Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Rőtbíbor Féregszilvák – Kiegészítő Draft verseny

2018. február 17.

Fructas parasitalas, avagy az Élősködő gyümölcs, köznapi nevén a Rőtbíbor féregszilva. Nagyon ritka gyümölcs egyenesen az Elátkozott vidékről. Magját egy a Lélekszilva fájának tövében, azzal szimbiózisban élő bokor hullajtja, de nevét nem a bororról kapta, hanem különös fejlődési ciklusának köszönhetően. Ezen parányi magvakat előszeretettel fogyasztja az úgynevezett Lélekhernyó, mely nevét arról kapta, hogy kedvenc eledele a Lélekszilva, melybe azért fúrja be magát, hogy ott bábozódjon be. Ha előtte elfogyasztotta az apró magvakat, akkor azok fejlődésnek indulnak annak testébe elemésztve azt, majd kifejlődve a szilva magja helyén önálló gyümölcsként teremnek. Ritkaságát az adja, hogy minden 6-8. szilva belseje rejti csupán a gyümölcsöt, továbbá maga Lélekszilva is hihetetlenül ritka mágikus gyümölcs, hisz fája elátkozott csaták tetemeiből sarjad, és azok emlékeit zárják rostjaiba. Aki megeszi, az hosszú perceken át egy-egy lélek adott emlékeit élhetik át, melyek nem ritkán a kínhoz és halálhoz kapcsolódnak, így fogyasztása nem egyszer halállal végződik. Ennek ellenére nagyon keresett és drága gyümölcs, hisz Erion játékbarlangjaiban nem egyszer fogadást kötnek hatásaira, miután egy rabszolgával megetették azt. Emellett kedvelt játékszere az erioni arisztokráciának is, ahol nem ritka, hogy egy-egy fogadáson az ellenlábasoknak kerül az asztalára, nem ritkán megszégyenítve később azokat.
Az ifjú Morthent viszont nem érdekelte a Lélekszilva, csupán az áhított rőtbíbor ritkaság. Tudta, hogy nem lesz egyszerű beszereznie, de reménykedett, hisz az év azon ritka napjainak egyike volt, amikor Erionban látogatott az Abu Baldeki vándorbazár. Mesterétől hallott egy kereskedődtől, kinél rendszeresen fellelhető a portéka.
– Egy gyümölcsárust kell keresned. – idézte emlékezetébe mestere szavait. – Könnyen fel fogod ismerni, hisz nem fog körülötte tolongni a csőcselék, pusztán pár előkelőség kísérettel, hisz drága szinte ismeretlen gyümölcsöket árul.
Miközben pillantásaival az árust kereste azon tanakodott, hogy vajon nem e túl feltűnő a helyi zsebesek számára. Tizenkét arany. Egy kisebb vagyon, melyet köpenye alatt folyamatosan a kezében szorongatott. Ezért talán kaphat három szemet az áhított gyümölcsből. Az áhítat pedig nem volt túlzás részéről, hisz a gyümölcsből készített mágikus esszencia nem kevesebbel ruházta fel alkalmazóját, minthogy elfeledett hősök tudásának birtokosa legyen… még ha csak egy kis időre is.
Mire visszazökkent elmélkedéséből a valóságban már az árus előtt állt.
– Csak nem engem keresel? – hallatszott szemből a kéjes hang, mely a keresett kufár szájából hangzottak el. Arca mint egy középkorú dzsadnak, bár vonásai nemesebbek… és a tekintete…, mintha egy több száz éves jós szemeivel nézne. Egy kicsit félelmetesnek tűnt a tanonc számára, de lehet, hogy szemének erősen festett kontúrjai miatt sejlettek ilyennek.
– Te lennél Jusuf? – kérdezte kicsit ijedten.
– A csodálatos Jusuf! – válaszolta fennhangon, nevetve az árus. – Tán csak nem te is csodás portékám után érdeklődnél?
– Féregszilva… – az ifjonc köhintett egyet, mintha ezzel próbálna nyugalmat és egyben komolyságot erőltetni magára. – Féregszilvát keresek. – ismételte immár egy kicsit kimértebben.
– Férges szilvát bárkinél találsz. – felelte gúnyosan a bazári kereskedő, mintha csak újra zavarba szeretné hozni leendő vásárlóját.
– A rőtbíbort… – szavait ismét átszőtte a bizonytalanság.
– Olyat nem árulok. – hangzottak a dzsad elutasító szavai. – Viszont van pár tucat Lélekszilvám. – húzta fel ravaszul szemöldökét a kereskedő.
– Az is jó, de nekem olyan kell amiben féregszilva is van. Darabjáért akár 4 aranyat is megadnék. – az utóbbiakat már suttogva mondta, nehogy meghallja valaki, hogy milyen mesés összeg van a birtokában.
– Miből gondolod, hogy én tudom melyik a férgese? – nézett kérdőn a félelf suhancra. – Annyit bizonyára tudsz, hogy a Lélekszilva egy mágikus gyümölcs, ezért annak tartalmát kifürkészni lehetetlen. Ha pedig felnyitom, hamar elillan belőle a lélek eszenciája. Így darabjáért két aranyat is megkaphatok, míg te csak négyet kínáltál a féreggyümölcsért. Mire találnék egyet addigra, az árának kétszeresét veszíteném el. – közölte kioktatóan a festett szemű árus.
– Akkor inkább nem kérek semmit. – fordult meg csalódottan Morthen, és elindult visszafelé a rendház irányába.
– Hova ilyen sietősen? – hallatszott egy kicsit aggodalmasabban a kereskedő bársonyos hangja. – Talán tudok valamit ajánlani, ami mindkettőnknek megéri.
– Ezek szerint mégis csak van a számomra tetsző gyümölcsből? – fordult vissza, immár mosolyogva a kereskedő felé.
Most a kereskedő állt felt, hogy közelebb hajolva ajánlatott suttoghasson vevője fülébe.
– Ha elviszel vagy fél tucat Lélekszilvát, akkor garantálom, hogy az egyikben lesz a rőtbíbor gyümölcsből. – tette meg vigyorogva ajánlatát a kufár.
– De hát azt mondtad… – emelte meg az ifjú kissé a hangját, melyet gyorsan vissza is fogott. – Azt mondtad, hogy tartalmát kifürkészni lehetetlen. – suttogta immár csodálkozva.
– Én nem fürkészem, hanem tudom. – miközben mondta, már készítette is a hat darab gyümölcsöt, hisz tudta, hogy ennek az ajánlatnak már nem fog a suhanc ellenállni.
Gondosan becsomagolva kis ajándékként nyújtotta a gyümölcsöket újdonsült vásárlója felé. Morthen pedig elvette azokat és egy pénzes erszényt nyomott a kufár kezébe, aki nem nyitotta ki azt, csupán kezével tett pár méregető mozdulatot és megrázta a fizetséget. Tartalmának csengő hangja pedig elégedett mosolyt csalt bronzbőrű arcára.

– Sümegi “Zargas” Róbert

Idén ismét visszatér egy régi népszerű formátum, a kiegészítő draft. Ennek apropója pedig nem más, minthogy az Abu Baldeki vándorbazár Erionba látogat. A figyelmesebb olvasók, a bazár és a kártyás élettel kapcsolatos összefüggéseket találhattak a fenti történetben. Ahogy a fővárosunkat Erion testesíti meg, addig a bazárt a kiadói nagyverseny. Míg a Lélekszilvák a kártyacsomagok, addig a Rőtbíbor féregszilvák a Mitikus kártyák jelképei. Vajon Jusuf nekünk is tesz egy mentál mágiával fertőzött, visszautasíthatatlan ajánlatot? Nemsokára kiderül…, csak figyelmesen olvassatok tovább!

Időpont:

2018.02.17. (szombat)

Nevezés és Tervezett menetrend:

09:30-tól nevezés
10:00-tól kiegészítők draftolása
10:30-tól bontott lapok regisztrálása és pakliépítés
11:00-tól a verseny kezdete
16:00 a verseny vége
Eredményhirdetés

Nevezési díj:

6500 Ft. Az idei évtől a vidékről érkező játékosoknak, nem a megszokott nevezési kedvezménnyel, hanem az utazók lapjával szeretnék megköszönni azt a fáradságot, melyet csupán azért hoznak meg, hogy jelen lehessenek eme rangos eseményen.

Szorzó:

A verseny eredménye 2x-es szorzóval számít bele a 2018-as OKPB-be. (OKPB – Kiválasztottak Pontszerző Bajnokság)

Helyszín:

10 Minutes Bistro&Cafe
Budapest, 1082. Futó u. 47-53. (a Corvin sétányon)

Formátum:

Kiegészítő draft, 6 forduló, 40 perces időlimit.

A verseny 6 fordulós svájci rendszerben zajlik. Az első forduló előtt 8 fős draftasztalokhoz ültetjük le a játékosokat, és Jusuf Bőségtáljából draftolják ki a csomagokat, a kiegészítő draft szabályai szerint.
Jusuf Bőségtálja: Az asztalnál ülő minden nevező után 8 csomag kerül a bőségtálba (2 Erioni éjszakák, 1 Cranta öröksége, 1 Menekülés Rualanból, 1 Ősök ébredése, 1 Idők Tengere, 1 Kárhozat Szilánkjai, 1 Kötelékek). Ezután az 5 kidraftolt kiegészítőből (a lapok regisztrációja után) kell a játékosoknak minimum 40 lapos paklit építeniük.
FIGYELEM! A kiegészítők draftolásánál Jusuf egy különleges ajánlattal akcióba lendül. Aki 5 különböző kiegészítőt draftol, az emelhet egy pakliból, mely az összes eddig megjelent mitikus ritkaságú lapból 1-1 darabot tartalmaz. Ez a lap is felhasználható a pakliépítéshez. Ezután a kivett lap pótlásra kerül, így mindenkinek ugyanannyi esélye lesz egy adott lap megszerzésére.

Kezdő toronyszintek lehetnek (a csomagokból bontottakon kívül):
Kláncsarnok, Győzelmi oszlop, Küzdőverem, Argureni bálterem, Legendás taverna, Sötétség verme

Kláncsarnok Győzelmi oszlop Küzdőverem Argureni bálterem Legendás taverna Sötétség verme

FIGYELEM! A paklik és a kezdő toronyszintek a fordulók között a már regisztrált lapokból szabadon variálhatók.

Az első 3 fordulóban a draftasztalokon belül sorsolunk, a 4-6 fordulókban svájci rendszerben zajlik a küzdelem.

Díjazás:

– Nevezőnként 3 kiegészítő kerül a díjalapba, melyek helyet kapnak a bőségtálban. Az első 3 fordulóban minden meccs győztese kivehet 1 csomagot, az asztalához tartozó bőségtál maradékából.
(FIGYELEM! Ezen nyeremény kiválasztása az eredmény lejelentésekor a bírói asztalnál érkezési sorrendben történik. Ezen csomagok tartalma a továbbiakban NEM használható fel pakliépítésre!)
A megmaradt csomagokat a versenyen elért helyezés alapján osztjuk szét a  játékosok között.
(FIGYELEM! Jusuf ismét akcióba lendül. Ezen csomagokat Jusuf bármely más kiegészítőre becseréli.)
– Minden nevező 7db Arannyal gazdagodik.
– 1. hely: 3 Arany
– 2. hely: 2 Arany
– 3. hely: 1 Arany
– A több mint 60 kilométerről érkező játékosok, megkapják az utazók lapját, mely az Őrjöngő korg.
– Minden nevező jogosult igénybe venni Jusuf akciós ajánlatát. Részletek lejebb!

Jusuf akciós ajánlatai

Garancia a Rőtbíbor féregszilvára
Vegyél 6db Idők Tengere, Ősök ébredése, Menekülés Rualanból, Cranta öröksége vagy Erioni éjszakák kiegészítőt és bontsd ki helyben. Jusuf garantálja, hogy lesz benne legalább 1 mitikus ritkaságú lap.

 

FIGYELEM! Az akciót csak a versenyre nevezők vehetik igénybe és a manipuláció elkerülése érdekében csak egy vásárlásra szól, de e vásárlás korlátlan mennyiségű kiegészítőt tartalmazhat. Amennyiben a vásárlás után a csomagok helyben kibontásra kerülnek, akkor ha azok nem tartalmaznak 6 csomagonként legalább 1 mitikus lapot, akkor az adott kiegészítő mitikus lapjaiból véletlenszerűen annyi választható, hogy Jusuf garanciája teljesüljön. A vásárlás után a mitikus lapkészlet feltöltésre kerül.

Ajándék Rőtbíbor féregszilva
Vegyél 6 különböző csomagot a következő kiegészítőkből: Kötelékek, Kárhozat Szilánkjai, Idők Tengere, Ősök ébredése, Menekülés Rualanból, Cranta öröksége, Erioni éjszakák. Jusuf 1db mitikus lapot ad ajándékba neked, mely véletlenszerűen választható az összes eddig megjelent mitikus ritkaságú lap közül.

 FIGYELEM! Az akciót csak a versenyre nevezők vehetik igénybe és a vásárolt csomagokat NEM kötelező helyben kibontani. Az akció korlátlanul érvényesíthető!

Esetleg Lélekszilvát szeretnél?
Vegyél 25 bármilyen kiegészítőt és Jusuf ad neked ajándékba 1 db A légió büszkesége full artos lapot.

FIGYELEM! Az akciót bárki korlátlanul igénybe veheti. A versenyre nevező játékosok viszont eme ajánlatot egybe vonhatják a fenti 2 akcióval, továbbá drafton kibontott 5 kiegészítő is beleszámít az akcióba.

A kiegészítők versenyen érvényes akciós árai

800 Ft – Idők Tengere, Ősök ébredése, Menekülés Rualanból, Cranta öröksége, Erioni éjszakák.
700 Ft – Kötelékek, Kárhozat Szilánkjai

A versenyen megszerezhető lapok:

Részletek

Dátum:
2018. február 17.

Helyszín

10 Minutes Bistro&Cafe
Futó u. 47-53.
Budapest, 1082 Magyarország
Telefon:
(061) 799 19 66
Honlap:
http://10minutes.hu/

Szervező

Magyar Máté
Telefon:
(30) 597 05 76
E-mail:
aquir.1234@gmail.com
Honlap:
https://www.facebook.com/mate.magyar.96