Porhintés

Egyrészt, biztosan emlékeztek, a Jubileumi Nagyversenyre való előkészület része volt, hogy a készülő kiegészítőről (KK) már fél éves távlatból előre kapjatok ízelítőt, híreket.

A jövő egy darabja

Folyik tovább a… …z idő a homokórában…

Eltévedve a szelek idejében

(sőt, ha megnézitek, ez a cikk már júliusban megjelent, Sqquarheddon előre tud mindent :))

KK – a vallatás lezárul

Időközben megjelentek a monitorok és az emberlakta világ peremvidékén az amundok, kéken kel a hold a nyóckerben, szemek villognak az városkapu zárásakor a dűnék tetején, Aleph duplázik az örökség-formátumon, és természetesen szivárog az információ a klubnapokon, a nomádok sátrai közt legelésző lovak is sivatagi port vernek le a patájukról, Abasziszban a viadalok szüneteiben furcsa szerzeteket mutogatnak a VIP szektorban a játékmesterek.

A kémhálózatokat, a Papi Széket, a conuslarokat, a gyepűvidéki öregsámánt és a jövőlátó ősi erekléyket kérdésekkel zaklatják, és a kérdések valahogyan mindig egy irányba mutatnak, méghozzá a napéjegyenlőséget követő holdtölte utáni tizenharmadik hajnalra (ahogy a bajlós számot kimondja, a jós megborzong), amikor az Elátkozott Utas leleplez mindent. (-Melyik hold tölte?Rossz kérdés, 10 arany lesz)

A warviki végvár öregtornyának legfelső szobaablakából az Useb-Hetet őrző vén, elzárkózó gorviki nemes a pletykák szerint a héten harmadszor vetette magát a Ravanói-öböl vizébe, hogy az általa feltett kérdések nyomán a lelkébe a vizek idején toluló őrjítő válaszok hullámzását evilágiakkal csillapítsa. Csak vakszerencse lehet, hogy mindig a dagály tetőpontján történt, és így nem zúzta magát halálra a tornyát tartó parti sziklákon. Efféle kérdései voltak, főként a katonák, a harcoló seregek derékhada foglalkoztatta és iIyen válaszokat kapott:

Sogronnak hány híve/Ordannak szülötte várható a háborúba? 2, egyikük nevesített.

Lesz-e “ingyen” kaller a kiegben? Nem lesz. Kivéve, ha a tokenekre gondoltál.

Lesz-e goblin a kiegészítőben (3/1-es jelenbe kerülős)? A kérdés második fele stimmel, lesz 3-mp-s, sőt jelenbe kerülős is (de nem goblin)!

Melyik a 3 leggyakoribb alkaszt az új kiegészítőben? Harcos, Pap, Fejvadász.

 

Van, aki a győztes stratégiát akarja megtudni – kard vagy mágia, hősök vagy hordák? Ne felejtsétek el, hogy láttátok már a beavatási rituálét. A mélysivatagi meneth ugyan nem optimális a szelek idejében fókuszálódott csomók átvágására, ám ha mégis sikerül, a roncsolódás volumene aligha felülmúlható.

Lesz-e benne közelharci támadás és varázslat akciólap, ha igen milyen gyakoriságban? Igen, mindkettőből lesz több is, 3 gyakoriságban.

Lesz e régi hírneves karakter új névbe csomagolva? Pl Azhanud, Náim? Érkeznek e újra térkapun át Sobirába a Birodalomból? Jól sejted, mindegyik csomagolva lesz. Kivéve a nefer…

Lesz-e új győzelmi kondíció? Igen. Szettes mechanika lesz.

Mi lesz a neves hősökkel észak kapu nélkül? Ez a kérdés húsba vágó. Nyilvánvaló fontosságára tekintettel a kampány egész korai szakaszában, egész pontosan február 26-án érkezik egy – ezek szerint nagyon-nagyon várt és időszerű – lapbemutató, ami után mindenki fellélegezhet, aki hősöket akar a páston látni.

 

 

Másokat a seregeket kísérő dögevők, esetleg maguk az elhullottak foglalkoztatnak. Végül is jogos kérdés, hogy egy háborúban ki érdemel győzelmet, illetve halált. Mint tudjuk, a győztes joga, hogy újra harcolhat!

Érkezik új megelevenedő akadálylap? Igen is, meg nem is.

 

Volt, akit a hadszínterek, és a térképszobák ábrái hoztak lázba. Távoli világokba, messzi kalandokba réved a tekintetük, ahelyett hogy az itt-re és most-ra koncentrálnának.

Hány toronyszint várható a kiegészítőben és mi azok gyakorisági eloszlása? 3 gyakoriságban jelenik meg helyszín-típusú lap (küldetés, építmény és toronyszint). Összesen kb. 10 ilyenre érdemes számítani, minden gyakoriságban lesz valamennyi.

 

 

És persze mindig van, aki a piszkos anyagiakra koncentrál. Bennük fel sem merül, hogy a kincsesláda túlélheti a gazdáját…

Lesz-e display fix 5 mitikussal a kk-ból? Gondolom igen. Mi az a display, az olyasmi, mint a hadosztály?

Lesznek-e az EÉ-hez hasonló, Full-artos lapok? Lesz valami, ami nagyon hasonló, sőt már van is. De lesz másik valami is.

A mitikek használhatóbbak lesznek, mint pl. Erionban? Persze, az összes mitiket imádni fogjátok, hasznos és érdekes lapok lesznek kivétel nélkül. Remélem, e kijelentésem miatt cseppnyi elfogultsággal sem vádol majd valaki.

 

 

Van, aki az elburjánzó entrópiában próbál vezérsugarat, rendező elvet, stabil pontot találni. Nekik megemlíteném, hogy szubjektív ismereteink alapvető objektivitása, vagyis az, hogy alanyi ismeretünk a transzcendentális tapasztalás esetében teljesen megfelel az objektív valóságnak, éppen azáltal letagadhatatlanul evidens, hogy ennek kifejezett tagadása is csak akkor lehetséges, ha hallgatólagosan feltételezzük azt, amit éppen tagadni próbálunk.

Lesz újrakiadott lap? Nem.

Felbukkannak-e régi kulcsszavak? Igen, de hogy azok bukkannak-e fel, amiket gondolsz, azt nehéz megmondani.

Mennyire lesz kompatibilis a régebbi kiegészítőkkel? Nem korfordulóra gondolok hanem mondjuk a Kalandozók városáig mondjuk? Teljes mértékben. A csomag fő szála a régi M.A.G.U.S. hangulat, és nosztaligkus érzések felelevenítése: emiatt játék-mechanika, Ynev-hangulati és grafikai szempontból is Krán, Dúlás, Sivatagi vihar, Árnyékháború, Hétarcú birodalom, Manifesztáció éve kiegészítők lapjaival rengeteg szándékos interakciót fogsz találni – és biztosan lesz olyan, is amire mi még nem gondoltunk.

Krad-hívők, sogroniták, kráni occulisok, pyarr kémek, dzsenn asztrológusok, Useb het? Igen, ezek mind részt vesznek a manifesztációs háborúban, mindenki a maga módján…

 

MDani