tinolokon
2-2 Kijutás a dzsungelből, Átkelés az árnyjárókon, Behatolás Orwellába

3 Útonállók
3 Fler
3 Rukh
3 Pteropta
3 Eligor Moha
2 Maladorina
2 Vámpír úrnő

43 lap, kb 17ezer Ft

2. verseny: paklicserélős gy-á.

Ide egy (szintén zenész) beste paklit dobtam össze, ahogy Dani is írta az ötletbazárjában, a két myssera együtt elég konkrét tud lenni. Sajnos itt már még kevesebben maradtunk, így nem játszottuk sokat.

Az első meccsen Kezsó ez egy versenygyőztes dekk ám, vigyázz vele, mert elsül” kígyószektás pakliját húztam, ellenfelem Szána Szabi őserős sárkány-elf szövetséggel. Elég döcögősen indult, dobató szakszerűen égette a kezem és a szektásokat is. Már csak 1 küldi hiányzott a DP-hez, amire sajnos 2-3 kallerrel kellett kimennem, amit a következő tűzokádó miatt majdnem esélytelen volt. Aztán megérkezett a hab a tortára, az ingyen ölést még a szekta sem bírja sokáig. 1/0.

A második meccsen Szána Szabi kis dzsad-tolvaj pakliját húztam, ellenfelem Tihanyi Roland friss Rualanos küldi témával. Ebből a meccsből csak benyomások maradtak meg: a manif remek volt, amíg Rahim el nem feküdt (erre nem kellett sokat várni), illetve folyamatosan Galradzsa és a tesztcsapat sajátos humora járt a fejemben, amiért a 3-4 tolvajomból egy sem képes megoldani a kitett 3 elátkozott küldit… 2/0.

Harmadik meccsen a saját szüleményemmel indultam Kovács Zsolt sárkányos dekkje ellen immár másodszor. Ez volt a nap fénypontja kézből dobatással, elemi csapásokkal, de a mysserák alacsony szintje és a sarjpáncél sem volt különösebben ínyemre. 3/0.

Ez volt a dekk, kis csiszolással középgyenge fílingpaklit lehet belőle csinálni.

Myssera gy-á pakli

Krad
Bástya
Ostromerőd

3 Varjútoll főnök
3 Myssera
3 Bölcs párduc
3 Mutáns gaug

2 Begyakorolt döfés
2 Fény
2 Fagy

3 Kéz
2 Lélekörvény
2 Megelevenedő sötétség

3 Rualani sakálfalka
3 Khrii’de
3 Nalreth

3 Menekülés a Tinolokon
3 Behatolás Orwellába
1-1 Kijutás a dzsungelből, Átkelés az árnyjárókon, Lélekörvény tanulmányozása

3 Harc oltár
1 El Sobirai aréna

45 lap, kb. 500 Ft.

6 kiegben 3 (!) mitik volt (Karylia, Lyennara, Káosz szíve), a nyertes Kezsó lett másodlagos mákkal. Az egyetlen veretlen dekk gazdája Kovács Zsolt egy bontatlan ŐÉ csomagot nyert, abban egy pricomtur volt…

Zárásként íme a nyári lellei versenyek menetrendje, lehet kikérni/tologatni a szabikat…

Június 20.
Hagyományos

Július 24-25.
Nyári balatoni zsugaparti, péntek este esélykiegyenlítő 60/1, szombaton hagyományos regionális nagyverseny.

Augusztus 8.
Valami baráti formátum.

anon.