PLEV Pakli ötlet – Dorani dobatós

Tisztelt nagyközönség!

 

Örömmel értesítek mindenkit, hogy a későbbiekben több PLEV-et érintő cikk is napvilágot fog látni!

 

Bár új vagyok a kártyában és a cikkírásban is, igyekszek azért bizonyos szintnek és igényeknek megfelelni, eleget tenni.

 

Elsődleges célom, amiért “tollat” ragadok nem más, mint hogy a PLEV formátumról írjak. Elsősorban pedig nem másról, mint általam összerakott, tesztelt pakliötletekről is.

 

Leszögezném előre, hogy ezek nem olyan paklik lesznek, amikkel mindenképpen az élen lehet végezni, ezek ötletek, és a velük szerzett benyomások megosztása, ami remélem sokakat fog majd pakliépítésre, tervezésre sarkallni.

 

Azt nem garantálom, hogy hetente fogok új cikket megjelentetni, de amint lesz egy kipróbált pakli és téma, azt azonnal megosztom veletek, minden hibájával és hiányosságával együtt.

 

Vágjunk is akkor bele. Ez a pakli pedig nem más, mint amivel az évzárón is indultam. Utazásunk központja az északi mágia egyik fellegvárába, Doranba vezet, ugyanis az itteni iskola varázslóira építettem stratégiámat.

Alapvetően minden paklit igyekszek 60 laposra összerakni, pont amiatt, hogy ha esetleg egy hasonló stratégiával megáldott (dobatós) pakli ellen kerülök, legyen némi esélyem.

 

Toronyszintnek Krad-szentélyKrad-szentély, TrónteremTrónterem és OstromerődOstromerőd segítette az indulást és túlélést, mely nagyon hasznosnak bizonyult ostrom és küldetéses (elsősorban gyíkos) paklik ellen.

 

Kalandozóim három iskola képviselői. Dorani időmágusDorani időmágus, Dorani paraelem mágusDorani paraelem mágus és Térmágia dorani magisztereTérmágia dorani magisztere. Drága kalandozók, melyeknek mindnek külön szerepet szántam. Utólag azt mondom, hogy térmágusom nem tudott kibontakozni, mivel kevés kalandozóval építkeztem, így nem engedhettem meg magamnak szinte sose azt a luxust, hogy külső síkra tegyem egy időmágusom. Így lényegében volt egy drága, képesség nélküli kalandozóm. Őt talán egy Dorani gólemmesterDorani gólemmester tudna megfelelően helyettesíteni a csapatban. Ő megoldja bizonyos keretek között a frontember hiányát is.

Ellenben paraelem mágusom kiváló frontembernek bizonyult Dorani varázslóbotDorani varázslóbot kíséretében, mivel a legtöbb akciólapom így is ingyen játszotta ki. Ez volt az egyetlen tárgyam a pakliban, és igen hasznosnak bizonyult.

 

Akciólapokkal igencsak megpakoltan, próbáltam mindenre használhatóakat hozni. Ezek elsősorban paraelemek voltak és persze ElementálfészekElementálfészek, amit a bottal ingyen tudtam pakolni az ellenfeleim legnagyobb bánatára.

Három Elemi fagy teremtéseElemi fagy teremtése és két Elemi hő teremtéseElemi hő teremtése azt hiszem nem igényel túl sok ecsetelést. Elemi hőt egyébként inkább hármat raknék a pakliba, mert nem csak a páncélos gyíkokgyíkok, de a szorsszelencékszorsszelencék se kedvelik. (és a versenyen döntő többségben ez a két paklielképzelés szerepelt).
Ami még az elemi hővel felvetődött bennem, sajnos csak utólag, hogy bizony az AranyArany is tárgy, így az elemi hő megszakítóként semmisíti meg azt is. Ez mondjuk egy szegénynegyedesszegénynegyedes pakli ellen bizony komoly fegyvertény lehet!

Az IdőugrásIdőugrás és TűztölcsérTűztölcsér nem sokat szerepelt a használt lapok között, őket mindenképpen cserére kényszeríteném.

A VakításVakítás és Viharos szélViharos szél viszont kiváló lapok, melyekkel meg lehet keseríteni az ellenfeleim életét.

 

Hogy ne maradjak akciólapok híjján, így három VilágítótoronyVilágítótorony mellett helyet kapott a pakliban két Dan Jeir kerengőjeDan Jeir kerengője. Sajnos nem sokat került kézbe, így nem nagyon tudtam használni. Bár van benne ráció, talán akciólapok kárára lehetne növelni a pakliban lévő darabszámot, mert amikor jött, akkor nagyon jól jött.

 

Eseménylapjaim ÁrvízÁrvíz, Sors kezeSors keze, Elveszett lelkek kórusaElveszett lelkek kórusa, azt hiszem nem is igényel túlzottan sok ecsetelni valót.

 

Akadálylapok terén nem vittem túlzásba a dolgot. Azt hiszem kötelezőnek mondható FamulusFamulus mellett mindössze IdőkapuIdőkapu került a pakliba, hogy azért az ostrom kicsit nehezebb legyen, és lezárja a fordulót, ami bizony lapdobásokhoz vezet.

 

A paklit összességében közepesnek ítélték nálam tapasztaltabbak. Egyszer erőnyerő voltam, ezen kívül két győzelmet söpörtem be.

Az biztos, hogy a pakli nagyon kiélezett olyan szempontból, hogy szerencsésen kell húzni, de ez valamennyire minden plev paklira igaz. Idő kell, mire kiépül a sokat dobatás, ha nem húzunk azonnal kézbe minden szükséges dolgot, de nem lehetetlen vele az időhúzás, hála a sok funkcióval bíró paraelem varázslatoknak.

 

Nem is rabolom tovább az olvasók figyelmét, remélem lesz akinek megmozgatja a fantáziáját az elképzelés és hasonlókat látunk még viszont a versenyen, egy színesebb mezőnyben!

 

Köszönöm a figylemet!

 

serrath