A felmentő sereg

Mióta van szövetséges laptípus, azóta meghatározó eleme a játéknak. Gondoljunk csak a legjobbakra: Nagator, M.A.G.U.S. szerzetes, Termékenység bálványa, Yazbael, Derah-Gat szekta. Ma egy újabbal ismerkedünk meg, mind közül talán az egyik legérdekesebbel és legsokoldalúbbal. Sok monda kering az északi embervadászokról, kevesen tudják, de nekik is vannak klánjaik. A mai nap a farkasokat ismerjük meg.

A múlt hagyatéka

Aleir lovagot megette egy kékgyík, Lord Ravoron pedig haldoklott.
A megmaradt emberek Allrent tekintették vezetőjüknek a vadonban. Az expedíció harminc fője hatra fogyatkozott, ebbe a számba maga a kalandor és a haldokló Ravoron is beletartozott. A bárd tudta, hogy az ereni nemes válallkozása elbukott, már csak abban bízott, hogy a sajátja nem fog.
Allren több volt egyszerű bárdnál vagy kalandornál. Allren ügynök volt.
Emlékezett, ahogy gyermekkorában az anyja eladta pár ezüstért a láncbarát rabszolgavadászoknak. Az embertelen klán két évig hurcolta magával, ekkora ismerkedett meg az ereni származású dalnokkal, akiben volt „apát és mentort talált. A harmadik telén kitört egy rabszolgalázadás, amiben a Serratos nevet viseltő idős dalnok és az ifjú elmenekült. Hossza hányattatások Erionban kötöttek ki, Allren itt sajátította el a fegyverforgatás tudományát, agg mentora pedig a bárdok mágiájának titkaiba vezette be.
Serratos végül megbetegedett, és mivel a csontjaiban érezte, hogy Darton hívja magához a Shandinra ezért nem ellenkezett.
– Nem tart soká már fiam! – nyögte az öreg bárd.
– Mester, tehetek érted valamit? – kérdezte a fiatal Allren könnyes szemmel.
– Igen. – sóhajtott fáradtan mestere – Van egy… egy tartozásom… Én nem voltam mindig őszinte veled Allren… Nem csak azért képeztelek, mert hittem benned. Saját fiamként gondoltam rád, de reméltem… te fizetheted egyszer az adósságomat.
– Persze mester – fogadkozott Allren –, előkerítem a pénzt!
– Nem, gyermek, félreértettél. – köhögött erőtlenül – Én valaha egy kevesek által ismert, de rettentő erejű klán tagja voltam, ahonnan elszöktem. Hálátlansággal és árulással fizettem ki azokat, akik befogadtak, és enni adtak nekem, kik a maguk kötelékébe vettek, akik értelmet és ösvényt adtak nekem. Azért hagytak életben, mert megígértem nekik, hogy méltó utóddal gyarapítom számukat… magam helyett.
Serratos arca égett a szégyentől, nem volt képes Allren szemébe nézni.
A tizenhárom telet látott növendék nagyot nyelt, de visszafojtotta keserűségét. Az öreg nélkül a láncbarátoknál halt volna éhen, igazi barátként tekintett rá, mentorként. Amit az öreg mondott az lelke mélyéig megbántotta, és ez most a beteg dalnok iránt érzett szeretetéve viaskodott benne.
Allren hosszasan nézte mesterét:
– Meddig tart egy ilyen szolgálat?
– Életünk végéig. – motyogta elfúló hangon Serratos.
Allren elmaszatolt pár makacsul kicsordulni igyekvő könnycseppet, összeszorította a szemét és úgy válaszolt.
– Akkor, azt hiszem, ideje lesz felkészülöm…
Allren aznap halott elsőnek Vya Grom Rőt farkasairól.

Vya Grom Rőt farkasai SZP: 4
Dorannal szövetséges embervadászok

Farkasok között

Allrennek nehéz évei következtek a farkasok rendházában. Az itteni gyerekek nem játszottak, és nem nevettek, kötelesség tudóan csinálták a dolgukat, mintha csak alacsony növésű felnőttek lennének. Allrennek évekbe tellett, hogy felzárkózzon közéjük. Kiképzői látva, hogy sok minden kihozható az ifjúból, kegyetlenül, de igazságosan bántak vele. Kiváló mesterek tanították politikára, hadi ismeretekre, cselvetésre. A fejvadásszá cseperedett bárd húsz éves korára nyerte el a beavatást, idővel pedig a veteránok között elismerést vívott ki magának. Bevetésekre küldték megjárta Ifint, Eriont, Talavrát, Kahrét, és Tiadlant. Minden küldetést pontosan és sikeresen teljesített, soha nem leplezték le, minden előírást betartott.
A huszonötödik telén hívatta vissza klánja. Nem tudta milyen probléma adódhatott, vagy hogy ő milyen hibát követhetett el, hisz ez rendhagyó dolog volt. Összeszedte felszerelését, elcsomagolta ruháit, majd a mellényében hordott ősi varázstárgyra koncentrált. A varázspálca szürkés-kéken filizzot, és mire Allren kinyitotta a szemét egy már százszor látott szobában találta magát. A rőt farkasok vallatóterme gyakran a foglyok kikérdezésére szolgált, azonban minden küldetésről visszatért klántagnak is itt kellett jelentést tennie a küldetésének részleteiről.
A terem közepére most asztalt helyeztek három székkel, amin – Allren legalábbis így sejtette – a klán vezetői ültek. Mindhárman a veteránon voltak, több évtizednyi tapasztalattal. Mindhárman rövidre nyírt hajú, feketébe öltözött legalább 40 telet látott férfiak voltak. Arcuk fegyelmet és sziklaszilárdságot sugárzott. A középen ülő üdvözölte Allrent.
– Dicsőség a visszatérőnek, és béke az eltávozottaknak! – mondta mély hangon a középen ülő férfi.
– Erőm az egységben rejlik. – hajtott fejet a hagyományoknak megfelelően a bárdból lett fejvadász.
A baloldalon ülő férfi vette át a beszélgetés folytatását, míg harmadik társuk transzba merülve, üveges, semmibe révedő tekintettel hallgatott. Allren rengetegszer átesett a vizsgálaton, tudta, hogy a férfi a mentális síkokon vizsgálja őt. A középső farkas a klán rangidős vezetője, míg a baloldali a „diplomáciai” szakértő, aki csak a legritkább esetekben szólalt meg vallatások során.
– Feladatot bízunk rád, vadász. Mit tudsz Avida Dolorról? – szegezték neki a kérdést kertelés nélkól.
– Nem hallottam még róla.
– Orwella neve viszont ismerősebben cseng, igaz?
– Természetesen Elsőként Szóló. – válaszolt tiszteletteljesen Allren.
– Avida Dolor valaha egy korábbi lényege, Orwella Ötödkori aspektusa volt. Kyriát ez az istenség taszította romlásba. A kitaszított hívei most ismét olyasmiben mesterkednek, amit Doran nagyjai nem engedhet meg.
– Alyr Arkhon elpusztította a fekete tőrt, az ilanori Gorduin segítségével, ezt rosszul tudom Elsőként Szóló?
– De igen vadász, azonban nem tudsz mindenről. A Kyria idejében kiteljesedő konfliktus magja Rualanban volt, ami a mai Elátkozott Vidéknek tekinthető. Ennek a tartománynak volt székesfővárosa Charys, de később már csak a káosz szíveként emlegették. Azt szeretnénk, ha felkutatnád, hogy elpusztíthasuk!
Allren döbbenten állt a három magas rangú rendtársa előtt.
– Megbocsáss, Első, de az Elátkozott Vidék nem épeszű embernek való. Az utolsó alakulatunk, ami Kadmon Marr vezetésével behatolt, majdnem az utolsó szálig ott veszett. Pedig ők erős mágikus támogatással, és jól felkészülten érkeztek.
– Természetesen nem azt várjuk el tőled, hogy egyedül pusztíts el egy ötödkori várost! – tette hozzá a középen ülő férfi. – Az a küldetésed, hogy eljuss a Káosz szívéhez, és kaput nyiss nekünk!
Nem volt több helye ellenkezésnek. Allren figyelmesen végighallgatta az eligazítást, miközben fejében vadul kavarogtak a gondolatok.
Jó pár dolgot be kell szereznie az útra…

Vya Grom Rőt farkasai

Feltétel: Akrobatika III vagy Lopózás III

Borzalmasan sokoldalú szövetségessel lesz dolgunk, bár a szolgálatait nehéz lesz megszerezni. A feltétel egymagában csak Lyennarára, Ruber vagy Holdfény Erragal teljesíti. Természetesen mióta van szövetségkötés, azóta picit könnyebb dolgunk van. A kiskalandozók esetében a kígyószektások és a goblinok is profitálnak belőle, de a MOMENTUM téma 2 kiskalandozója is segít a kihozásában (Badgan, Rakhar harcos) Valamint a rualan kiegészítőben is lesz jó pár olyan kis kalandozó, aki segíthet felbérelheti majd a farkasokat.

[szövetségpontállandó képességegyszeri képesség] Célpont kalandozó vagy bestia támadóküszöbe 2-vel nő vagy csökken a forduló végéig.

Haladjunk sorban a képességeivel: forduló végéig kalandozó vagy bestia támadásküszöbét növeli vagy csökkenti – ez segíthet abban, hogy ne dobjuk mellé a támadás akciólapunkat vagy bestiánkat, de az ellenfél dobásának százalékos sikerét is csökkenthetjük. Nem a leglátványosabb, de hasznos képesség, nem egyszer fog meglepetésként érni, mikor az ellenfél aktivizálja („hoppá, ez tud ilyet?”).

[szövetségpontállandó képességegyszeri képesség] Irányítója kikereshet egy Akrobatika/Lopózás képzettséggel rendelkező kalandozót Cserepaklijából. Ha így tesz, akkor azonnal le is idézheti azt MP-igényéért.

Kalandozót hoz a Cserepakliból. Ha tavernával játszunk akkor akár egy váratlan HJV is érkezhet az asztalra, míg ha nem nevesített kalandozó kell a szituációban. akkor Ninheoni árnyékot hozhatunk, hogy akadályozhatatlanná váljunk, vagy egy fontos laphúzást/keresést/csapdát szedhetünk le egy Árnyfigyelővel. Ha nem mi leszünk Mp-ben, de mégis elsőnek nekünk kell ütni, akkor lehet például Badgant választani, de összes fajjal vagy csak sárkánnyal rendelkezünk, akkor a 3/3 as éber oroszlán is kellemes lehet. Ha át kell állni ostromra vagy kincskeresésre van szükségünk, akár az is megoldható. Ha nincs felszerelése az ellenfélnek akkor az Ahan’Nata-Khan Mortel megbünteti, A caukói útonálló forradalmian olcsó, ha sok az építménye az ellenséges játékosnak. A dzsad kardtáncos tempót ad, a kacagó száműzött meg egyenesen aljas, ha használod. Egy csomó kalandozót még fel sem soroltam!

[szövetségpontállandó képességegyszeri képesség] MENEKÜLÉS. A képesség csak küldetés megoldás manőver során aktivizálható.

A végére hagytam a legdrágább képességét. 4 szövetségpontért menekülsz, bármi elől küldetés során (majd köpennyel úgyis visszaugrasz). Azt hiszem, nem kell magyaráznom ez 0 manát kifizetve mekkora előny, és hogy mért lesznek erősek Vya Grom Rőt farkasai.

Kellemes napot
Aquir