A halál eleganciája

Féltél már valaha a sötétben lapuló veszedelemtől? Az ismeretlen rémtől az ágyad alatt? Ezek a félelmek az ember ősi ösztöneiből táplálkoznak, mikor még a vadon kegyetlenségeivel kellett nap mint nap szembenéznie őseinknek, és sokan félelmetes ragadozók karmai között végezték. A sötétben bujkáló ismeretlen, amitől félünk éjszaka nem más, mint a tigris. Ma egy tigrist mutatok be.

A vadon gyermeke

A puha fűben túl sok száraz levél hevert. Megnehezítették a préda nesztelen becserkészését. Hynn lassan, csendben felvette állati alakját. Bőréből ezüstfehér bunda sarjadt. Gyönyörű csíkos minta bontakozott ki egyre izmosodó hátán. Sárga macskaszemei vérontást jósoltak, de a mit sem sejtő áldozat nem láthatta a tigrist a bokrok rejtekében.

Hynn már rég nem volt kölyök. Az évek tapasztalata igazi csúcsragadozóvá formálta az anurt. Könnyedén suhant a pázsiton mit sem sejtő célpontja felé. Akkorát ugrott, amekkorát sem ember, sem tigris nem képes természetes körülmények között. A két faj közötti szörnyalak rettenetes erővel és vadsággal ruházta fel a vadászt. A támadás pontos volt és kíméletlen. Karmok villantak, csontok roppantak, és egy szempillantás alatt vége volt mindennek.

Hynn pihekönnyen vitt be egy olyan erős támadást, ami a legnagyobb harcosoknak is komolyabb erőfeszítésbe került volna. Nem kellett hozzá más, csupán sok évnyi tapasztalat és a tigris kecsessége.

4 MP Fehér tigris HARCOS/Harcos
Anur Akrobatika, Lesvetés,Vadonismeret II
F:8 A:4 M:4 1 .szintű Káosz jellem
[állandó képesség] Irányítója annyival kevesebb MP-ért idézhet le támadás akciólapot,amennyi a Fehér tigris alapszintje.
[állandó képesség] Összes alapképessége a rajta lévő Alapszint-jelzők számával nő.

Erősítés

Az Ősök ébredése egy eddig méltatlanul hanyagolt fajt, az anurt mutatja be teljes pompájában. Az anurok lesznek az elkövetkező évek egyik leghatékonyabb és legbrutálisabb harcosai.

Ez egyáltalán nem meglepő ha belegondolunk micsoda erőre és gyorsaságra tesznek szert átváltozáskor.
A fehér tigris minél nagyobb, annál erősebb, és annál nagyobb bónuszt ad minden kalandozónknak. Természetesen több tigris képességei összeadódnak, így kellő mennyiségű alapszinttel vagy anurral akár ingyen is bevihetünk olyan drága támadásokat, mint a Lefejezés.

Új barátok

Az alábbi példapakliban maximálisan kihasználhatjuk a tigirsnek azt a kellemes (ellenfeleink számára kellemetlen) képességét, hogy bármilyen kalandozónk támadásait olcsósíthatjuk vele.

Vérszobrásszal kiegészülve a tigris játékosa kezdi a harcot egy potenciálisan gazdaságos gyilkossággal. Hiába költöttünk el 10 MP-t a két kalandozónkra, ha utána ingyen lemészárolhatjuk az ellenfeleinket kezdésből.

Több féle olcsó vagy akár ingyenes hatás is fellelhető, amelyekkel emelhetjük nagymacskánk szintjét, ezáltal csökkentve harci akcióink költségét. Az egyik legjobb védelmünk a Farkas atya és Lovagvár kombó, mellyel előreállíthatunk egy kifejezetten nehezen eliminálható ingyenes forntembert, akit az ádáz ork pap plusz alapszintté konvertál, akár a lovag halálának pillanatában is.

Miután az ellenfél belefordult a lovag teljesen felesleges elpusztításába már rajtunk a sor, és ha van tigrisünk, akkor immár legalább 2 MP-vel olcsóbban támadhatunk vissza, és bosszulhatjuk meg Lancelot halálát.

Mint láthatjuk mindkét esetben miénk a harci előny, és akár minden MP nélkül is hatékonyan védekezhetünk az első fordulóban. Egyéb lapok is segítenek Lovagokat és más jelző kalandozókat termelni, akár ismétlődően is, így kalandozóinkat akár 7es szintre is felhúzhatjuk, ha úgy hozza szükség.

Alapvetően korszakokkal védekezünk, és Sárkányok fénykorával igyekszünk elfogyasztani az ellenfél pakliját, de ha mégis egy kellemetlen bestiával akadunk össze, akkor gazdaságosan végezhetünk vele olcsósított Sárkányölő vágással.

A Hősök kora sajnos nem segít tigrisünk felnevelésében, de barátait annál inkább felvértezi, pláne mikor elindulnak harcolni. Jó verekedést!

Krad-szentély
Kláncsarnok
Lovagvár

4 Fehér tigris
4 Feketerendi vérszobrász
4 Farkas atya
4 Sárkányok fénykora
4 Hősök kora
4 Fajháborúk kora
4 Lovagkor
4 Feledés homálya
4 Shakatorr
2 Felkelés
4 Szintlépés
4 Befejező vágás
4 Lefejezés
2 Sárkányölő vágás
4 Döntő csapás
4 Begyakorolt döfés

– Liborion –