PLEV pakli ötlet – Törpe DP

Tisztelt Közösség!

 

Üdv újra a PLEV pakliötletelgetős témánál!

 

Most egy számomra igazi kis csemegével készültem, melyre kaptam egy kis pozitív visszajelzést is. Az alap koncepció nem teljesen ez volt, Bérczi Zolival játszottam egyet, elküldtem neki a pakli listámat is (ami 60 lapos volt), mert érdekesnek találta az elképzelést, és javasolt egy módosított listát, ezt teszteltem is a füzesabonyi csetepaté során.

 

Na de mi is ez a pakli? Hát fogjunk egy nagy adag morcos törpét, építsünk és keressünk kincseket, úgy hangulatosan.

 

Győzelmi koncepció DP szerzés, de nem csak a hagyományos módon, mindjárt látni fogjátok miről van szó.

 

Elsőnek jöjjenek a toronyszintek.

Legalul a TárnaTárna pihen, ami olcsósít nekem három kalandozót is. Felette egy Dicsőség csarnokaDicsőség csarnoka, ami megadja a kezdő DP-t. Őt támogatja egy Utolsó mentsvárUtolsó mentsvár rejtett lapként.

Szóval ez a helyzet. A pakliban lapul még két Utolsó mentsvárUtolsó mentsvár és egy KalKal is, hogy minden helyzetre fel tudjunk készülni.

Ezeket elég könnyen ki tudjuk halászni a pakliból, szóval érdemes lehet egy negyedik toronyszinttel is készülni, én nem tettem, csak vélemény.

 

Szóval ha minden szép és jó, ott tartunk, hogy van 8 DP a tornyainkban, amiket tovább bővíthetünk a pakliban szereplő két küldetéssel. Ezek a Klánpróba kiállásaKlánpróba kiállása és az Ősi kegytárgy felkutatásaŐsi kegytárgy felkutatása. Mindkettő nagyon hasznos laptulajdonsággal bír és elég jól ad DP-t.

 

A Klánpróba a mi kedvencünk lesz, ha ilyen paklit választunk, ugyanis kulcs kalandozóink egyike mi más is lenne, mint a DógDóg? Ő az, aki segít nekünk pakolni ész nélkül a toronyszinteket. Két kedvenc támogatója Tooma pörölyeTooma pörölye és Gaáb shúrölőGaáb shúrölő.

Mellettük, hogy ne maradjunk kalandozó nélkül TárnaőrTárnaőr és Bahúb kincsvadászBahúb kincsvadász segíti törekvéseinket.

 

Mivel vannak beépített ütéseink, így az akciólapok nem dúskálnak a pakliban. Halántékon sújtásHalántékon sújtás, mely Zoli tanácsa volt, és tényleg a PLEV egyik fergeteges szemétláda lapja!

Mellé már csak Napvér kardNapvér kard és Napvér pajzsNapvér pajzs került a pakliba. Hihetetlen, de bőven elég!

 

Az eseménylapok sincsenek túlzásba víve, csak ami nagyon szükséges! Sors kezeSors keze, hogy az ellenfél se akarjon használni eseménylapot, és SzintlépésSzintlépés, mert pöröly úr kedvence ez a lap, mint támogatás.

 

Akadálylapokból is szintén szűkösre szabtuk a keretet. Örzőszellem varázsjelÖrzőszellem varázsjel mellé NalrethNalreth került a pakliba, maximális számmal.

 

Nos ennyi lenne a pakli és az elképzelés. Célirányos és jópofa. Főleg az ellenfél arca, amikor egy küldetés megoldása után elkezded felforgatni a toronyszinteket. Jó lapjárás esetén ugyanis egy küldetés kell a győzelemhez, esetleg kettő, ha a Dóg nem nagyon jön.

Nem egy villám pakli, de jól akadályoz, amíg nincsenek a megfelelő lapok az asztalon.

 

A kincsvadászunk a tárgyak ingyenesítésében is segít, ha nem húznánk fel a megfelelő küldetést.

 

Ennyi lenne az elképzelés, remélem lesz, akit majd inspirál.

 

Következő alkalommal egy ostrom paklival jelentkezek, de előtte még pár játékon átengedem azért, mert egy játék nem játék, két játék is csak fél játék! 😀

 

Köszönöm a figyelmet!

 

serrath