A fák lelke

Meela-nenn tüdeje kis híján kiszakadt a helyéről. A fáradtságtól és a sebesüléstől elgyengülve térdre hanyatlott az avarban, de tudta már nem járhat messze. Érezte ahogy az erdő mélye megértően hívogatja, hogy elrejtse zakatoló-lelkű üldözőitől. Az elfvadászok tapasztaltak voltak. Nem azok az egyszerű ereni földművesek, akik a mesék tündéreitől rettegve kapákat és vasvillákat ragadnak. Ezek hivatásosak voltak. Nem csaptak zajt, tudták a dolgukat. Figyelmük nem lankadt és a nyomokat is kiválóan olvasták. A lánynak már arra sem volt ideje, hogy megpróbálja eltüntetni őket. Mióta hátrahagyta a tisztást, útját csalhatatlanul jelezte cseppekben hulló vére.

Tudta, hogy fel kell állnia, különben mindennek vége. Átkozta magát, amiért oly messze sodródott szülőföldjétől, holott barátai és rokonai mindig intették a külvilág kérészéletű, ám annál förtelmesebb lényeitől. Egy valamiben azonban jobb volt a vadászoknál. Sokkal jobban ismerte az erdőt. Ő a lombokban született, őt a bokrok legapróbb rügyei is megértették,és óvták. Csak ő hallja a titkos liget hívását, és ha odaér megmenekül.

Erőt vett magán és ismét nekiiramodott. Egy meggondolatlan lépés reccsent mögötte. A vadász már biztos volt a préda elejtésében, de tévedett. Meela-nenn hirtelen kitérő mozdulatot tett és eltűnt a cserjék sűrűjében. A lövedék a friss vértől vöröslő levelek közé csapódott, ahol egy szívdobbanásnyival azelőtt még az elf térdepelt. A pribék elmorzsolt ajkai között egy szitkot, majd ismét a nyomok után eredt.

A vércseppek egy darabig folyamatosan követhetőek voltak, de egy idő után a három férfi, akik időközben beérték egymást elhűlve tapasztalta,hogy valamilyen ördögi mágia járatja velük a bolondját. A vérnyomok szanaszét váltak, mintha a megsebzett elf megsokszorozta volna magát. A liget, ahová értek temérdek ősöreg fával büszkélkedett, és vészjóslóan csendes volt. A csapat tagjai szorosan markolták fegyvereiket, majd némi tanakodás után szégyenszemre hazaindultak. Nem volt bátorságuk továbbmenni. Mintha a fák az életüket akarták volna kioltani. Gonosz szemeket véltek felfedezni a tölgyek törzsében. Utoljára kisgyermekkorukban éreztek ilyen félelmet. Egymás kezét fogva, rettegve tértek vissza otthonaikba, és soha többé nem merészkedtek annak a ligetnek a közelébe.

Eközben a kimerült elf lány egy fa koronájában, rögtönzött ágyon aludta az igazak álmát. Sebei beforrtak és a Nardael tekintete óvta, amíg a vendége volt.

NardaelVadonismeret III
A fák lelkeSzövetségpont:4
[szövetségpontállandó képességegyszeri képesség] Célpont saját kalandozóról lekerül az összes rajta lévő jelző.
[szövetségpontállandó képességegyszeri képesség] Célpont kalandozó 2 szintet gyógyul. A képességgel alapszintvesztés is gyógyítható.
[szövetségpontállandó képességegyszeri képesség] A Nardael a Mélységbe kerül. Irányítója Múlt paklijából legfeljebb 10 lapot visszakeverhet Jövő paklijába.

A Nardael barátsága minden csatában megfáradt kalandozó álma. Ezt a különleges kegyet azonban csak olyanok szerezhetik meg, akiknek megfelelő ismeretei vannak a vadonismeret terén. Más módon csak nagyon nehezen találhatnak rá az erdőszellemre, és az akkor sem biztos, hogy a segítségükre lesz. A Szépek népe az egyik faj, akik jeleskednek a Vadonismeret képzettségben, melynek végre a kártyajátékban is nagy hasznát vehetik a kalandozók. Innentől az ellenfél joggal számíthat a Nardael megjelenésére ha Vadonismerettel rendelkező kalandozó kerül leidézésre.

A Nardael nem nevesített lap, ezért mindenképpen érdemes maximális mennyiséget a pakliba tenni, ha már használjuk. Akár négy ilyen lény szövetségére is szert tehetünk. Négy Nardael egy fordulóban akár nyolc sebzést vagy alapszintvesztést is begyógyíthat, a dobatópaklikat pedig saját maguk ellen fordítja, hiszen az eldobott és elhasznált lapjaink közül az adott esetben leghasznosabbakat szerezhetjük vissza. A Nardael mindent megóv,megment és meggyógyít. Legyen az kalandozó, vagy maga a Jövő. Bármilyen eszközzel igyekszik győzelemre segíteni pártfogoltjait. Többek között megvéd a gyűlölt Gyengeség-jelzőktől, de mérgek és betegségek ellen is vannak írjei.

Amellett, hogy gyakran használt kalandozókkal kihozható,és megfelelő körülmények között akár Tiltott tekerccsel is visszaforgatható,még az is mellette szól, hogy a gyógyítás eddig drága és ritka kincs volt a kártya világában. Ha a Nardael a bizalmába fogad, alig lesz félnivalód.

Példapakli.

Katakombák
Belső iskola gyakorlóterme
Gilron-szentély
– Rejtett város
– Császári vadaspark
– Kürtőváros

3 Sirenari nyomolvasó
3 Deinn
3 Sirenari erdőjáró
3 Nardael
3 Kettős lövés
3 Toroklövés
3 Csigolyaíj
3 Tiltott tekercs
3 Koponyaszentély
3 Déli kapu
2 Belső iskola gyakorlóterme
1 Tizenhármak Tornya
3 Magányos farkas
3 Sárkány Driáq
1 Maladorina