Sietek, nincs időm köszönni.

Köszönés nélkül nem illik – mondhatnánk. Pedig vannak, akik így szocializálódtak, kezdve a tulajdonátrendezőkkel, akik esetében a vendéglátás ténye is csak utólag válik nyilvánvalóvá.

Van, aki simán csak tuskó. És végül vannak, akik úgy érkeznek, mint a túlpörgött farkas (durvábbaknak medve) a viccben – csak utólag kínálják a vazelint a nyuszikának.

Ha azt nézzük, kik “nem tudnak köszöni”, eleve nem kapunk egy túl terjedelmes névsort. 24 kalandozó tud Úh-n “sorsfordulni”. Az ő táborukból is ki kell golyózni azokat, akik:

  1. Nem tudnak sorelhagyó manőverbe indulni
  2. Nem tudnak átjutni a Tamarin
  3. Egyéb hendikeppjük van

Ezen a szűrőn már csak 11 versenyző jutott át, ők a keménymag: Doria, Kacagó, Okira, Vyergas, Yadegori, Yamtao. Tang, Jama-ho, Ófa haragja, Pók mestergyilkos, SZ.Sz. pricomtur, Sugennin.

 

A következő kérdés, hogy ezek a büszke urak (és hölgy) vajon ostromolni, vagy küldetésekre menjenek? Az ostrom mellett szól az egyszerűség és a szakadt zászló. A Küldetések mellett a túlkombózás és a szétforgácsolódás. Ez alapján én nyilván küldetésre megyek, minden normális ember pedig ostromolni.

 

Ostromolni hogy jó? Hát ingyen…

Ez alapján kiemelnék a kemény magból 2 arcot, a SugenninSugennint és az Ófa haragjáÓfa haragját. Ők ugyanis a három lapos csodakombó kétharmadát biztosan behúzzák, a sugenninben van beépített sárkányálomsárkányálom, az ófa haragjában ostromingyenesítés. Ez nagy előny, velük csak a harmadik lapot kell tudni behúzni.

Innentől a pakli szolgai módon arra törekszik, hogy a többi lap ennek a kombónak a behúzását minden módon elősegítse:

Fakó KrysallusFakó Krysallus, vadon törvényevadon törvénye, rombolás varázsjelrombolás varázsjel. Céljuk félreérthetelen.

KalapácslendítésKalapácslendítés, kockázatos merényletkockázatos merénylet, gyilkos meglepetésgyilkos meglepetés. Szintén zenész (a meglepetés talán annyiban kirí, hogy a rombolás rúnával alkot kombót, ha tudunk másként ostromolni.)

Halálra szánt Ramie’corHalálra szánt Ramie’cor, elszabadult főnixelszabadult főnix, shaka’thorrshaka’thorr. Ezeket sem kell agyonmagyarázni.

Ninheoni rímszövőNinheoni rímszövő. Itt újabb értelmet nyer, az Ófa haragja, aki elf. Sugennin ember, az mehet vele biztosan. De akár a ramiecor is mehet vele, miután blokkolt. Ketten biztosan átmennek a tamarin, 3 mp-ből lent vannak, és miután lement az ostrom, még jöhet a sugennin. Tehát 2 meglepő dolog van, a négyből két kalandozó.

Ez idáig, ha valaki figyelt, 40 lap volt (merénylet, meglepi 2-2).

Kezd érdekesé válni a pakliépítés? Mert mintha készen is lennénk, de ha megnézzük, akciólapok ellen kiszolgáltatottak vagyunk, abban bízunk, hogy mi ütünk először. A momentumos kalapácslendítés azonban kissé szuicid. Tehát, védelem szükséges. Akadálylapok ellen detto. Jelenleg 0 ilyen lapunk van. Arra apellálva hagytam ki őket, hogy az ellenfél nem fog tudni cselekedni. Toronyszintekkel ezt a célt úgy lehet a legjobban alátámasztani, hogy Ófa ágaÓfa ága, Szerencse szentélyeSzerencse szentélye, Dreina-szentélyDreina-szentély.

A védettség megszállottai elgondolkozhatnak Tangon. Az ütések kedvelői Yamtaon (ő a sárkányálmot is múltidézi, ami über-brutál). Az ófa ága ellenzői (erre alig vannak érvek, talán csak a küldetés-verzióban merülhet fel a térképszoba) berakhatják a Pricomturt.

A pricomtur és a rímszövő kritkus tömeg az illúziófegyverzetillúziófegyverzethez. A rímszövő miatt biztosan betennék 1 elbájoláselbájolást is, a ramie’corral gyilkos meglepetés (egy másik), az ellenfél nem tud cselekedni (ezt már mondtam), a túlpörgött corgafarkas pedig büntet (és utólag felajánlja a vazelint).

Ugyanilyen erős és hatékony dolog lehet a korty az ifjúság forrásábólkorty az ifjúság forrásából, akár ugyanezekre a laphelyekre is, csak itt a kalandozók válogatásától függetlenül dönthetünk mellette.

A küldetéseket tényleg hagyjuk.

Akiben az merül fel, hogy melyik laphelyeket lehet variálni: 1 főnix, 1 merénylet, 1 shaka’torr. Jól hangzik, csak olcsóbbá válhat a paklink. A főnix egyszerűen csak túlbiztosítás. Akár mindhármat is kirakhatjuk, ha van valami jó ötletünk, vagy valamit szeretnénk stabilizálni. A shaka csökkentése a Dreina-szentély miatt indokolt: kettőt úgyse tudunk kijátszani. A merénylet is mellőzhető, de ugye a sugennin 5 szintet sebez vele.

A mai schnell-pakli véget ért, a második kör a nyugdíjasoké…

 

MDani