Elfeledett hősök 16. – Félszemű morcos halál

Egy klasszikus fejvadász lesz ma terítéken, az elhíresült fekete özvegy klán primortele: VyergasVyergas. Új hullámon az egyetlen fejvadász alkasztú nevesített hős, egészen december végéig játszható még a formátumon, itt az ideje elővenni.

Vyergas

Nemrégiben a metagém feletti elmélkedés közben megfogalmazódott bennem, hogy manapság sebző, MP-be kerülő akciólapot játszani meccsvesztés értékű dupla erőforrásvesztés. Először a pakliépítés során az elfoglalt laphely miatt, másodsorban a ráköltött MP(k) miatt. Az ellenfél köpenyelköpenyel, menekül, pont nem izgatja magátpont nem izgatja magát, újratermeliújratermeli a kalandozókata kalandozókat és elindul újra, mi meg kidobtunk 1-2-3 manát, esélyesen többet nem fogunk sorra kerülni. Jobb esetben az akciólap ingyen vaningyen van, vagy lecsatolható akadálylap formájában kettőskettős ( hármashármas ) felhasználású és tényleg csak akkor játsszuk ki, amikor a döntő manővert akarjuk átvinni és nyerni.

Persze pár top pakliba beférnek a phet leheletephet leheletek az übertáp múltidézhetőség miatt, de itt is cél az ingyenesítésingyenesítés. Érdekes módon, ha sebzésben gondolkodik az ember, akkor már inkább morten flammusmorten flammust játszik ki 10 manáért. Mert erre annyi sem sok, mindent takarít, sok mindent összecsomagol, időt és meccset nyer, hiába a bődületes mennyiségű elköltött manapont.

Költséghatékonyan

Mivel mostanság a verekedős paklik mozgatnak, az előbbi gondolatmenet vezetett a mai hőshöz, aki a könyörtelen hentelés örömét hivatott nekünk megadni – az ingyenesség, takarékosság jegyében. Mert, hogy fejvadászunk ezt tudja. Egy szintnyi sebződésért ingyen hatalomszó és közelharci támadás. A harci repertoár több, mint bőséges: akit az odviharodvihar nem emészt el, azt a befejező vágásbefejező vágás teszi hidegre. Aki védettnekvédettnek hiszi magát azt a fullánkfullánk lepi meg. De vérfürdőtvérfürdőt is rendezhetünk. És ezek csak az ÚH gyöngyszemei.

Mivel fixen sebződni fogunk gondoskodni kell a gyógyulásról is. Már a vérontás is a kerengőértkerengőért kiáltott, de az elfek ligeteelfek ligete miatt ez hatványozottan indokolt. Az ősi vérősi vérről nem is beszélve. Érdemes kortyokkalkortyokkal is készülni, az mindig jól jön. A valóságzárványvalóságzárvány itt is kettős célt szolgálhat, a gyógyítás mellett a gyávákat se engedi meglépni, nehogy csak a levegőt érje a vagdalkozás.

A sor sincs biztonságban

Ez eddig jól alakul, de mi lesz a sorban ülő célpontokkal, akik amolyan babák mestereiként (Master of puppets – Metallica) csak rángatják a kicsiken lógó madzagotrángatják a kicsiken lógó madzagot, de harcolni nem akarnak? Van erre is fejvadász megoldás. Megbízhatjuk például a halál nagymestereitnagymestereit. Persze a küldetésre egy másik fejvadász az optimális, a kárhozat terjesztőjekárhozat terjesztője. B variációnak lehet vele indítani és kilőni az ellenfelet, de a főnök is megoldja, ha kell. Aztán a kerengő miatt sorból tudunk százlépéses lövésszázlépéses lövést is alkalmazni, bár ez sajnos még ijdrig kacajaijdrig kacaja mellett (amit még véletlenül se fogunk most a pakliba tenni, fokozottan öngyilkos jellege miatt) sem öl meg nagyobb kalandozókat, lassítani mindenképp alkalmas, mint ahogy a csontromboláscsontrombolás is.

Gyilkolással győzelemig

Hogy Vyergas tempóban maradjon és minél többször harcba is keveredjünk az ősi vér mellett érdemes shaka’thorrshaka’thorrt és lúnírlúnír csomagotcsomagot is használni, ez utóbbit felszerelkezésfelszerelkezéssel tuningolva. Aztán ideje győzelmi kondíciót is találni, mert a henteléstől megrészegülten, azért illik befejezni valahogy a játékot. Mivel van őserőnk és kis fejvadászokkis fejvadászok is pakliba kerülnek adja magát a csata az égig érő hegyekértcsata az égig érő hegyekért, természetszellem meglátogatásatermészetszellem meglátogatása (ez tempót is ad), ófa gyökereófa gyökereivel megtámogatva. Ez utóbbi ráadásul az odvihar-csontrombolás terrorcsomagot is újrahasznosítja. Ugye egy odviharnál csak kettő pusztítóbb. Vagy három.

Előfordulhat még, hogy az ellenfél nem játszik kalandozókkal és mindenféle esemény és akadálylap borzalmakkal akarja eldobatni a jövőnket. Erre az eshetőségre én egy küzdővermet küzdővermet rendszeresítenék (és maximális mennyiségű manacsapdátmanacsapdát!) ami az ófa gyökereivel 3-4-5 kör alatt megtermeli a győzelmet.

Harcra és hentelésre fel, jó kártyázást mindenkinek!

Jabbah