PLEV3DV2

Mielőtt a mai cikk érdemi részének nekivágnék, kis coming outot tartok. Röviden: aki szereti a cikkeimet, örülhet, mert nemcsak hogy lesznek, hanem sűrűbben lesznek. Viszont, aki nem szereti őket, az is örülhet, mert nem csak az én cikkeimet nézegetheti. Majd.

Kicsit kevésbbé rejtjelesen. Azt kérték tőlem, hogy a pakliépítésen túl foglalkozzak a valódi kártyaélettel is, tehát a központi szervezésű, vagy regionális, vagy a szervező igénye szerint lokálisnál nagyobb érdeklődésre számot tartó versenyek előtt lesz mód ezentúl “gyári cikket” rendelni tőlem. Ez egy háttérfelmérés eredményére érkező rekació, hogy aki feltéved a honlapra, az aktualitásokat ne csak naptárban, hanem cikk formájában is érzékelhesse.

Ugyanígy lesznek rendszeresebb beszámolók is, ha már lement egy verseny, legyen nyoma. Ennek hasonló célja van, a versenyről ne annyi derüljön ki, hogy “vót, asszem nyert is vki vmivel”. Ahova eljutok, ott ez egyszerűen kivitelezhető. Ahova nem, arra majd találunk valami megoldást.

A “Hírek” rovatban is fogok terjeszkedni. Ez azért lesz így, hogy a sokat hiányolt és panaszolt kommunikáció olyan ember kezében legyen, aki amúgy is napi szinten érintkezik a fejlesztőkkel. Meg azért, mert megkértek rá, és elvállaltam.

Tehát, a honlap el fog mozdulni a heti tartalomfelbukkanás szintjéről a napi info felé. Hogy eléri-e a napi szintet, az nem csak rajtam múlik, hanem az események sűrűsödésén, ami azt jelentené, hogy a kártya kikerült az intenzív osztályról. Ezt a célt az elmúlt 2 kiegészítő szerintem túlteljesítette, a “laboron kívül” is meg kell hogy jelenjenek az életjelek.

Tehát. Aki szeretné, hogy bármilyen esemény felkerüljön a honlapra, szóljon, és fel fogom rakni. 2 napon belül fel fogom rakni, nem jövő héten, vagy következő teliholdkor. Ha időben szól, akkor kicsit fogok tudni dolgozni is rajta. A honlap működése továbbra sem rajtam fog múlni, a tartalmak megjelenése igen.

 

 

És akkor.

Pálinkás László Emlékverseny 3. Állomás Dombóváron. Szeptember 9.

 

Dombóváron ez lesz a 2. nagyobb verseny. Az előzőn voltam, ha emlékeztek, egy visszatérő játékos írt róla beszámolót, Falánkkal jött, és úgy tűnt, maradandó élményeket (és egy Shri’en Igront) szerzett a tizennemtudom hány év utáni első regionálisán. Ahogy akkor kommentben valaki meg is jegyezte, bárki járhat így, aki eljön. Szándékosan valakizek, meg ködösítek, hátha _valaki_ utánanéz a facen, görget, elolvassa, és kumulálódnak benne az élmények.

Vannak persze, akik mindenhova automatikusan járnak, ők előtte éjszakai pankraciót, bash maratont, dohányreklám instantforgatást és ki tudja, mit szerveznek maguknak pluszban, őket nem kell félteni.

 

Titeket kell félteni, akik múltkor nem voltatok. Főleg, aki sem Egerben, sem BP-n, sem Dombóváron.  Ahogy elhangzott az első, egri emlékverseny előtt: az emlékverseny messze több a “bulizzunk egyet a régi arcokkal”-nál! Az emlékveseny hódolat. Hódolat a játékhoz való kötődés előtt. Annak beismerése, hogy ez nem tinik régi marhasága. Aki emlékszik, mit írt Din az egri forduló előtt, annak nem kell a linkre kattintania.

http://lfg.hu/forum/index.php/topic/15056-kartyaversenyek-5/

A helyszínen és a dátumon kívül csak az változott, hogy azóta jött egy új kiegészítő. 36 kártyával bővült a csaknem 1000 lapos gyá-meta!

Akit a betűk kevésbbé vonzanak, a két versenyről a face-csoportba több kép került fel, mint az elmúlt 3 év összes kártyás eseményéről.

A formátumról egy utolsó dolgot mondanék még. Az emlékverseny 2 állomása kőkeményen cáfolja azt a tételt, hogy a gyá szemét volna. A lapkészelet ezen szegmense örök, ugyanolyan autentikus élményt ad, mint 20 éve. Ez a lapkészlet tudja megmozgatni azokat, akik eltávolodtak kissé. Ez a lapkészlet hordozza a legősibb alapemlékeinket erről a játékról. Jelenleg ez a lapkészlet rendelkezik a legnagyobb motivációs erővel országos szinten. A gyá végső érték, Pálinkás Úr holtáig őrizte a gyá sorait. A Büyüköt eladta 250-ért.

 

Egy verseny beharangozása nem lehet teljes a metagame áttekintése nélkül.

Az előző állomásokon 2x került dobogóra 2 pakli. Az egyik a kyrek csatamágussal flottagróffal gra-tinollal ( ez szerintem az old school kontroll legrugalmasabb formája manőverekkel színezve).

A másik az iszapfiókás küldi-horda. Ha a dobogó utáni szűk elitet nézzük, ez egy könnyebben játszható pakli, a top8-ba mindig bejutott még egy gyíklényes pakli.

Az elf csatlósok szerepeltek jól, illetve van 2 pakli, amikkel érdemes barátkozni a deck-könyvtárban: az egyik KeZso ostrompaklija a pesti fordulóból, a másik ComEcon egri deckje, ami totál passzív konroll, látszólag hagyja élni az ellenfelet, de ez egy csalóka illúzió. Mindkettőben olyan játékos kártyaélménye, játékfilozófiája tükröződik, aki az évek során rengeteg órát töltött mappa, lapkereső, tesztasztal felett. Ebben a két pakliban olyan (homlokegyenest ellentétes) technológiák vannak, amit egy M.A.G.U.S.-fanatikus 10 perc alatt átlát, és mégis, minden ujját megnyalja utána. Megspórolhatjátok a melót, amit ők beletettek, ha a paklijukat összerakjátok és 5 próbahúzást tekertek velük:

Síkon túli agresszorok

Sors-Kontroll

De a félelf figyelemelterelő kincskeresők, a noralos dobató, az orkok, a fókuszos ostrom, a gladiátorok, a féregjáratos küldikombók, vagy a hadrend, illetve az új kieg 5 témája mind ott döngetik a dobogó alját, centikkel lemaradva. Aki pedig nagyot akar meríteni, annak csak magamat ajánlhatom:

MDani

KM GYÁ áttekintés I.

KM GYÁ áttekintés II.

KM GYÁ áttekintés III.