PLEV Pakli Ötlet – Hadrend ostrom

Tisztelt közösség!

 

Lement a füzesabonyi PLEV, és ahogy ígértem, egy addig még nem publikált pakli elképzeléssel indultam, hogy tesztelhessem.

Szerencsém volt, mert minden ellenfelem más és más paklival jött ellenem, így volt lehetőség bőven tesztelni! Ez úton is szeretném megköszönni a játékokat és hozzám állást. Volt nem egy játékos akivel móka kört is játszottunk.

Nos nem tagadom, nem egy erős pakliról van szó. Középmezőnybe elegendő teljesítményt viszont nem reméltem tőle! 3 győzelem 3 vereség jobb, mint amire számítottam (1 győzelem 😀 )

Ez a pakli is hatvan lapos, és mivel a versenyen számítottam olyan paklikra, ahol van jelző kalandozó, így egy plusz MárványszentélyMárványszentély is került a pakliba. (igazából sok hasznát nem láttam)

Emiatt a toronyszintjeim a KláncsarnokKláncsarnok Belső iskola gyakorlótermeBelső iskola gyakorlóterme és a VégvárVégvár voltak. Első mert védhető, harmadik mert ingyen ostrom, a második, mert kellett egy rejtett toronyszint. Bár sok haszna nem volt második szintű képzettségnek, maximum egyik akciólapomnál, de azért belekerült.

Na miután a nem túl szerencsés toronyszint választás megtörtént, jöhettek is a kalandozók! Az egész elképzelés az Északi szabad harcosÉszaki szabad harcos lapra épült, aki olcsósít. Hoztam belőle kilencet, ami nagyjából arányos is volt, egy vagy kettő maximum amivel több is elfér, de alapvetően nem éreztem hiányát!
Mivel a tempó elég fontos, és kevés lap van, ami tempót ad, erre a kalandozóm az Edorli vértes gyalogosEdorli vértes gyalogos és az Erigowi talpasErigowi talpas. Bár a talpas jónak tűnik, nem igazán tudtam használni képességét. Talán egyszer egész nap. Emellett helyet kapott a pakliban még a Dwoon vértes gyalogosDwoon vértes gyalogos, mivel használható beépített ütése van. Mindegyikből 4-4 került a paklimba.

Három Harc oltáraHarc oltára támogatta akciólapjaimat. A gyors pakliforgatás érdekében négy Végzetes vágásVégzetes vágás és a helyspórolás miatt négy Begyakorolt döfésBegyakorolt döfés. Harmadik támadó akciólapom a LándzsavívásLándzsavívás (maximum itt nyert volna értelmet a második szintű képzettség, de nem igazán tudtam kihasználni). Ezen felül akadálylapok ellen került bele még négy OstromgyűlésOstromgyűlés is. Ezt talán becserélném így utólag vagy hátasra vagy még támadás akciólapra, bár ez a mennyiségű támadás éppen elégségesnek mondható.(azért talán elbírna még egy fajta támadást a pakli 3-4 lappal)

Akadálylapjaim négy Rombolás varázsjelRombolás varázsjel, mely azt hiszem kötelezőnek mondható, és arra használtam őket, ami, ingyen ostrom! Mellette az én kedvencem is megjelent, a KiméraKiméra, három példányban.

Eseménylapjaim a kötelezőnek mondható Sors kezeSors keze és Vadon törvényeVadon törvénye 3-3 példányban, emellett a Birodalomterület újraosztásaBirodalomterület újraosztása és az ÁrvízÁrvíz 4-4 példányban. Most az utóbbit bánom, mert talán egyetlen esetben tudtam használni, mert nem igazán voltak küldetéses paklik, ellenem legalábbis. Azért nem alapoznék csak erre a versenyre, kell az bele!

Külön csak a Birodalomterület újraosztásaBirodalomterület újraosztása lapot emelném ki. Szerintem nem nagyon van olyan pakli, amibe ő ne kellene, nagyon jól használható sok helyzetben!

Nos, ahogy írtam, ez a pakli egy közepes szintű pakli, biztos lehet fejleszteni, vagy máshogy használni. Én ostromra raktam össze, mert a Hadrend arra való. Nem játéktechnikailag, hanem hangulatilag!

Remélem adok pár ötletet, elképzelést a játékosok tapasztaltabbjainak, hogy miként tudnák használhatóbb paklivá tenni ezt a kis ötletet!
Fontos azonban megjegyeznem, hogy ezek csupán egyetlen verseny benyomásai a lapok hasznosságát illetően! Más paklik ellen biztos más benyomásom lenne, de most ezt tudom megosztani veletek!

Köszönöm a figyelmet!

serrath