Egy összeszokott pár – Semven, a bordélytulajdonos

Erionban, különösen a kiegészítőben bemutatott sötét oldalán van egy fontos életelv, amit mindenki fajra, vallásra, jellemre való tekintet nélkül egységesen követ. Az elvünk így szól: “Jaj a magányosnak!” Kapcsolatokra mindenkinek szüksége van, annak is, aki a negyedek birtoklásáért folytatott hatalmi játszmarendszerek legfelső szintjén dirigálva egyensúlyoz. Egy normális társadalom Shadontól Kránig, Tongoriától Toronig, sőt Satralison túl is, mindenhol így működik.

Ma egy olyan szereplő kerül föl a critai tábla végeláthatatlan harcmezejére, aki igazi fehérkesztyűs zseni, életművész; és merem állítani, hogy kártyaképességei alapján Amt-NarAmt-Nar, OquicorrOquicorr vagy éppen Doria RacchiniDoria Racchini méltó ellenfele lesz. Máris jön a hőn áhított név, de előtte még kitérünk arra, amit az imént hangsúlyoztam. Ez a karakter totálisan lokális partyarc, sosem dolgozik egyedül, viszont soha, semmi pénzért nem lépne ki a városkapun.

Van neki egy eléggé kiterjedt partnersége – mit szépítsük, egy bordélybordélyra való. Állandó felvétel van magas elvárásokkal és versenyképes jutalékkal. Az örömlányörömlányt, a madámmadámot már ismeritek. A wiccák hadáról most nem beszélek, van viszont az ő ügynökségében is középvezetői grémium, ahol az alidari ágyasalidari ágyasok, LeyláLeylák, Ellana-papnőEllana-papnők tülekednek, néhány igazi celebcsalád által az escort-ipar számára nevelt kurtizán mellett.

Kurtizán

egyedi ritkaságú <strong>Kurtizán</strong>Kurtizán 3 MP
Örömnegyedbeli nő, főúri ágyas
1.szintű Káosz jellemű VARÁZSHASZNÁLÓ/Boszorkány pszi
Fizikum: 3 Asztrál: 8 Mentál: 8
Álöltözet, Ékesszólás, Színészet
Jelenbe kerülésekor játékosa átnézheti célpont Jövő
alsó 7 lapját, és közülük egyet azonnal leidézhet.
BEFOLYÁS Örömnegyed:
[állandó képességegyszeri képesség] Irányítója kap 2 Aranyat, majd
tulajdonosa Jövő paklijának tetejére kerül.


Az ellenfél vagy a saját Jövő paklijából is hozhatja a laphatásával a párhuzamos kártyákat. Egyrészt ugye itt a szoknya alá rejtett meglepetésekre kell gondolni, másrészt pedig az ellenfél hálószobájának feltérképezésére. Például a fókuszos pakliból előbb érkezik egy szellemtestvérszellemtestvér, aztán egy nudűmalnudűmal. De olyan is előfordult már, hogy a sziklaerőddelsziklaerőddel valami hasznos dolgot cirkuláltunk alulra, igaz?

Ahogy látható, eléggé sallangmentesen dolgozik. Jön és megy. Nem főz, nem mos, nem vasal, de célirányosan kérdez, és mindig pontosan hozza el a jattot. A megszak 2 arany a besúgós küldetésselbesúgós küldetéssel csodakombó, ha a kör eleje 1-2-3 besúgóval találja az asztalon, az elég jó befektetés. Mint a méhecske, virágról virágra… Erion nem egy zsebkendőnyi virágágyás, dől a kurtizán körül a nektár bőven. Remélem az is virágos, hogy akkor is tud 2 arannyá válni, ha éppen valami akadálylap, vagy egy erkölcstelen zsoldos inzultálná manőver közben. Mivel a Kurtizán a pakli tetejére “menekül”, egy manőver fázisban végzett laphúzás is segíthet újra használni. Tudunk olyan lapokat, amik tudnak lapot húzni? Hasta la vista baby…

És most jöhet a bordély ura!

Amikor majd mindjárt végigolvassuk, be fog ugrani egy név. Egy elég régi név, méghozzá egy boszorkány neve. Viarono. Ramona ViaronoRamona Viarono. Tessék szépen elolvasni és összehasonlítani. Ramona broken volt. Öttagú sorokat tudott egyedül blokk alatt tartani. Semven nem lesz broken, de nemhiába ígértem, hogy a legnagyobb nevekkel fog most néhány évig egy súlycsoportban pókerezni. De az öttagú sorokat ő is tudja szórakoztatni. Hogy kicsoda Semven? Már mondtam, bordélytulajdonos. Ők ritkán szerepelnek a címlapokon. A felső tízezer számára azonban gyakran tart partykat, és ott rendszeresen csapatja ezerrel, és nem csak ő…

egyedi ritkaságú <em><strong>Semven</strong></em>Semven 8 MP
Örömnegyedbeli bordélytulajdonos
4. szintű Élet jellemű SZERENCSEVADÁSZ/Bárd pszi
Fizikum: 9 Asztrál: 7 Mentál: 7
Ékesszólás, Lopózás, Politika II
[állandó képesség] Éberbe fordul, ha irányítója női kalandozót idéz le.
[állandó képesség] Ha irányítója Cselszövést idéz le, kap 1 Aranyat.
BEFOLYÁS Örömnegyed:
[állandó képesség] Ha irányítója női kalandozója Sorban elfordul,
az ellenfélnek el kell forgatnia egy férfi kalandozóját.

Semven

Az első képessége remélem elég hasznosnak tűnik. KurtizánKurtizán, madámmadám, örömlány örömlány megvannnak. VoluptasVoluptas? Mintha Ősi vérŐsi vér is volna egyszerre… A szuke testőrökkelszuke testőrökkel is jóban van. Amit még megemlítenék, hogy Árnyak köréÁrnyak körével vagy Hódító király jogaráHódító király jogarával minden nőt gyors hatásként dobhatunk be a partyba. Vigyázni kell persze a bordélytulajdonosra, mert nélküle bezár a bolt.

Vele azonban igen kemények vagyunk, mert amikor a bordélybordélyban az örömlányörömlányt elforgatjuk, akkor nemcsak 2 aranyat kapunk, hanem az ellenfél egyik kalandozóját is leforgatjuk. A repertoárunkban szerepelni fog a menekülés, majd a kötelező jelleggel űzött üzletszerű kéjelgés, és az utána történő újra elindulás. Hogy az ellenfél hogyan tempózik, az mindegy nekünk. Esetleg újra elfutunk, újra kéjelgünk, újra belekezdünk. Ki mondta, hogy csak egy bordély tulajdonosa? Ha az Amt-Naros fókusz tempóit nem győztük megszámolni, itt is fogjuk kapkodni a fejünket. Romlásszekta terjesztéseRomlásszekta terjesztése? Semven ebben magának Hawane Karyliának is tud tippeket adni…

Evolúciós mellékzönge

Az új kiegészítő felvet egy fő kérdéskört – és itt most nem az aranyat, befolyást, meg az ilyen-olyan mechanikákat akarom ismételni, hanem kicsit az eddig bemutatott kártyák körül nagyobb perspektívát nézni. Tehát a fő kérdés, hogy a három fő erőforrás közül melyiket favorizáljuk? Mana, kártya, tempó – ezeket kapjuk az erőforrás fázisban.

Ha az közelmúltnál picit nagyobb távlatot tekintünk, a Legendáktól a Kárhozat szilánkjaiig a tempón, utána a laphúzáson, míg az Ősök ébredése óta a manán volt a hangsúly. A három erőforrás közül ez utóbbi koncentrálódását a legnehezebb leépíteni. Ugye világos, hogy a szett uralmára reagálva kiadott OquicorrOquicorr összesen háromféle módon tud MP-t spórolni, hogy a kártya- és szintfölényre reagáljon.

Az ő uralkodása, bár eléggé sokáig tartott, de a fókusz és az ingyen ostrom együttesével kezd hanyatlani, ahol a manőverek ingyenesítésére nem kell lapot fenntartani a pakliban. De az őssárkányok komoly ellenfelek, nehezen adják meg magukat. A fókusz mechanikán levő fék abban áll, hogy a mana és a kártya közti határ elmosódik. Amt-NarAmt-Nar külső síkos tempói ehhez talán kicsit sokat tesznek hozzá, de az ő sikere is annak köszönhető, hogy mindhárom pedálon erősen rajta tartja egyszerre a lábát. A szettszett elmúlásával ifj. Baál-Káin sokat fog veszíteni, konkrétan az egyik pedált.

A HJVHJV-jelenség is arról szól, hogy ő minden erőforrásból duplát kap abban a körben, amelyikben letettük. Oquicorr pedig az Északi kapuÉszaki kapu hiányának köszönhetően nem fogja a manát rendszeresen elérhetővé tenni. A lesathlesath eredményességének vagy eredménytelenségének kérdése, hogy ez a téma valójában egyik erőforrással sem ápol mélységi kapcsolatot. A laphúzást céltudatos, de önmagukban győzelmi kondíciót csak áttételesen termelő minőségi lapelőnnyel, illetve koncentrált játékkal próbálja pótolni. Manát nem termel, tempót pedig 1-1 beriquelberiquel, illetve shaka’thorrshaka’thorr formájában használ.

Erion ebben a kérdéskörben az AranyatAranyat ugye nyilvánvalóan a mana-pedál nyomkodása helyett fogja felkínálni. A laphúzás problematikus lesz, a szakadt zászlószakadt zászló réme egy darabig ott fog élni az emberek emlékezetében. A tempó viszont újra  szükséges lesz, Erionban a gyorshajtás ismeretlen fogalom. Mivel a KINCSKERESÉS lassan kikopik, éberbe forgás, éberen hazajövés, mind izgi dolgokká válnak, amit valahogyan pótolni kell.

MDani