Bódulat, delej, pörgés – Utazónegyed és mákonybiznisz

Utazónegyed

Az Erioni Éjszakák kapcsán volt már szó az örömnegyed bűnös élvezeteiről, a leharcolt verőemberekről, a besurranó tolvajokról, a kíméletlen vámszedőkről, vagy éppen a szórakozónegyed csalóiról. Jól tudjuk, hogy van az alvilágnak egy másik, igen jövedelmező, ám veszélyes része – a tudatmódosító szerek piaca. Van aki másban már nem lel örömöt, van aki feledésre vágyik, van aki bátorságot akar meríteni belőle…. Jöjjön hát az erioni opiátkereskedelem, az Utazónegyed, és aki mögötte van.

Az álmok istennője

Noir az álmok csalfa úrnője, a játékok, fogadások és a csalás, a szerencse istennője. Hívei az álmok igazi ismerői, az Antiss utazói, akik két táborra oszlanak: a Befogadottakra és a Bálványtagadókra. Az istennő előbbieknek a Lélek és Élet, utóbbiaknak a Lélek és Halál szféráiba enged befolyást, egy azonban közös bennük: leginkább a káosz jellemzi őket. Noir papjai igen jó kapcsolatban állnak az alvilággal, sokszor válnak annak vezető embereivé. Jól ismerik a különböző kábítószereket, s fontos szerepet töltenek be a kábítószer kereskedelemben is.

gyakori ritkaságú <strong>Mákonykufár</strong>Mákonykufár 3 MP
Utazónegyedbeli Bálványtagadó Noir-papnő
1. szintű káosz jellemű PAP/Pap Pszi Szférák: Halál, Lélek
Fizikum: 4 Asztrál: 8 Mentál: 6
Álöltözet, Antissjárás, Méregkeverés
BEFOLYÁS Utazónegyed:
[állandó képesség] A forduló végén irányítója kap 1 Aranyat,
ha az ellenfél Sorában van pihenő kalandozó.

Nem meglepő, hogy az erioni mákonybiznisz egyik prominens alakja egy noir hívő pap lesz a kiegészítőben, aki befolyását kihasználva gazdagszik az ellenfél bódulatából: Világos: ha az ellenfél éjjel jól, alszik az csak a jól menő mákonyterítés miatt lehet, így elkönyvelhetjük a bevételt. Ha több kufár is a hálózat részét képezi, akkor a bevétel duplázódik, triplázódik. Körönkénti 6 Arany a csúcs, de azt hiszem ekkora hálózatot senki sem fog kiépíteni. Vagy mégis?

Az Arany nem elég

Mi van, ha az egész biznisz mögött mélyebb, rejtett célok húzódnak, a mákony csak eszköz a valódi szándékok elfedésére? Mi van ha változtatunk egy kicsit a keverési arányon és keverünk a szikrafűhöz egy kicsit durvább szerekből is? Mire észreveszik már úgyis késő lesz, a több napra elkábult ellenfelek a révületből a nincstelenségre ébredhetnek, a bankházat elfoglalták, a kaszinót kipakolták és a riválisok mindenhol BEFOLYÁSt szereztek. Egy manipulált szállítmány elég, hogy egész negyedekben “lekapcsolja a villanyt”, ami után “szabad a csók”. A kincsekkel teli láda meg már el is tűnt… Hiába Noir kábítószer kereskedelmet irányító hívei nem tökölnek, egyébként is szeretik a káoszt, na meg a hatalmat amit ezzel nyerhetnek az alvilág fölött:

egyedi ritkaságú <strong>Szikrafű terítése</strong>Szikrafű terítése 1 MP
Utazónegyed
DP 3 AKADÁLYOK 4
Ahány feltételt teljesít csapat,
annyi célpont ellenséges kalandozó
sérült helyzetbe fordul a forduló végén.
– Utazónegyedbeli kalandozó
– 2xÁlöltözet/Lopózás/Csapdakeresés
– 3xÁlöltözet/Lopózás/Csapdakeresés

Szikrafű

A szikrafű – neve dacára – nem a pázsitfűfélék, hanem a lecsepült kúszónövények közé tartozik; megjelenésében leginkább a vadszőlőre emlékeztet. Hatóanyaga a kacsokban összpontosul (szárából csak enyhe fájdalomcsillapító nyerhető); ez kiszárítását követően mariska jellegű, durvára vágott és finomra őrölt állapotban egyaránt forgalmazott, mérsékelten pszichotróp, közepesen addiktív aljzó- és búgatószer. Szívják dohányként vagy ahhoz keverve, rágják/nyelik labdacsként, felszívják, mint a burnótot, vagy italba keverik. Nevét onnan kapta, hogy a flash idején az ember csillagokat lát tőle.
Gáspár András írói fórumáról

egyedi ritkaságú Szikrafű 1 MP
Függőséget okozó ajzószer
Kasztmegkötés: Nincs
Időtartam: Végleges Típus: Varázstárgy Fázis: sor S: Nincs
Méreg, Átkozott
Csatolható ellenséges kalandozóhoz is.
[állandó képesség] Viselője minden forrásból 1-gyel kevesebbet sebződik.
ÁTKA „ [állandó képesség] Viselője csak akkor választható csapatba,
ha a kalandozó irányítója eldob 1 lapot Kézből.”

Ajzószer, de mégis méreg. Pörget, a sebezhetetlenség ígéretét hordozza, de kőkeményen meg kell fizetni a mellékhatásait. Bevállaljuk? Kell ez nekünk? Vagy nem is feltétlenül rossz az a mellékhatás? Vagy inkább az ellenfél italába keverjük? Nézzük meg ő, hogy boldogul vele? Csak nehogy az előnyére kovácsolja…