Új hullám rotáció

Az új hullám versenyformátumon használható lapok listája 2011. Január 1-től megváltozik. A 2006 január 1-től megjelent lapok lesznek csak használhatók, így a 2005-ben megjelent lapok távoznak az új hullám formátumról. A távozó kiegészítők listája: Sötét együttállás, a Kalandozók városa, a Geofrámia Elátkozott vidék, a Lángok urai-Feketemágusok.

Nem használhatók új hullámon 2011 január 1-től azok az ultra lapok, amik 2005-ban jelentek meg utoljára. Az ultra lapok listája és kiadásának időpontja megtalálható itt. A távozó ultra lapok listája jelen állás szerint: Sianismorion, Oronakirian, Enraweli kristálykönyvtár, Graian Dias’Dianan cyrn Deagh, Tarini klánfal, Grimoir, Aylarth, Miszab el Drezsdahag, Titkos szekta nagymestere, Erimar on Athor, Kyel szentély, Ikrion, Kash’Dakh, Orwella átka, Holdimádó füvesasszony, Tőrhajítás, Dzsenn mesterharcos, Darton töprengő temploma, Ereni viadornő, A bosszú ideje, Zóna varázsjel.

Frissen bontott és Draftversenyeken használható kezdő toronyszintek listája is változik, hiszen ezen a listán mindig az új hullámon használható gyakori toronyszintek találhatók. Az új lista az alábbiak szerint alakul 2011 január 1-től: áldozóterem, Bástya, Belső Iskola Gyakorlóterme, Critai tábla, Darton-szentély, Istálló, Kriptaterem, Pantheon, Tenyészverem, Titkos alagút, Tükrök terme.
Critai tábla, és Pantheon maradnak, mert azok megjelentek a Legendák kiegészítőben, így a legutolsó kiadásuk alapján szerepelnek új hullámon.

Mit hoz ez rövid távon a gyakorlatban?

Kikerülnek olyan lapok, mint például a Vérzivatar, a Sápadt angyal átka, Illúziókapu, Igere szentély romjainak felkutatása, Gra-tinoli ütközet, Wirg, Manifesztáció éve, Arel harmadik hava és sok más lap. Látható, hogy a legillusztrisabb lapok listája kevésbé a manőverezést, mint inkább a harc elkerülést, a kontrolt erősítette. Reményeim szerint ezért a 2011-es év mozgalmasabb kártyapartikat, izgalmasabb meccseket, és új kedvencek előretörését fogja hozni.

Jó szórakozáshoz kívánok az egyre változatosabb új hullámhoz. Ha pedig néha kedved van visszatérni a régi lapokhoz, akkor hagyományos versenyek keretében lesz alkalmad ezt megtenni, hiszen az új hullám és Hagyományos versenyformátumokból egyaránt lesznek versenyek helyi és országos szinten.