Versenybeszámoló – II.

Felettébb örültem amikor kiderült hogy sok „külhoni” vendégre is számíthatunk és hogy a helyi bandából is majdnem mindenkit sikerült mozgósítani, így lettünk 12-en. Szerintem egy igen csak jó hangulatú versenyt sikerült megrendezni, remélem legközelebb is hasonló lesz.

Pakli választásom csak a véletlen műve, félig össze volt rakva és nem akartam sokat görcsölni vele…legközelebb is így kell csinálni 😀

top 4:

1 – Én – Megcsuklyázott lesath

2 – Nagy „Zombi” Peti – Óriás buli

3 – Koncsik Viktor – „Szétlövöm az arcod akár többször is” Allrin

4 – Nyakacska Balázs – Homokórás Klánbáró

 

Első forduló, Molnár Tamás Anguir paklija ellen.

Mivel nem tudtam mivel játszik Tamás és Ő mindig valami kreatív/meglepő paklival játszik, ezért elégé bekockáztattam a kilenc lapos kezdőkéznél egy kalandozóval, de volt 3 küldetés köztük egy bátorságpróba + burjánzás, kincsesláda, villám és 2 akadálylap.  Amikor lejött Anguir, tudtam hogy jól döntöttem, bátorságpróba kapta a burjánzást, a Tinolok kincsesládát.  Jött a Lesat, ment Tinolokra ami kapott egy elemi fagyot.  Köv körben húztam 1 kallert (8 lapból….eh) meg egy burjánzást, Tamás nem nagyon örült, hogy csak bátorságpróbára csatolgathat, jött egy Fanatikus aki kapott egy lassítást. Lesath oldott 1 Tinolokat. Kövkör, lesath kapott megint egy fagyot. Hoztam egy fanatikust ami megint kapott egy lassítást…még szerencse hogy húztam több kallert, jött egy gobbó ami levillámolt egy Anguir képességével hozott kallert, utána még egy goblin ami oldott a 3. küldit.

 

Második forduló, Bóta Ricsi villám kyr paklija ellen.

Ricsinél jött egy kis kyr nálam 3 küldi meg némi csatolás + egy lesath ami oldott is küldit. Kövkörben jöttek még kyrek meg hadak útja, nálam meg 2 kaller, elindultam küldizni amit Ricsi kettesével blokkolt nálam lasath távozott a külső síkra nála egy kiskyr lett felvillanyozva (villám), egy küldit megint hoztam. 3 körben 2 akciólappal meg csatolt homonkulusszal elég bártan kezdtem manőverezni  amivel meg is lett a 3. küldi. Azt hiszem azért sikerült viszonylag könnyen hoznom, mert a törzsszövetség soha nem volt meg Ricsinél, mindig leaprítottam a kyrjeit 😀

 

Harmadik forduló, Nyakacska Balázs klánbáró paklija ellen.

Mivel én vittem a paklit Balázsnak helyzeti előnnyel indulta, de ettől a meccstől tartottam a legjobban. Irtózat jól húztam, bátorságpróba + 2 burjánzás, 2 kalandozó, folyondár, kincsesláda…álomkéz, főleg a klánbáró ellen. Balázsnak torzult rendesen az arca az első körös bátorságpróba + burjánzás kettősön, amire 2. körre került még egy burjánzás 3. körre volt kint 3 bátorságpróba + 3 burjánzás és még futotta egy szeánszra is (miért nem használtam csuklyást eddig ebben a pakliban? ). Szóval a terror az ő részéről elmaradt, körönként 1 küldit oldottam és kb körönként 1 lesathom lett leamortizálva meg egy fanatikus…a kulcsmomentum az volt amikor a klánbárót megette egy homonkulusz.

 

Negyedik forduló, Szobonya Gergő kincskereső paklija

Az eddig veretlen kincses paklitól azért eléggé tartottam, de hamar előjött a hibája, nem játszott legendáriummal. Így egy jó időben megoldott sárkányfióka és az, hogy nekem voltak sebző akciólapjaim hamar eldöntötte a meccset.

 

Ötödik forduló, Koncsik Viktor Allrin paklija ellen (na erről egy picit máshogy regélek 😀 )

A tornyom ablakpárkányán ültem és a nem is oly távoli Tinolok bérceit kémleltem, apró mosoly futott át ábrázatomon, a helyszínválasztás előnyein gondolkodtam, és hogy négy ellenfelemen már túl vagyok.  Az utolsóra vártam, tudtam hogy ellenfelem az óidők eljeit hívja csatába, nem lesz egyszerű de bíztam a Sorskovács segítségében, lehet jó szemmel nézi ha valaha volt kyreket küldök csatába, végül is már négyszer segített, már csak egyszer kell.

Halk, óvatos kopogás hallatszott mögülem, remegő hangú szolgáló szólt:

– Magitor, hamarosan kezdünk.

– Azonnal megyek. Válaszoltam talán túl erélyesen.  Sietős, távolodó léptek. Nekem is mennem kell.

Ellenfelem már várt, apró biccentés és már mentünk is elfoglalni a helyünket.

A Tinolok árnyéka vetült rám, jó előjel – segíts Sorskovács – és elkezdődött.

Gyorsan felmértem a területet, egyszerű tervem volt, átjutni az Elátkozott Vidéken, gyorsabban, mint ahogy ellenfelem feltartóztathatna…egyszerű.

Éreztem, ahogy ellenfelem kaput nyit egy lehetséges jövőre vagy távoli múltra – nem túl biztató kezdés – és már hívta is az Óidők nagyhatalmú elfjét, Allrint.

Gyorsan kellett reagálnom, tornyom védelmére küldtem egy homonkuluszt – később még jól jöhet – aztán felsőbb hatalmak segítségét kérve, a Fátylon túlról megidéztem egy ókyrt, aki a boszorkánymesteri praktikák förmedvénye – egy lesath – volt, de nekem most nagyon kellett a tudása. Mielőtt még Allrin közelebb ért volna gyorsan átküldtem az árnyjárók földjén a kyrt.

Felbuzdulva a sikeremen megidéztem még egy lesathot, a káosz dzsungele várt rájuk, egymást követve indultak útnak, az első egy torkát ért lövéstől tért vissza a Homályba, szinta utána a társa is követte, a fák közül előcikázó nyilaktól nem volt menekvés.

Át kellett gondolnom a taktikámat – az Elátkozott Vidéken vagyunk – meg volt a megoldás, csak várni kell, hogy az elf közelebb érjen.

Nem váratott sokat magára, fától-fáig rejtőzve jött egyre közelebb Allrin és egy társa, de mindenre ők se számíthattak.  Ismét a felsőbb hatalmak segítségét kértem és tűzviharba borítottam az egész rengeteget – Morten Flammus – ez kell ide, az Elátkozott Vidékre. Sajnos Allrint nem sikerült visszaküldeni a távoli múltba, de társa sikoltva távozott, ellenfelemen volt a sor.

A füstölgő fák csonkjai közül egy elf alakja bontakozott ki, nálam az egyik lasath tért vissza a Homályból hogy szinte egyből vissza is száműzze egy mellébe csapódó nyílvessző.

A másiknak nagyobb szerencséje volt, már a fák maradványai között járt amikor szembetalálta magát egy elfel, ösztönből cselekedett, és egy villámmal küldte vissza az óidőkbe Mallior hívét.

Túljutott a dzsungelen és minő szerencse – a Sorskovácsnak hála – egy kincsesládát is magával hozott. A láda aranyai gyorsan egy goblin zsebébe vándoroltak, aki gond nélkül hódította meg a Tinolok bérceit és ezzel átlépte az Elátkozott Vidék határait, amivel az ötödik győzelmemet hozta a nap folyamán. Megérte a rá áldozott aranyakat és persze még egyszer köszönet a Sorskovácsnak.

Mosolyogva tértem vissza tornyomba a begyűjtött jutalmakkal, már a következő megmérettetésre gondoltam, lehet most Ibarát kellene választani?

Üdv: Bary