Lindigass, ahol vértenger háborog

A sanquinator szakrális vérmágiára szakosodott Tharr-pap. Jellegzetes öltözékük a szarvsapka és a feketevörös köpeny. A vérmágia mesterei, akik számára a rituális gyilkosságok és a pusztítás több mint szenvedély: szent kötelesség. Elnevezésüket vérpusztító kifejezéssel szokás pyarra fordítani, ami súlyosan félrevezető, mert ha kellő mennyiségű vér áll rendelkezésére a megfelelő forrásból, egy gyakorlott sanquinator az egyszerű pusztításnál sokkal többre képes.

Tharr hite gyakorlatilag államvallásnak számít Toronban, de nagy számban akadnak követői Abasziszban és a szomszédos városállamokban is. Háromfejes szimbóluma (bak, kígyó, oroszlán) néhány tengeri város címeréből köszön vissza. Délen kultusza sokáig ismeretlen volt, a Pyarroni Paktum is tiltja, mivel emberáldozatot követel. A Dúlás óta azonban a Papi Szék hatalma megrendült, és a Tharr-szekták fokozatosan átszivárogtak a Sheralon; gócpontjaik a Hat Városban és egyes kereskedőhercegségekben vannak, de még Erionban is fenntartanak néhány templomot, a legteljesebb nyíltsággal.

Erion a bűn városa

Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy rossz hírű romlásszekták, vagy éppen a szinte mindenfelé üldözött vallások hirdetői is megtalálják itt számításukat. Ha pénzed, hatalmad, BEFOLYÁSOD van, bármit elérhetsz vagy megtehetsz ami éppen csak tetszik. Akár ölhetsz is, ha patrónusaid elég bő erszényűek, hogy elsimítsák a tetteid által kavart hullámokat.

Ha gyakorlod a hitet, hatalmat kapsz. Ha hatalmad van, akkor képes leszel bármire. Ha mindezt a Háromfejűnek tetszőn teszed, kiemelkedhetsz és te is istent játszhatsz. Persze csak módjával, nehogy az égi hatalom riválisként tekintsen rád… Ezt sugallja Tharr-papunk is. Mint az látható, nem válogat sem eszközökben, sem a célpontokban. Bármi jöhet, ami él, mozog és értelmes.


egyedi ritkaságú <strong>Vérpusztító</strong>Vérpusztító 4 MP
Szegénynegyedbeli Tharr-hívő
PAP/Pap Szférák: Lélek, Halál
1. szintű Halál jellem pszi
Fizikum: 3 Asztrál: 5 Mentál: 7
Álöltözet, Démonológia, Vallás
[állandó képesség] Kerül rá 1 alapszint-jelző,
ha irányítója feláldozza egy kalandozóját.
[harci képességelforgató képesség] Célpont kalandozó meghal.
Csak akkor aktiválható, ha a Vérpusztító 7. alapszintű.


Talpam alatt csont roppan, s vér fröccsen – megállíthatatlan vagyok!

Bakszarv szekta. A Tharr-szekták egyike, mely szintén népszerű, vagy inkább ismert a toroni birodalmon kívül is. Papjaik bakszarv sapkákat viselnek, templomaikra is a kettős, hajlott tetejű, szarvat szimbolizáló torony a jellemző. A bak küldetését abban látják, hogy mint békésebbnek hitt lény, a bizalomba férkőzve hirtelen mutassa ki a foga fehérjét. Áldozótőreik gyakran szarvból készülnek, vagy szarvra emlékeztetnek, vágásra általában alkalmatlanok, és áldozataik szúrt sebektől véreznek el. Papjai gyakorlott vérmágusok, gyakori közöttük a sanquinator, számos egyedi varázslatot is ismernek.

Első pillanatra egy normál erősségű egyedi lapnak tűnik, ami sok lapos kombóval, lassan éri el a magasztosulást. Én is ezt hittem, amíg figyelmesebben el nem olvastam a szövegezést. A hízásnak nem az a követelménye/feltétele egy neki áldozzunk fel kalandozókat. Hanem BÁRMIKOR, amikor feláldozunk BÁRMILYEN hatásnak egy kalandozónkat, akkor kinyerjük belőle a maximumot! Bárkit fel- és kihasznál a magasztos cél érdekében, az sem zavarja, ha egy oldalt szolgálnak… Kasztjához illően remekül harmonizál a LelkesítésLelkesítésSzellemkiáltásSzellemkiáltás párossal, amit szépen kiegészíthetünk teremtés korokkalteremtés korokkal. De segítségül megsúgok még pár példát: Ramie’corRamie’cor forduló végén, Ősök szólításáŐsök szólításával hozott kalandozó a manőver végén, ÁldozótőrÁldozótőrnek feláldozott kalandozó stb.

A vérdémon megszületik – rettegj halandó!

Az “ultimator” Tharr vérből születő démona; olyan jahorr, melyet a szakrális mágia rövid időre anyagi testtel ruház fel. A Hatodkorban isteni manifesztációt láttak benne, s a kelleténél jóval többször idézték meg – beszélik, a csoportos emberáldozat ekkor vált Tharr liturgiájának részévé. Bosszúálló démon születik a Tharr templomokban kiontott papok véréből is, karddal és korbáccsal küzd, amíg bosszút nem vett Háromfejű nevében.

Amint elértük a legfelső szintet, s megszállt bennünket a bosszúálló démon, az ellenfél rettegve fog manőverbe indulni. Mondhatnánk, hogy ilyet a szektaszekta is tud, de a Vérpusztítónkhoz képest csak másodhegedűs. Mi ugyanis – ha életben tudjuk tartani a kalandozónkat – tetszőleges számú kalandozócsapatot tudunk a nemlétbe taszítani, hiszen a képességét egy harcban többször is használhatjuk. Ha esetleg éberbe tudunk fordulni, akkor egy fordulóban akár több harcban is…

Tharr legnagyobb örömére!

Enriquel