PLEV Pakli Ötlet – Horda ostrom

Tisztelt Nagyközönség!

 

Remélem nem felejtettétek el, hogy hétvégén, Füzesabonyban bizony egy PLEV verseny kerül lebonyolításra!

A fehérvári verseny nagy bizakodással tölt el, ugyanis ngy mértékben csökkent a „sablon” paklik száma. (ez alatt a gyík küldetés és sorsszilánk paklikat értem, a sértési szándék teljes mértékű hiányával. Tudom, érte kritika, főleg az utóbbi paklit, de ha valaki ezzel szeret játszani, akkor ezzel játszon, mert a kártya, hobbi szórakozást kell jelentsen, még ha verseny is)

Szóval számíthatunk jó sok nevezőre, sokféle versenyző, sokféle pakli!

Illetve lesz egy személy, aki az új kieget is tartalmazó paklival készül, szóval most kivételesen reménykedek benne, hogy páratlanul leszünk, és lesz egy erőnyerő is (egyszer szerény személyem :D)

De eléggé elkanyarodtam a cikk témájától és szándékától!

Ugye volt már egy dorani dobatós és egy törpe küldi ötletadó cikk, és ahogy ígértem, most egy ostrommal fogok megjelenni előttetek! Bár szerettem volna a versenyre vinni, de most itt közzé teszem, és úgy gondoltam, a versenyen egy másik pakliötletemmel indulok, hogy ott tesztelhessem azt.

Na de a mostani pakli! Előtte egy kis gondolatsor. Többen is készültek ork paklikkal. (4. helyezés) Ez ellen bizony érdemes lehet MárványszentélyMárványszentély szorítása lapkészletünkbe. Ehhez viszont 3 rejtett toronyszint kell. Kiesik az egyik fő sablon toronyszint, Krad-szentélyKrad-szentély. Ám végre eljuthatunk vele oda, hogy nem csak én nem tudom a toronyszintek alapján, mivel jön az ellenfél (mert még kezdő vagyok), de ő se, hogy én mivel! 😀

Ez a lehetőség viszont generál egy olyat, hogy akik hordás paklival készülnek, nekik is érdemes bekészülni egy ilyen lappal, hogy érvényesülhessenek. Eképpen fogunk mi is tenni, hisz most egy hordás pakliötlet kerül bemutatásra, csak nem orkos.

Gondolom sokan már tudjátok is, hogy milyen téma körül fog forogni a pakli alapja. Ehhez javarészt ismét Doran varázslóit, a szarvtorony varázslóit fogom segítségül hívni. (És mivel alapvetően 60 lapos paklikat szoktam megálmodni, ez most sem lesz másként)

Kalandozóink Szarvtorony beavatottjaSzarvtorony beavatottja, Szarvtorony magisztereSzarvtorony magisztere, Dorani nekromantaDorani nekromanta és a Holtak parancsolójaHoltak parancsolója lesz. Igazából elég beszédesek, nem kell sokat ecsetelni, miért kellenek pont ők.
De ha már Doran, akkor bizony helyet kell kapjon a pakliban 3 SzarvtoronySzarvtorony is. Ennyi nekromanta mellé elfér. És itt talán a versenyjátékosok számára is értelmet nyer a 60 lapos pakli. Mert bizony, a kezünket kell szűkíteni ahhoz, hogy érkezzenek cukimuki jelző kalandozóink.

Mivel mindenki mágiahasználó, így az akciólapok is ennek megfelelően lesznek összerakva. Őszinte leszek, az alatt a két tesztjáték alatt alig használtam akciólapot. De valamire jó volt. ZombiZombit csinálni.
Ezen akciólapok pedig a SavteremtésSavteremtés, Tüzes tekintetTüzes tekintet, Viharos szélViharos szél és a Zombi létrehozásaZombi létrehozása.

Eseménylapok terén is van bőség, és ezekből is pakolhatunk a múltba, hogy legyen pár új emberkénk csapatunkba. A Birodalomterület újraosztásaBirodalomterület újraosztása és a Sors kezeSors keze szerintem eléggé sablon lapok, és a legtöbb PLEV pakliba helyet kell nekik szorítani. Emellett, mivel ostrom, a Hódítások koraHódítások kora és a Vadon lázadásaVadon lázadása a megfelelő lap ide. Másra nincs is szükség.

A végére hagytam az akadálylapokat. A Holtak parancsolójaHoltak parancsolója megkívánja a megfelelő mennyiségű akadálylapot, hisz ez lehet a fő seregforrásunk. És bizony ez segít abban, hogy ez a pakli ne csak menjen előre, mint a güzü. Nem orkok vagyunk kérem szépen, hanem varázslók! Türelmesek, megfontoltak, kimértek és ridegek! Játszunk ekként is! Ez nem egy gyors pakli, de nem is sietünk sehova! Az Őrzőszellem varázsjelŐrzőszellem varázsjel, TestvérekTestvérek, ZaurakZaurak és ArichArich (mind maximális lapszámmal) biztosítanak minket, hogy legyen elég időnk kiépülni, stresszbe hajszolni ellenfelünket, és szép komótosan, zombisan nyerni.

Én egy elfes, küldetéses pakli ellen játszottam, amiben volt sok olcsó kalandozó. 5-6 kalandozót is rakott ellenfelem asztalra, amikor nekem csak 1-2 nem jelző volt a sorban. Ám minden küldetésén ott volt a két akadálylap. Elindult, visszavertem, leraktam még kettőt, megint ment, megint ráraktam még kettőt. Persze volt egy pont, amikor sunyin rám mosolygott, ennyi akadálylapom nem lehet, nem dől be a blöffnek. Élmény az az arc, amikor meglátja, hogy de! Igen! Ez is akadálylap, és megint visszavertem, majd lerakok újabb két lapot. Közben a jelzők a soromban gyűlnek szép számmal. A SzarvtoronySzarvtorony okos használatával pedig a kezem is pörög!

Lassú győzelem, de győzelem az eredmény. Sokat kell gondolkodni, okosan kell lépni, jól megválasztani azt, hogy mikor indulunk meg, illetve mit csinál az ellenfél. De aki velünk szemben ül, többet fog stresszelni az ingyen ostromon és a gyülekező zombik láttán, mint mi. És ez jó!

Mennyiségeket a lapokhoz nem írtam, mivel nem tudtam eleget játszani vele érzésem szerint ehhez, ám remélem megmozgatja egy két embernek a fantáziáját így, a füzesabonyi verseny előtt!

De azt hiszem nagyon bőre eresztettem kis pakliötletem leírását, szóval zárom is soraimat!

Lassú pakli, gondolkodós, készülni érdemes nála is Márványszentéllyel, ne érjen meglepetés, ha az ellenfél is bedob egyet, de szerintem szórakoztató játékot nyújt! Kivéve talán a Sorsszilánk pakli ellen. Ha rá is akarunk készülni, akkor Elemi hő kell, hogy a pakliba kerüljön még, vagy valami helyett!

Na de köszönöm a figyelmet! Gyertek és mérkőzzünk meg Füzesabonyban!

serrath