Versenybeszámoló Balatonboglárról

Nagy harcok közepette lezajlott a boglári verseny. A nem rendhagyó formátum kiírása az volt, hogy építs paklit 1999-ig megjelent lapokból.

Elég nagy kihívás volt nekünk is ez a formátum, bár viszonylag régi motorosoknak számítunk, mert még az Észak Lángja kiegészítő alatt kezdtünk el játszani, bár versenyre csak 2006-ban jutottunk el először, így azért nekünk sem ment rutinból a játék. Pláne húsz év távlatából. Sokáig ment az agyalás, mit is vigyek, majd a tűzvarázslós pakli mellett döntöttem. Leginkább azért, mert velük még soha nem játszottam.

 

Alapvetően szerintem egy nagyon jó hangulatú verseny volt, ezt külön köszönöm a résztvevőknek.
A paklik terén mondjuk kicsit más volt a játék, mint vártam. Elsőre azt gondoltam, hogy hosszú fordulók lesznek, de be kell vallanom, hogy 4 óra alatt kényelmesen lejátszottuk a 4 fordulót. Norbi barbár sámános paklija ellen küzdöttem a legtovább, ott volt vagy 20-30 kör. Kifejezetten tetszett, hogy használták az emberek a dobókockát, de várttal ellentétben viszont kevés volt a harc, az ütközés. Inkább sorban dőlt el a legtöbb játék.

 

1. Helyezett Ligeti Péter Bakpápa küldetésre.
Sokat nem lehet hozzáfűzni, jó küldi oldó, gyors, és cseréli saját magát. A pap társaival együtt mindenki toroni, így Hadiállapottal termelte a manát. Péter veretlenül nyert.

2. Sikter Csaba, Toroni Tharr-szerzetesek

Rőtcsuklyás miatt a pakli itt is jól muzsikált, 9 toroni Tharr-szerzetes hozta a kötelezőt. Egy gyors küldetés pakli volt. Ezen érdemes elgondolkodni, vajon abban az időben, mikor még a toroni Tharr szerzetes nem jelent meg újra, a fehér keretes meg szinte beszerezhetetlen volt, hány ember szaladgálhatott ilyen paklival? Egy veresége lett Pétertől, de ha jól emlékszem ott is 13-12 lett a diadalpontok vége, amit a dicsfény hozott. Egyébként nagyon szerethető pakli volt, Vérzivatarral, Hadiállapottal, Sápadt Angyallal.

3. Kóczán József, Ordani tűzvarázslók

Egy viszonylag egyszerűen játszható pakli, fel kell húzni Aaron Ramanont, és mellé egy Lépés a Critai táblánt, ha utóbbit nem húztam fel, akkor lehoztam főhőst 10 mp-ért, ezután kapott egy vérzivatart… Lassan kiépítettem a soromat, addig Lávafolyammal terrorizáltam. 2 győzelem, 2 vereségre, és harmadik helyezettnek jó volt. Hiába volt, hogy 5 alatti dobás nem sebzi, szinte mindenki hatot, vagy hetet dobott.

4. Farkas Csabi, Toroni Hatalmasok

Talán az ő paklija volt a legszebb. Már amennyire Jakyrtét, Sittas-t szimpatikus kalandozónak lehet mondani Lesattal, őselemekkel. Két győzelemmel, 2 vereséggel zárt, és másodlagos pontokkal lett 4.

 

5. Jávorcsik Norbi Barbár Sámán, Földrengés

Norbi megkeresett pár hete, hogy elfelejtettem kitiltani az Egyetemet, de ő szeretné használni. Semmi jónak nem vagyok elrontója, egy jó magyar szervező mindig is megvesztegethető volt, így végül Norbi is megélte, hogy a játék a legritkább, egyik legdrágább lapjával végre játszani tudjon 1-t. Egyébként, nem éreztük annyira erősnek a lapot. Még egy kiadásig biztosan elfelejtem kitiltani (a bort szeretem).
Ellene vívtam egy nagyobb csatát, ő Tharr-pappal, blokkolt, Illetve Armador Dogan, és Nekropolisz, majd Barbár sámánnal Földrengett. Nagy jó játék volt, de a Lávafolyam szerette az ilyen kalandozókat, majd lassan kiépültem, és leostromoltam. Ez teljesen a régi idők hangulatát idéző játék volt. Ez volt nálam a nap játéka.

 

6. Tihanyi Roland, Törpök,

Rolandnak is nagyon tetszett a paklija, már csak azért is, mert majdnem én is azzal akartam játszani. Hétpöröly ebben a formátumban igen nagy király, a Krig meg mindig is Isteni lap volt. Mondjuk ellenem az sokat számított, hogy Hétpöröly valamiért ostromra indult el, és a törpe társaival eltévedt a Labirintusban, így hamar bevittem a győzelmet. Gyanítom, ha játszottunk volna visszavágót, nem lett volna ellene esélyem.

 

7. Rafa-Gyovai Tibor, Dorcha és Harcművészek

Ez szintén egy olyan pakli volt, ami szemet könnyeztet, mert átkeléssel hozni Dorchát, mellette Tiadlani Harcmesterek, testőrnők. Ilyenkor az ember arra gondol, bárcsak én játszottam volna ezzel a paklival, annyira szép volt ránézni.

Nem sorolnám ezt a formátumot a legjobban kitesztelt formátumok közé, mert sorelhagyást, harcot, nem igazán támogat, nem is hinném, hogy sokszor fogunk vele játszani, de annyit mindenképpen megér a dolog, hogy egyszer-egyszer kipróbálni milyen is volt. Jó volt, de hamar unalmassá válna a játék, ha sűrűn ebben kellene játszani.

Ennek ellenére azt javaslom minden játékosnak, szervezőnek, hogy próbálják ki, mert van egy nagyon jó varázsa amit meg kell tapasztalni.

A következő versenyre már egy évet előre fogunk lépni az időben, így Manifesztációs Háborúval, és új ultrákkal bővül majd a lapkészlet. Remélem ez majd változatosabb paklikat generál, és nem minden második pakli fog Tharr-papot, Nekropoliszt használni.

Kiírás majd novemberben.

Köszönöm mindenkinek aki eljött, és remélem jól érezték magukat. Az okleveleket, meg amit elfelejtettem kiosztani legközelebb megkapjátok. 😀 Elszoktam a szervezéstől nah…