Tűzforró téma

Kedves Atyám!

Ahogy ígértem, most írok nektek, első alkalommal, ahogy feladataim megengedték. Remélem, levelem épségben talál benneteket. Arra a törpe postakocsisra bízom ezt a küldeményt, aki elhozott Mezrudból.

Ordanba vezető úton szinte csak karavánokkal találkoztam, más érdekesség nem volt. A városhoz közeledve viszont egyre több pikkelypáncélos tűzvarázslóttűzvarázslót láttam a kocsi ablakából. Szinte éreztem a füstnek és a megpörkölődött testeknek a szagát, amikor elmentünk mellettük. Végletekig elcsigázottnak tűntek, de ott lobogott a szemükben olthatatlan szenvedélyű tűz. Apám, nem tudom képes leszek-e bármikor is megtalálni magamban ilyen elhivatottságot.

Ordan költői szépségű a város, de sokkal tisztább és rendezettebb, mint más városok, miket ismerek. Amikor meséltél róla, nem hittem, hogy ennyire igazad lesz. A dolgozószobádban lévő festményed csak alig adja vissza az Ordani-tónak a tisztaságát és mélységét. Ami még szokatlan, otthonhoz képest alig láthatunk emberen kívül mást, a törpe kocsistörpe kocsis is csak a város határáig jött el.

Az első napokban még sokat kavarogtam a városban, egyszer nagyon el is tévedtem. Most más jobban tájékozódom a szigetek közt. Az iskolai teendőket már érkezésem után megkezdtem, tanáraim kiosztották a szükséges tanulnivalókat, hogy minél hamarabb utolérjem társaimat. Szoros időbeosztással élek. Minden nap többször is edzünk, és a vívóleckéidnek köszönhetően tartom az iramot a többi tanonccal. Az elöljáróink fejünkbe verték, hogy életünk végéig így kell tennünk. Amíg csak Sogront szolgáljuk, nem lehetünk engedékenyek ebben – sem – önmagunkkal szemben.

A héten elkezdtük a saját elménk energiáinak megismerését, sokat meditálunk és más elmegyakorlatokat végzünk. A mágikus tanulnivalók mérsékeltek, az első beavatásig talán alig gyakorolunk ilyesmit. Ezt mondják a többiek. A tűzhöz szoktatást viszont már elkezdték. Kérlek, Apám, küldj majd néhány aranyataranyat, mert a ruháim többsége égett, kormos és füstszagú. Ezeken pedig a legjobb mosónők sem segíthetnek. A többiek megmutatták, hogy hol érdemes olyan ruhát beszerezni itt, ami tovább bírja néhány napnál.

Mindezektől eltekintve biztonságban érzem magam, egyik tanítóm azt mondta, hogy nem kell tartanunk semmitől itt a városban, bármi is történne közel-s-távol. Megnyugtatott, Sogron hatalmának nincs határa, tüze megtisztít mindet.

Remélem, veletek minden rendben van. Ígérem, nem hozok szégyent rátok a tanulmányaimban.

 

Ezennel zárom levelem.

 

Szerető gyermeketek,

Haifa Almah Netuh Rashid

ordani varázslótanonc

 

Laptervező pályázat

Olvastad korábban talán Cobin cikkében, egy laptervező pályázat fut éppen, melynek címe “A tűzkobra szólít!”, ami az ordani tűzvarázslókra fókuszál. Már most rekordszámú lapterv érkezett, de továbbra is nyitva áll a lehetőség előtted egészen november közepéig.

Ha van egy jó terved, ne fogd vissza magad, küldd be a Magus kártyajáték-laptervezők csoportba.