PLEV ötletadó – nem spike-oknak! :)

Sziasztok régi és új zsugások! 

 

A mostani cikkemben nem fogok mélyen belemenni pakliépítési szabályokba pusztán ötleteket szeretnék kínálni nektek, hogy miből válassz, ha szeretnél eredményes lenni (nem nulla győzelem), és sikerélménnyel hazamenni. Őszinte leszek, az utóbbi időszakban használt gy-á paklijaimat fogom ajánlani, amikkel legalább 3 győzelmet sikerült elérnem, így a játék élvezetes volt és nem lelombozó, mindemellett hangulatos, vagy változatos a mezőnyhöz képest. Tehát ha te, kedves olvasó, mindenképpen nyerni szeretnéd a PLEV formátumot az évzáró versenyen, ne is olvass tovább, legfeljebb unaloműzés végett.

Mielőtt belekezdenék felhívom a PLEV-en indulók figyelmét négy paklira, amikről Dani már említést tett a tippmixben. Remélem megtettétek a téteket már… Ezeket azért szeretném kiemelni, mert mindegyikkel fogtok találkozni (szinte biztosan), akár több versenyző kezében is! Ezek a paklik sorban: Sorszilánkos DP; Külső síkos agro ostrom; Kyr kontroll, Sniles DP. Nem készülni/figyelmen kívül hagyni ezeket, egyenlő azzal, hogy fix bukód van ha velük találkozol. Ennek ellenére is azt mondom, hogy azért előfordulhatnak meglepetések. A gyakori-átlagos formátumra jellemző, hogy sokkal inkább hangsúlyt kap a szerencse faktor (több a kockadobálás, nincs túl sok fixáló hatás), és NAGYON széles lesz a mezőny. Optimista becsléseim szerint a PLEV-en indulók száma elérheti majd a 40-50 főt! A lista természetesen a teljesség igénye nélkül készült, és sok helyen – elnézést érte – sajnos nincsenek cikkek/paklilisták, így csak a pakli vázát közlöm. Jó szemezgetést!

1; A kontroll szerelmeseinek. Kétféle paklivázat szeretnék megmutatni nektek, amit ízlés szerint lehet alakítani, csupán a motort, a lényeget kell megtartani. Mindkét kontroll lapdobatásra épít, és fő erőssége, hogy sorból sorba képes gyilkolni. Mindkettő pakli lényege, hogy ellehetetlenítse az ellenfél kalandozóit, vagy a megölésükkel, vagy az állandó sérültben tartásukkal.

“A” variáns

GY-Á formátumra ajánlás II.

“B” variáns

Lázlaci

2; A manőverezők szerelmeseinek. Az alábbi paklikat ajánlom, élvezetes, pörgős velük a játék, bár megvannak a maguk gyengeségei. A paklik legtöbbje DP-re nyomul, de van köztük olyan is, aki alternatív győzelmi kondícióval bír (nem, nem <strong>ritkaságtár</strong>ritkaságtár! 😀 ).

 

“A” variáns

GY-Á formátumra ajánlás I.

“B” variáns

A Sápadt Légió DP-re – avagy KO-KO (Krumpli Orrú – KOmmandó). (<strong>Kegyelt</strong>Kegyelt; <strong>Vadász</strong>Vadász<strong>Szeki</strong>Szeki<strong>Szurdok</strong>Szurdok<strong>Kontraktus</strong>Kontraktus; <strong>Sarj</strong>Sarj; <strong>Metszés</strong>Metszés; <strong>Hátbaszúrás</strong>Hátbaszúrás; <strong>Oltár</strong>Oltár; stb.)

Nagyon figyeljünk, hogy mivel viszonylag drágák a kalandozóink, előfordulhat, hogy körbeugrálnak minket. Erre kellően olcsó megoldás pl. az <strong>Árvíz</strong>Árvíz, használjuk bátran!

 

“C” variáns

Az aréna dzsad bajnokai <strong>Úmarra</strong>Úmarra. (<strong>Drish</strong>Drish; <strong>Zubi</strong>Zubi; <strong>Hassidis</strong>Hassidis; <strong>Bajnok</strong>Bajnok; <strong>Porond</strong>Porond; <strong>Úmar</strong>Úmar; <strong>Bank</strong>Bank; <strong>Manif</strong>Manif; <strong>Muszkli</strong>Muszkli; stb.)

A győzelmi feltétel B verziója a <strong>Verem</strong>Verem, ott nem csak aranyakat, hanem DP-t is tudunk termelni. Az <strong>Arelt</strong>Arelt le kell szednünk, ha megtesszük, akkor elégé nyerő pozícióban vagyunk. Az ellenfél zavaró neveseit <strong>Arénával</strong>Arénával kényszeríthetjük – számára – nem kívánatos harcra, ahol igyekezzünk őket lehentelni.

 

“D” variáns

Kéjes gyönyör DP-re. (<strong>Dharran</strong>Dharran, <strong>Virág</strong>Virág, <strong>Kéjnő</strong>Kéjnő, <strong>Nájtsziszter</strong>Nájtsziszter, <strong>Szaglászás</strong>Szaglászás, <strong>Bordély</strong>Bordély, <strong>Palota</strong>Palota, <strong>Kerítőház</strong>Kerítőház, <strong>Ékes</strong>Ékes, <strong>Kitérdekel!?</strong>Kitérdekel!?, <strong>Szekta</strong>Szekta, <strong>Csábítás</strong>Csábítás; stb.)

Ha jól csináljuk igazából itt akadályszedésre lesz szükségünk mindössze, mert ideális esetben az ellenfél kalandozóival állandó jelleggel hemperegni fogunk – ha női paklival találkozunk, az bukó…

 

3; A hangulat szerelmeseinek. Egy eléggé agytaposó pakli gy-án, ami igazi ritkaság (Dani tollából). Majd néhány régi elemhez nyúlunk hozzá, ami talán a régi vonalasok kedvét hozhatja meg a paklival való játékhoz.

“A” variáns

Rabszolgakereskedelem

“B” variáns

Olwen és a nők GYÁ

“C” variáns

A dzsad és a Hétarcú törpe
Ez egy igazi, feelinges Domvikita pakli, még az EGY is büszkén néz le ránk, ha játszunk vele. Nagyon ritkán ölik meg a kalandozóinkat, viszonylag gyorsan felhíznak 7-es szintűre, ráadásképpen pedig halálra gyógyítják magukat. Ostrompakli ellen nagyon remek szintünk van, amit sajnos elég ritkán látok páston, ez az Ispotály. Magas a fala, és remeke kiegészítő képességet kapunk a harc idejére!