Sűrű hétvége országszerte kártyazivatarral

2018.05.27. Miskolc – PLEV
A három nap alatt 3 versenyt teljesítettem. Elképesztően jó érzés volt a megmérettetéseket az utazásokkal összekötve kipróbálni magam és a paklijaimat.

Az első nap Budapesten a 10 minutes-ben játszottam egy Korforduló versenyt, amundokkal indultam és megszereztem az első helyet. Az éven számomra az első verseny volt, amelyen 1. helyezést értem el. Ez jól eső érzéssel töltött el és remélem, ez az érzés hatványozódva jelenik majd meg egyszer az életemben egy OVV, vagy kiadói nagyverseny alkalmával. De addig még sokat kell tanulnom és gyakorolnom, hogy a nagy játékosok nyomába érjek.

A második nap a Tatabányán, azaz Gro-Ugonban megrendezett OVV-n vettem részt, ahol rekord létszámot döngettünk, a fogadtatás igazán garndiózus volt és a KK erejét mérhettük össze csatáinkban. A mezőny erős volt, bár néhány fajsúlyos játékos hiányzott az összecsapásokból és sajnos Máténak is el kellett mennie, de ezt mindenki megértette.
Itt a 13. helyre sikerült lecsúsznom, ami bosszantó volt, mert leginkább a rossz lapjárásnak köszönhettem, nem pedig a dekknek, vagy a játéktudásomnak. Itt sok játékosnak szeretném megköszönni, hogy a miskolci különítménynek felajánlották a fölös GY/Á lapjaikat. A versenyt a vitorlájába jó szeleket befogó, nagyszerűen paklit építő Jávorcsik Norbet nyerte. Gratulálok neki, szép teljesítmény! 

A 3. nap kb. 500km utazás után megérkeztem a miskolci PLEV megmérettetésre. Reményeim szerint 8-10 résztvevőt vártam, ami sajnos mindössze 7 főnél realizálódott, de hamar túltettem magam a csalódottságomon. Akiket nagyon vártam még, az Alans és Zombee urak.
Sorsboszikkal indultam, mert eluralkodott rajtam a kontroll-mánia. 
Négy fordulót játszottunk a létszámra való tekintettel.

Az első fordulóban Molnár Tamás momentum dekkje ellen mérkőztem, a lapjárásom kedvező volt, Tamás pedig valamit eltaktikázott, így Orwella boszorkányai romlást hoztak a khál törzsre. 1/0

A második fordulóban Csőke Szabi kyr paklijával kerültem szembe, amire valamelyest számítottam is. Nem húzott túl jól, nálam pedig szépen épült a pakli. Egy szelencét buktatott egy kráni anyagmágus akciólapként kijátszásával. A következő alkalommal viszont a feledés homályába taszíttatott minden ellenállása. A Förtelem inkarnációja ismét erőre kapott. 2/0

A harmadik fordulóban Nyakacska Balázs Gro Ugon vad goblin törzseit egyesítette Tharr szerzeteseivel és Erion koldusaival. A matchup nekem kedvezett, Weila kegyét viszont nem élveztem tovább, a túloldalon gyűltek a kétes diadalpontok, míg az Orwellánus kyr szajhák az utolsó 3 lapba ragadtak. 2/1

Negyedik meccsemen Nyakacska Zoli rualani küldetés dekkje ellen játszottam. Zoli szerencsecsillaga nem ragyogott fényesen, 1 kalandozót hozott, a keze eseménylapokkal tele, nálam boszi, és két szelence. 3/1

Végül mindez a 2. helyezésre volt elegendő, az első Nyakacska Balázs lett. Balázs Messort, én Manifesztációt nyertem. A versenydíjak a paklik mellett 3 könyv volt, Csőke úr felajánlásából az első 3 helyezettnek, míg magam az utolsó helyezettet /aki Nyakacska Péter volt Birodalmi légió dekkel/, jutalmaztam meg vigaszdíjjal, ami egy Ultra lap volt.
Ezek után a játékosok között kiosztásra került az OVV-ről adományozott KK GY/Á lapok, aminek mindenki örült. Köszönjük!
Zárszóként, MK* versenyzőként ez a 3 nap nagyon szép sorozat és szép emlék marad számomra, köszönet érte mindenkinek!