Vágyak

Bosszúvágy

Yariella és csapata már egy hete bolyongott a sivatagban, miután egy éjszaka leváltak a Garmacor vezette légiótól. Fűtötte a hév. A bosszú heve. Nem csüggedt, bár társai lassan elvesztették hitüket. Míg a Szent Légió minél messzebb akarta tudni Shadontól és magától az amund kutyákat, addig a shadon szerte ünnepelt bajvívónő minél közelebb…. A halált kereste…nem csak magának, feltett szándéka volt minél több amundot is magával vinni utolsó útjára.

A térkép, mely Malah könyvéből származott egy elhagyatott oázist mutatott a közelben, ezt akarták elérni a napfelkelte előtt, hogy hűs árnyékban vészelhessék át a sivatag nappali borzalmait. Óvatosan és teljes csöndben közelítettek, hisz tudták, hogy egy ilyen helyen már lehetnek pihenő rinnákat és amund rabszolgatartóikat is találhatják.

-Hasra! – suttogta a sort vezető lovag, amint a homokdűne tetejét elérte.

Yariella és társai lassan felkúsztak a dűne tetejére, hogy felmérjék a terepet. Két tucat rinnát és 4 amund kékszeműt láttak. A rabszolgák kisebb csoportokban pihentek, míg bronztestűek őrködtek.

-A bal oldalt álló legnagyobb az enyém! Egyedül akarok végezni vele. A másik 3-ra lesből 4-4-en csapjatok le. Ti hárman – mutatott a fennmaradó embereire – a támadás után a rinnákhoz siessetek. Nem eshet bántódásuk, értékes információik lehetnek számunkra. Ha megadom a jelzést támadunk!

A csapat a parancsoknak megfelelően körbevette a tábort és a bajvívónő jelzésére várt.

-A hétarcúért! – a kiáltással egy időben óriásit ugorva repült Yariella a megtermett amund harcos felé. A meglepetés ereje hatásos volt, az amund hátába döfte fullánkját, mély sebet ejtve. A homokevő azonban nem feküdt meg teljesen, megfordult és a shadoni felé sújtott menethével. Egy az egyben harc alakult ki az izmos amund és a fürge pengeművész között. A megsebzett amundnak azonban esélye sem volt, a fullánk okozta seb láthatatlanul tette dolgát, a kékszemű koordinációja és mozgása egyre lassult és tompult. Yariella türelmesen ide-oda cikázva ejtett további apró sebeket ellenfelén, kitérve minden csapás elől. Fél szemmel látta, hogy társai végeztek a többi amunddal és lassan köré gyűlnek. Nem sietett, ki akarta élvezni a párbaj minden pillanatát. Annyi fájdalmat és szenvedést akart okozni az amundnak, amennyit csak tudott.

-Vesszen minden sakálfejű! – e kiáltással vágta le az amund meneth-t tartó alkarját, mikor az nehézkesen csapásra lendítette.

A megcsonkított hapet a térdre rogyott kínjában és szégyenében. Végezni akart magával, de a bajvívó arrébb rúgta menethét.

-Beszélj kutya! Merre vannak gazdáid, a sakálfejű korcsok? – kezdte vallatni Yariella.

Az amund csak nyögdécselt, nem válaszolt. Bárhogy is kínozta és csonkította tovább a shadoni, az amund hallgatott. A nap már magasan járt fent az égbolt, amikor megadta a végső döfést Yariella. Ekkorra a hapetet már csak szemeinek kék fénye emlékeztette arra, hogy az ősi nép fia.

Yariella szemében tovább égett a bosszú iránti csillapíthatatlan vágy és a rinnák felé indult, hogy minél több információhoz jusson….

…folytatása következik…

Nézzük a lapokat!

Bár megszokhattuk, hogy Garmacor, a VadkanVadkan magányos hős, de óriási seregnek parancsol, a szent légió élén indult harcban az amund kutyák ellen. Domvik országából válogatott lovagok és hősök alkották seregét, akikekkel nem könnyű elbánni. Ilyen a harmadik arc lovagja is, aki egy igazi kopó, nem könnyű szabadulni tőle, pedig nagyon szeretne mindenki, aki szembe találja magát vele:

6 MP A Harmadik Arc lovagja
Shadoni, a Szent Légió katonája, Domvik-hívő
HARCOS/Lovag
4.szintű Rend jellem
Hadrend, Lovaglás, Vallás
F:9 A:6 M:6
Ha az ellenfél eldobatja játékosa Kezéből, akkor ehelyett játékosa Sorába kerül éber helyzetben.
Harcban is érvényesül. (Nem számít leidézésnek, ezért nem kell MP-t fizetni érte.)

[állandó képesség] Játékosa 4 helyett 5 MP-t kap az erőforrás fázisban.

 

Bárhogy is nézzük ez a kalandozó nagyon hasznos tud lenni nekünk. Akár besúgó leleplezésébesúgó leleplezésével, akár egy óvatlan dobatással érkezik ingyen, jó bizniszt csináltunk, felborulnak az erőviszonyok domvik kedvére.

Tessék elővenni a mappákból a rivini arénárivini arénákat!

Mert érkezik egy bájos hölgy aki miatt érdemes! Egy igazi nemes pengeművész, aki ráadásul jó modorra is tanítja, az etikettet nem ismerő pórokat. Vigyázat nem tréfa, elég keményen móresre tanít minden óvatlan szemebjövőt!

6 MP Vágyak kioltója
Shadoni nemes, Domvik-hívő nő
HARCOS/Bajvívó
4.szintű Élet jellem
Etikett II , Lefegyverzés, Taktika
F:10 A:7 M:9
[állandó képesség] Az általa viselt felszerelések képességeinek aktivizálásának MP-igénye 1-gyel csökken.
[állandó képességharci képesség] Harconként egyszer Etikett képzettséggel nem rendelkező frontember ellen 0 MP-ért idézhet le közelharci támadás akciólapot.

A tudás megfitzethetetlen

Ahogy a fenti kis történetben láthattuk, egy térkép kincset érhet. Biztosítja az előrenyomulást és felkészít a veszélyekre. Használata erősen javallott kortól és nemtől függetlenül mindenkinek!
0 MP Mágikus térkép
ID: Végleges AT: Varázstárgy F: Sor S:-
[állandó képesség] Viselője ingyen kezdhet ostrom manőverbe.
[1egyszeri képesség] Célpont akadálylapot nyílttá kell tenni.
Ne feledjétek, szeptember 29-én Két Játékos Kezdőkészlet bontott paklis verseny!
Jabbah