Pálinkás emlékversenyre készülve 2.

Kezdésnek egy szolgálati közlemény: geofrámiás kiegészítőkben megjelent lapok nem használhatóak a versenyeken, lévén azok gyakorisága nem átlagos/gyakori, hanem geofrámia. Kivételt képeznek ez alól azon lapok, amelyek megjelentek más, nem geofrámiás kiegészítőben gyakori/átlagos megjelöléssel is. A tiltott lapok mellett erre is figyeljen mindenki, ne ezen múljanak a meccsek!

Az előző írásban az új hullámos formátum lapjaira épülő témákat, erős paklikat vettem sorra, most jöjjenek azok, amelyek szerintem esélyes, erős paklik még arany középút és hagyományos lapkészletből.

Törpék

TárnaTárna, BástyaBástya, KalKal, OstromerődOstromerőd. Olcsón sok törpe érkezhet nagy szinttel. A pakli kulcslapja a DógDóg, aki egyébként féregjáratra is optimális kalandozó, el lehet gondolkozni küldetéses vonalon is. Van csatlósos beépített ütésük a Gaáb shurölőGaáb shurölőnek köszönhetően, van tempókalandozó a Fród felfedezőFród felfedező személyében, a Tooma pörölyeTooma pörölye meg a szintnövelésekkel, esetleg a Teremtés koraTeremtés koraSzintlépésSzintlépés párossal nagyon olcsón magas szintű jószág. A rengeteg plusz torony magas fallal problémát okozhat az ellenfeleknek, az átlépés a féregjáratonátlépés a féregjáraton, klánpróba kiállásaklánpróba kiállása, ősi kegytárgy felkutatásaősi kegytárgy felkutatása küldetésekkel pedig gyorsan összegyűjthető a kellő diadalpont.

Gladiátorok

Gladiátor arénaGladiátor aréna, rengeteg ütés, Csonttörő tombolóCsonttörő tomboló, G’elaiween mesterG’elaiween mester, Hallgatag bajnokHallgatag bajnok, Haonwelli nertonHaonwelli nerton, HassidisHassidis, Véreskezű fosztogatóVéreskezű fosztogató, Zubair dzsahankarZubair dzsahankar. A kincskeresős gladiátorok miatt lehet kincs felszerelésekkel, ritkaságtár megalapításáritkaságtár megalapításával is párosítani, hogy ha már kivégeztünk mindenkit, akkor gyorsan nyerjünk.

Lapdobató mágusok

A dorani időmágusdorani időmágus dobatása igen masszív tud lenni. Sorból sem kell feltétlenül kimozdulniafeltétlenül kimozdulnia, de a féregjáraton átlépveféregjáraton átlépve manőverben is tud dobatni, nem is akárhogy. Harcban a paraelem mágussalparaelem mágussal kiegészítve terror. Dan Jeir kerengőjével és időugrással tovább fokozható a dobatás, dorani varázslóbottal és famulussal olcsón, elforgás nélkül.

Dorani nekromanták

A zombi termelés magasiskolája. A szarvtorony beavatottjaszarvtorony beavatottja és magiszteremagisztere a szarvtoronyszarvtoronyból gyártja és hizlalja a végtelen élőhalott seregeket. Érdemes elgondolkozni a holtak parancsolójaholtak parancsolójanecrográfianecrográfia – élőhalott akadályok vonalon is (bár ez egy önmagában is versenyképes paklimag!), iszonyatos mennyiségű zombi gyártható az ellenfél megfékezésével párhuzamosan, hogy elsöprő ostromhullámokkal zárják le a játékot. A márványszentélyre figyeljen mindenki.

Feketerend

Sokan elfelejtik, de a feketerend olcsón érkező kalandozók hada, akik pillanatok alatt elérhetik a negatív diadalpontos győzelmet, ha előbb le nem ostromolnak ingyen. Egyszerű pakli, de szerintem meglepetést okozhat.

Krad lovagok küldetésre

A krad vándor olcsó és erős tempókalandozó és mivel a krad hívő szekció rendelkezik legendaismeret és/vagy vallás képzettséggel a kristályteremmel mindig lesz hova menniük küldetésre.

Boszorkány kontroll

Dharran liedorDharran liedor, kisboszorkányok és rengeteg blokkoló hatás. MegvesztegetésMegvesztegetés, ellenszegülésellenszegülés, érdektelenségérdektelenség, kémkedéskémkedés, viszályszításviszályszítás. Garantált terror, a kis wiccák, boszorkányok pedig összehordjákösszehordják a diadalpontokat.

Kalandozó nélküli esemény- és akadálylap kontroll

Elveszett lelkek kórusaElveszett lelkek kórusa, elementálfészekelementálfészek, a manifesztáció évea manifesztáció éve, antoh akarataantoh akarata, árvízárvíz, mestertolvajmestertolvaj, kyel akaratakyel akarata. Lehet conjuratorconjuratoros betiás kontroll is, de kalandozó nélkül is megállják a helyüket. Nehéz ellene játszani, mert gyorsan eszi az erőforrásunkat, ha nincs elég akadálylap szedésünk nagy baj lehet. A rualani trollrualani troll fokozottan problémát tud okozni.

 

Az eddigi két cikkben felsorolt paklikon kívül is van még rengeteg, de egy több ezer különböző lapot számláló játékban ez így is van jól. Az eddigiek alapján egyaránt számíthatunk villámostrom, villámküldetés, villámkincses, abszolút dobató kontroll, blokk, de kivárós midrange paklikra is. Az elborult kombókról nem is beszélve, amik mindig meglepetést okoznak. És van aki csak hentelni megy. A Kiválasztott akaratáA Kiválasztott akaratára mindenki készüljön, mert meccseket fog eldönteni, ha jókor sütjük el. Mi maradt a végére? Irány Eger, jó játékot mindenkinek!

 

Jabbah