„A Vadkanról, aki visszatért, és a vártnál sokkal több agyara van.”

Sziasztok kártyások!

Eredetileg ez a lapbemutató később jött volna, de némi egyeztetés után úgy döntöttünk, megörvendeztetünk titeket egy igazi nagyágyuval. Figyelem, ez nem lesz elfogulatlan cikk, mivel a Kékarcú Kiteljesedésében megjelent kedvenc kalandozóm következik!

Nosztalgia faktor.

Mi, akik ezzel a játékkal játszunk, mind fel tudunk emlegetni egy régi, kedves paklit, amivel régen mennyire szerettünk játszani. Szinte minden versenyen elhangzik legalább egy-két emlékezetes történet, amit mára már kissé idejét múlt paklijával élt át egy-egy játékos.
Nekem személy szerint ilyen a régi, Gra-Tinolra kihívós, verekedős kyr pakli, SorsfordítóSorsfordítóval, Kyr légiósKyr légióssal és Kyr pusztítóKyr pusztítóval. Ez volt az első értelmes versenypaklim, és éveken át ennek különböző variánsával értem el kisebb-nagyobb eredményeket.

A Kékarcú Kiteljesedése az új dolgok mellett a nosztalgia oltárán is áldoz.

Feltűnnek majd régi hősök igaz névvel, és régi játékélmények is. Ezért is nagy öröm nekem, hogy egy olyan lapot mutathatok be, ami visszaidézi bennem a régi kyr paklim élményét. Fogadjátok hát szeretettel Shadon legnagyobb verekedőjét, Rudrig ves Garmacort, avagy ahogyan a legtöbben ismerik:

10 MP Vadkan
Shadoni, a Szent Légió vezére, Domvik-hívő
HARCOS/Harcos 5. szintű Rend jellem

Nos, a Vadkan az elmúlt pár évben talán megöregedett, de mit sem vesztett keménységéből. A “régi” Rudrig ves GarmacorRudrig ves Garmacor mp-szint arányát kapjuk újra.

De mi is az a Szent Légió?

Ez a sereg segített felszabadítani Gorvikot az amundok igájából, mely egyre veszedelmesebbé vált. A Manifesztációs háború alatt az egykori ősellenségek kényszerű szövetségre kellett lépjenek, hogy dacolhassanak a Kékarcú istennel. Shadon újdonsült királynője, Linora Pentangelin tette meg az első lépést azon az úton, mely a gorviki király, II. Terda és Shadon királynőjének frigyéhez és a két ország közötti perszonálunióhoz vezet. És ezt az ösvényt Garmacor úr vágja ki a seregével az amundok erdején át.

Lefegyverzés, Pusztítás, Taktika
F:11 A:8 M:8
IGAZ NÉV – Rudrig Ves Garmacor, PORTYÁZÁS

Mellé ütni viszonylag ritkán fogunk, hála magas fizikumának. Van portyázása, így a pakliba nem kell helyet szorítani az ostromingyenesítésnek, ha vállaljuk hogy harcba küldjük a vezért. Akad pár küldetés amit megold (pl. az Aquir elpusztításaAquir elpusztítása :D), de nem ezért szertejük.

[állandó képesség] Ha kezdeményező csapat tagja, akkor az ellenfél köteles akadályozó csapatot kiállítani.

Kezdjük a legjobb résszel! A cikk elején a régi kyr paklit emlegettem fel. Amikor a kyrek a Gra-Tinolra mentek, valakinek akadályoznia kellett, és mivel a legtöbbeknél akkoriban jobban verekedtek, rendesen fel is aprították a kor paklijainak nagy részét. Nos, ugyanezt a játékélményt adja meg nekünk Rudrig is. Akár küldetésre indulsz, akár ostromolni mész, lesz ellenfél akit bedarálhatsz.

[állandó képesség] Irányítójának gorviki és shadoni kalandozói kasztmegkötéstől függetlenül idézhetnek le támadás akciólapot, és azok sebzése 1-gyel nő.

A legendás cormasai verekedő a shadoni vitézek mellett segíti a gorvikiakat is, akik az oldalán küzdenek. Immáron nem kell figyelned a kasztmegkötésre, és még nagyot is sebeznek. Nézzük csak, mi mindenre lehet jó a teljesség igénye nélkül, szigorúan korfordulót nézve:
Fullánk Fullánk (nincs gyógyítás, 4 seb), Begyakorolt döfésBegyakorolt döfés (múltidézés, 3 seb), Csoportos támadásCsoportos támadás (0 mp, min. 2 seb), stb. Nézelődjetek, akad még pár jóféle lap a repertoárjában.

[harci képességismételhető képesség] Harci körönként egyszer, pihenő helyzetben aktivizálható. Minden ellenséges kalandozó sebződik 1 szintet.

De természetesen még ezen túl is rengeteg lehetőség áll a Vadkan előtt, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy ő akkor is sebez, ha egyszerűen nem éber. Így a fenti sebzésekhez +1-et nyugodtan hozzá lehet adni!

Szóval vele szinte KÖTELEZŐ ütni!

Természetesen közel sem tértem ki minden eshetőségre, de had kapja meg mindenki a felfedezés örömét. Aki szereti a nagy, verekedős paklikat, azok szeretni fognak a Vadkannal játszani. Nagyon sokan fognak utálni ELLENE játszani. Ne feledjétek, a Kékarcú Kiteljesedése nem csak a Vadkant, de a harc eredmény meghatározása fázis megváltoztatását is elhozza. Most már senki sem nyerhet harcot harc nélkül, és a harcban ez a jóember különösen hatékony… Hogy mennyire? Ha szerencsés vagy, már Április 28.-án megtudhatod!

Üdvözlettel:
Xinaf

U.I.: A címben olvasható idézet Wayne Chapman – Garmacor vére című könyvéből származik, ha valaki nem tudná 🙂
U.I. 2: A cikkben elrejtettem még egy lapnevet, ami ki fog jönn. Lehet találgatni 🙂