A Béke szigete

Az elfes paklik nem csupán kalandozókat fognak kapni erõsítésként, hanem tovább gazdagodnak majd egy nagyon erõs építménnyel is.

Ahol a természet az úr

Az erdõ közepén régebben egy kis tisztás terült el. Egy patak csörgedezett rajta keresztül, s bár korábban nem voltak fák ezen a részen, mára már egy takaros kis liget nõtte be a tisztást. Festõi látvány volt. Körbe a nagy és komor erdõ fái sorakoztak, de a liget fiatal és zsenge növényei még egymástól távolabb növekedtek.

A kis patak még mindig itt csörgedezett, a köveket és a régi tisztás többi részét pedig gyönyörû zöld mohatakaró fedte. A fák között egyhe pára lebegett, és ezen a kora õszi délutánon a nap fénye aranyszín sugarak formájában tört utat magának a párás levegõben. Szemet gyönyörködtetõ látvány volt.

A liget közepén egy elf nõ feküdt. Teste a mohaszõnyegen pihent, combjából egy nyílvesszõ csonkja állt ki. Ellenséggel harcolt és eltalálták, de sikerült elmenekülnie. Régóta ismerte ezt a helyet a sûrû erdõ közepén, ide a lovaskatonák nem tudták már követni, így letettek az üldözésérõl. A kis liget növényei oltalmazó lepelként takarták a mohaszõnyegen fekvõ nõt az esetlegesen a fák között lévõ szemlélõdõk elõl.

Tulajdonképpen nagyon ügyesen el lehetett rejtõzni itt, hiszen a liget teljes területe egyetlen sekély gödör volt, így ha valaki feküdt, vagy ült, akkor nem látszódott ki a fiatal fák lombjai közül. A kis ligetnek volt még egy másik jótékony tulajdonsága is. Olyan gyógynövények nõttek itt, amelyeket a sebre téve csillapítani lehetett a vérzést, és nedveiktõl új erõre kapott a test.

Az elf nõ is így ápolta magát éppen. A nyilat már kihúzta a lábából, a sebet is gyógynövényekbõl rögtönzött kötés fedte. Sok elf megfordult már ebben a kis ligetben, és mindenkinek jó szolgálatot tett a hely. Persze tegyük hozzá, hogy ezt a helyet csak az elfek ismerték, embereket nem engedtek a közelébe. Ez az õ titkuk volt. Az oltalmazó liget.

Oltalmazó liget Feltétel: Elf kalandozó irányítása DP: 1
A béke szigete
AKADÁLYOK 2
állandó képesség Gyors hatásként leidézhetõ. Jelenbe kerülésekor célpont kalandozó gyógyul 1 szintet, mellyel Alapszint-vesztést is gyógyíthat.
[1állandó képességegyszeri képesség] Célpont kalandozó gyógyul 1 szintet, mellyel Alapszintvesztést is gyógyíthat.

Védelem és diadal

Az Oltalmazó liget rendhagyó építmény, mivel gyors hatásként leidézhetõ. Ha irányítunk elf kalandozót, akkor a liget leidézésével gyógyíthatunk rajta 1 szintet, és további 1 szintet az építmény képességének használatával, amely szintén gyors hatás. A gyógyító képesség fordulónként egyszer használható, de mindig kéznél van, és több liget nagyobb eséllyel fogja megmenteni a kalandozónkat. Ellentétben a normál gyógyító hatások többségével, ezt nem szedi a feledés homálya, vagy nem tudják blokkolni varázslatsemlegesítéssel, ráadásul alapszint-vesztést is tud gyógyítani. Pazar!

A meglepetés erejével

Tulajdonképpen a legtöbb esetben a gyógyító jelenbe kerülõs laphatása és a képessége miatt fogják használni, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy gyors hatásként tudjuk leidézni. Szerintem azért lesz az Oltalmazó liget az egyik legjobb egyedi lap, mert gyors hatásként meg tudja adni nekünk azt a hiányzó 1 DP-t, amellyel a forduló végén nyerhetünk. Az ellenfél gyanútlanul passzol, és a manõverek fázisa után leidézzük ezt a lapot. Nagy erõt képvisel az ilyen meglepetés, használjuk hát ki.

A gyõzelem felé

Az Oltalmazó liget igazi spike lap. Nem vállalja túl magát, de azt üzembiztosan hozza. Gyors hatásként jön, gyógyít, DP-t ad. Olyan lap lesz, amelybõl mindenképpen kell majd a maximális darabszám.

És végül egy példapakli rá:

Krad-szentély
Déli kapu
Domvik-szentély

4 Könnyûléptû
4 Shindar
4 Daroveeni köpönyegforgató
4 Lombok dalnoka
4 Hullámzó erdõk õre
4 Szintlépés
4 Égi hajók kora
4 Próféciák kora
4 Feledés homálya
4 Oltalmazó liget
4 Uscayhafa-íj
4 Határerõd
3 Déli kapu
3 Tizenhármak tornya
4 Törzsszövetség megkötése
2 csuklyás idegen

Rannien

És ne feledjétek, Április 26-án Ősök ébredése bontott paklis verseny, ahol játék közben is megismerkedhetsz az új lapokkal!