Visszatértem!

Sziasztok újraindul az Aquir mágia, az első cikk a rualani eseményeket dolgozza fel, a kampány főhőse Allren szempontjából. Az elkövetkezőkben lezárom a bárd történetét, de mindig valami aktuálisat belecsempészek.

Allren rualani expedicíója.
Az Út vége 1. rész

Rassar fogadójában már senki sem ivott, az emberek nagy része hazatámolygott már, így a fogadósnak sem kellett a kocsmáros-álarc. Rassar nézte a részegen heverő felejtésre vágyó rőt farkast. Elővette a kis fiolát majd felpattintotta a kupakját, vigyázott nehogy a méreg egyetlen cseppje is kárba vesszen. Lelke mélyén sajnálta a dalnok fejvadászt hisz egy hősnek tartotta, csak hát az az átkozott politika…

“Az orwellánusok hátba támadása során a parancsnok tucat számra ölte az élőhalottakat és a Kard Testvériség híveit. Alyr Arkhon és Tier Nan Gorduin segítségével megtisztítottuk a főszentélyt, Allren parancsának engedelmeskedve pedig két osztagra bomlottunk, hogy ott csaphassunk le, ahol a legnagyobb szükség van ránk. A két kalandozó és az osztag parancsnokunk behatolt a káosz szívébe, a főszentély mélyébe, és meghagyták, hogy senki se menjen utánuk, de ha egy óra alatt nem jönnek elő, használjuk a Raquan tüzét, és borítsuk a sötétségbe az épületet. Fertályóra múlva két megviselt alak mászott elő a főszentélyből, a nagynevű ilanori, és a dorani mágus, azonban Allren nem jött. Senki se látta kijönni, azonban bent is elkeveredtek egymástól behatolók. A dorani mágus még fürkésző mágiát is használt, viszont Tierrel nem találták meg Allrent. Alyr és Tier egyedül szállt szembe Orwella rettenetével immár másodszor a történelem folyamán. Az osztagparancsnokunknak Allrennek nyoma veszett a charysi csata alatt. Én vettem át az egység vezetését. A hazafelé vezető úton egyéb rendellenesség nem történt. A charysi csata tizenegy Rőt farkas áldozatával járt.”

– Írásos jelentés részlet a Rőt farkasok vezetőinek

“A káoszmágia megzavarta érzékeimet, de a társaim felvették a harcot a lényekkel, míg hatástalanítottam az iszonyatot. Az Allren nevű Rőt farkas a káosz szívében egy ősi kyr ereklyét aktivizált, de ennek következtében olyan pusztító erő szabadult el, ami a Rőt farkast is magával rántotta. Az anyrok térhajlító varázspálcái által a lények és Allren is egy más helyre és időbe tértek a sajátjukból. Vya Grom Rőt farkasait nem tájékoztattam a társuk szerepéről. Elképzelhető, hogy túlélte, de hogy Ynev melyik helyén vagy idejében van, azt elképzelni sem tudjuk, sajnos az ereklye is eltűnt.”

– Alyr Arkhon jelentése a dorani nagytanácsnak

“Beszívta az örvény, még láttam a büszke mosolyát és a tisztelgést, amit nekem és Alyrnak szánt. Félelmetesen jó kardvívó, kevés hozzá hasonlót láttam, a káosz lényeit remélem legyőzte, és abban is bízok, hogy túlélte. Rendkívüli embernek tartom, olyannak, akiből százévente egy születik”

– Tier Nan Gorduin véleménye és jelentése Allrenről

“Minden oldalról körülvett az az iszonyat, kardjaim nehéz kövek, minden lélegzetvétel fájdalom. Felkészültem a halálra, csodálatos életet éltem, otthonra és célokra leltem. Megnyugodtam, már csak az volt fontos hogy minél többet vigyek magammal. Karom tép a vállba, csáp mar a combba, ütés éri a gerincet. Itt már a köpeny sem segít. Aztán jön a nagy fehérség, mindenhol szállnak a fehér leplek, ezüstfehér szálakat fúj a szél, ezer évek gúnya alakul mosollyá… Olyan vakító FEHÉR.”

Rassar az üreges tűt Allren nyakához érintette. Vége?

Folytatás jövő héten,
Aquir